מספר שאלות משירים

מספר שאלות משירים

"על גבעת שיך אבריך(?) וחרתיה..." - מה זה או איפה זה וחרתיה? מה זה 'חרבוניך' - תזכירו לי מאיזה שיר זה? "ויניקהו דבש מסלע ושמן מחלמיש צור..." - מה זה חלמיש צור? תודה רחלי

hillelg

New member
אז ככה

חרתיה - שער העמקים אתה מכיר? זו הסביבה (השיר הוא לזכר אלכסנדר זייד, שהסתובב שם, ושנרצח שם). חרבוניך - מאותו שיר. "רוח רב חרבוניך הרתיח...". חרבוניך, מלשון חורבן, חוֹרב, שממה. שׁממתך. חלמיש - אבן קשה. צור - סלע. חלמיש צור - האבן הקשה שבסלע.

lexigali

New member
כל מי שהיה איתנו בדרך לצימעס מכיר.

נכנסנו לשם בטעות (מישהו חשב "נו, 'משמר העמק', 'שער העמקים', מה זה משנה"). וזה גם הקיבוץ של ההורים שלי, אגב.

shellyland

New member
מאותו שיר

אדמה אדמתי. שמענו אותו יחד בפ"ת ואת סוחבת את השאלה עוד מאז, בלי לדעת שכבר היה לנו כאן שירשור על זה כמה ימים אחרי ההופעה ההיא. עשי חיפוש.

זה בגלל שלקח לי הרבה זמן להתאושש

מהשיר ה מ ה מ ם
של ברוריה שניצר (או שויצר לא מבינה את הכתב של עצמי) ובמיוחד מהלחן המורכב כל כך. זה היה משהו כמו "טירירם טם טם, טירירם טם, טם טם טם טם טם טאאאאם..." לשיר קראו אגב 'עגלת שוורים' אבל זה כבר לפורום אחר. עכשיו מצאתי אבל את שאלת רק על חרבוניך. לא יכולת להתקשר קודם לקבל את כל הרשימה.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תודי שהיא היתה שוס! פעם נצטרך לבקש מנחצ'ה את המילים של השיר בשביל הארכיון.

lexigali

New member
ואם כבר, ראוי לציין:

אדמה אדמתי מילים: אלכסנדר פן לחן: מרדכי זעירא (הגדול מכולם) ויניקהו מילים: הלל יגיד לכם בדיוק מאין לחן: גיל אלדמע ביצוע רשמי (שאני מכירה): רן ונמה

lexigali

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo124.gif צפוש!

יש לך רשימה של השירים שהיו בחלק השני (של גיל אלדמע, כמדומני)? או טוב יותר: רשימה של השירים בכלל? (כזכור לי, פלפל נרדם בשמירה בשלב כלשהו.)

../images/Emo32.gif ../images/Emo124.gif

יאיר כתב בכל החלק השני את רשימת השירים והיה מאד עקבי בעניינן. גיל אלדמע היה ממש בהתחלה וזה היה השלב שבו יאיר וארנון התחרו בנחירות. רק אחרי הקפה יאיר התעורר והחל לתעד את הערב. צר לי גם בעינויים אני לא אצליח להזכר עכשיו איזה שירים של גיל אלדמע היו שם. אבל הוא היה שם.

למעלה