מספר שאלות מדעיות

Gabi89

New member
מספר שאלות מדעיות

1.מדוע תיאורטית אי אפשר לשגר אנשים לחלל ע"י פגזים ? (או במילים אחרות:מאיזו סיבה בדיוק הפגז לא יכול להישלח לחלל?) 2.על פי החוק של ארכימדס כל נפח מסויים של מים דוחה נפח מים באותה כמות...אם לקחתי שתי דליים ומילאתי אותם במים...באחד מים שמתי גזיר עץ בנפח מסויים..האם משקלו הסגולי של העץ מהווה פקטור לסיבה שאותו דלי ישקול יותר? (והאם ישקול יותר בכלל...אולי פחות..ואולי שני הדליים יהיו במשקל שווה בכלל?..) 3.נתון חרוט חול שקוטר בסיסו הוא 1 מטר...מקדם החיכוך הסטטי בין גרגיר חול אחד למישנהו הוא 1.2...מהו הגובה המקסימלי שיכול להיות לאותו חרוט? 4.נתון מצב (בהשפעת כוח חשמלי) בו שתי מטוטלות שתלויות לתיקרה באותה נקודה מרוחקים מהאנך האמצעי שיורד מאותה נקודה מרחק שווה (נסו לצייר)...בסביבה שורר שדה חשמלי קבוע E משמאל לימין...כל אחת מהמטוטלות טעונה במטען Q (גודל המטען שווה בשני המטוטלות)...האם: א.הימנית טעונה במטען חיובי והשמאלית טעונה במטען שלילי. ב.הימנית טעונה במטען שלילי והשמאלית טעונה במטען חיובי. ג.בימנית טעונה חיובי וכך השמאלית. ד.הימנית טעונה שלילי וכך השמאלית. ה.המטוטלות טעונות במטענים שווי סימן אך לא ניתן לדעת אם המטען בשניהם חיובי או שלילי. 5.מסה m מונחת על מרכז משטח מסויים ומחוברת לקירות (מימין ומשמאל-מחוברת לשני קירות) בעזרת קפיצים בעלי קבוע כוח K. הוזיזו מעט את המסה כשהיא מחוברת לקפיצים ואז עזבו...מהו הכוח השקול הפועל על המסה?

Gabi89

New member
למי שלא הבין...

בשאלה 3 מקדם החיכוך הוא המספר 1.2 (במילים:"אחת נקודה שתיים").

Gabi89

New member
לא...

זה לא רק לא מעשי (ברור למה..) אלא בכלל בלתי אפשרי... השאלה היא למה זה בלתי אפשרי מבחינה מדעית?

LordR

New member
תשובה

זה תיאורטית כן אפשרי אפשר "תיאורטית" להאיץ פגז למהירות גבוהה ממהירות הבריחה מכדור הארץ אבל, העניין טמון ביעילות הדלק. כדי להוציא גוף משדה הכבידה של כדור הארץ משתמשים במנוע רקטי. הדלק שבמנוע הרקטי הוא גם בעל מסה. ואם עושים את החישוב (ומתחשבים ביעלות הדלק שקיים היום) אז יוצא שזה בלתי אפשרי. ולכן הפתרוןן שמצאו זה לזרוק חלקים מהטיל (טיל רב שלבי).

Gabi89

New member
אני מניח שזו התשובה הנכונה...

מה על שאר השאלות?

pelegs

New member
יש גם את הבעיה האנושית

פגזים נורים, ולא מואצים ע"י מנוע. גם אם נספק תאוצה תומכת מאוחר יותר, נאלץ לסבול את העובדה כי לפגז יש תאוצה ראשונית די גבוהה (במיוחד כזה שיצטרך עוד איכשהו להגיע למסלול יציב סביב כדה"א). אני לא מאמין שבני-אדם (או כמעט כל בע"ח אחר) יעמדו בזה.

Gabi89

New member
ברור שיש בעיה אנושית

השאלה אינה עוסקת בפן המעשי אלא התיאורטי שבדבר...

giladt02

New member
אין שום בעיה תיאורטית בפגז

לא ניתן לשלוח ככה אנשים חיים לחלל, אבל תיאורטית אין שום בעיה לשלוח צויד, למען האמת זה גם לא כלכך בזבזני באנרגיה. ביבוז האנרגיה העיקרי נובע מהצורך להקטין את התאוצה בכדי שהאסטרונאוטים/קוסמונאוטים ישרדו.

גור42

New member
ומה עם התנגדות האוויר?

אני תוהה באיזה מהירות צריך לשגר פגז, כדי שיגיע למהירות הבריחה (11.2 ק"מ בשנייה) *אחרי* שהאוויר באטמוספירה ייאט אותו. לולא האוויר, אכן אין בעיה. מהירח, למשל, אפשר לשגר ציוד בעזרת תותח. אם אני לא טועה, יש אפילו משהו שדומה לזה בפיתוח, שנקרא ה-LUNAR MASS DRIVER. לא בדיוק תותח, אלא מסילת האצה שפועלת בעצם על-ידי אותו עקרון ("זבנג" ראשוני וגמרנו).

d70

Well-known member
4 לא קשה כלל כדי להגיע לפתרון תננסה לענות לעצמך על כמה דברים: תבדוק מה הההשפעה של שדה חשמלי על מטען חיובי כלומר מה ווקטור הכוח שפועל עליו (רמז:מה משמעות החיצים של השדה החשמלי)? מה הכיוון שהווקטור שהמטען בשדה שלילי. אם ללשתי המטוטלות מטען זהה,האם הם יסתדרו בצורה שתארת (מרחק שווה סביב האנך) ?

arye9

New member
2 דלי

אם הדלי מלא עד שפתו, ישפכו כמות מים כמשקלו, כלומר המשקל ישאר קבוע. אם הדלי מלא בחלקו ולא ישפכו מים הדלי יהיה כבד יותר.

Gabi89

New member
התשובה ל-2

אם משקל כמות המים שנשפכה מהדלי גבוה ממשקל העץ בעל הנפח הזהה לכמות המים שנשפכה אזי הדלי ללא העץ ישקול יותר ואם להפך, הדלי עם העץ ישקול יותר... במילים אחרות..תלוי במשקל הסגולי של העץ...

arye9

New member
העניין הוא

העניין הוא שהעץ צף ודוחה מים כמשקלו, ככה לפחות טען ארכימדס עליו השלום (ואני יודע שיש עצים שמשקלם הסגולי גדול מאשר המים, אבל לא זאת הכוונה).

Gabi89

New member
אממ...

יכול להיות שהתבלבלת? "העניין הוא שהעץ צף ודוחה מים כמשקלו" - על פי החוק הוא דוחה מים כנפחו,לא? לא כמשקלו...

למעלה