מספר שאלות לנעדר

מספר שאלות לנעדר

קודם כל, כל הכבוד על כל העזרה שלך והסבלנות, הלוואי והמורה שלי היה כמוך. מספר שאלות על הבגרות: האמפריה העותמאנית! מה צריך לדעת על הרפורמות שהם עשו(התנזימאת)? האם צריך לדעת את עבד אל חמיד והתורכים הצעירים בהרחבה או רק כמושג? אם צריך לדעת על זה כשאלה, אז מה צריך לדעת? הרצל: אם מבקשים שתי פעולות, אני יכולה לרשום על קונגרס באזל והפעילות הדיפלומטית או שאני צריכה לכתוב על החברה היהודית והאגודה היהודית(אני לא בטוחה שככה קוראים לזה, פשוט המורה שלי בכלל לא ציין את זה בסיכומים שלו). מה צריך לדעת על הציונות הסוציאליסטית? האם צריך לדעת את הביקורת שלהם כלפי הרצל? ולסיום : האם אני יכולה להמר על העלייה השנייה( אני יודעת את שני הנושאים האחרים ממש טוב)? היא פשוט לא נכנסת לי למוח( למגן לא למדתי עלייה ופשוט עניתי על השאלה השנייה שהייתה מורכבת משני הנושאים). מצטערת על העומס.

נעדר

New member
הנעדר עונה...........

קודם כל תודה. 1. אין מה ללמוד על התינזאמת חוץ מלהבין שהאימפריה מנסה למצוא דרכים להתאושש, לא להתפרק. 2. גם עבד וגם הטורקים א. מטרות ב. פעולות שנעשו ביחס למטרות. ג. לבי הטורקים מדוע יש פער בין המטרות שלהם לפעולות כמו דיכוי העם הארמני, דיכוי אופוזיציה וכדומה ומדוע למה גם הם נכשלו גם עבד וגם הטורקים נכשלו בניסיון הציל את האימפריה מפני שלא ניתן היה להשתלט על כל החולשות. התסיסה הלאומית רק גברה ולכם גם הוא והם הפעיול דיכוי. המעצמות המשיכו ללחוץ על האימפריה ורצו בפירוקה ופעלו לשם כך. הקשיים הכלכליים היו מאד קשים. למשל עבד אל חמיד רצה להציל את האימפריה אז הוא דיכא מיעוטים לאומיים, סירב להרצל מתוך חחש שתהיה כאן בעיה לאומית נוספת, התקרב לגרמניה שבה הוא פחות חשד ותפס אותה כמגינת האימפריה לכן הוא נתן לה להיות מעורבת כל כך גם כדי לקדם את האימפריה כלכלית וצבאית. דרך נוספת של עבד אל חמיד השני לחזק את האימפריה היתה הדגשת האיסלמיות שבאה לידי ביטוי בבניית המסילה החיג´אזית, דגש על לימודי דת וכדומה מטרה נוספת שלו היתה לבמצר את מעמדו כשליט ולכן הוא ביטל את החוקה, רדף כל אופוזיציה, שלח מלשינים לכל מקום, הציג את עצמו כחליפה המוסלמי וכדומה בפעולות של הרצל : מגיעים דיפלומטיים (להביא דוגמא) מטרותיו בכינוס הקונגרס הציוני ניסיון להשיג כספים מעשירי היהודים כדי לקנות שטח הבאת הצעת אוגנדה לקונגרס השישי והסיבות לכך (הרי ההצעה נוגדת את תוכנית באזל) עיתון ציוני "העולם" שמטרתו להפיץ את הציונות ביקור ברוסיה לאחר פוגרום קישינוב ופעולות נוספות החברה היהודית ואגודת היהודים קשור לספר מדינת היהודים. הרצל מציע את הקמתם כדי לקדם את רעיון מדינת היהודים (אם תרצי אפשרט יותר) לכן אין לראות זאת כפעולה נפרדת. לגבי ציונות סוציליסטית א. עדיף ללמוד את התפיסה של אחד העם ב. את הביקורת של אחד העם על הרצל (כתבתי זאת באחת התגובות) אני לא ממליץ להמר אבל א. תעזרי במה שנכתב כאןואכן נכתב כאן בשפע ב. תלמדי את זה פחות אינטנסיבי ובפחות השקעה. לתוכנית מגרה. חבל על לחץ מיותר.מה שנקרא ידיד לעת צרה. אני בטוח שהכל נכנס לך למוח, רק הלחץ והתרגשות. תאמיני לי שאני מתרגש כמוך למען תלמידי. בהצלחה.

תודה רבה

שאלתי על הציונות הסוציאליסטית בגלל שבמגן ביקשו מאיתנו שתי ביקורות על דרכו של הרצל אז אחד מהם כמובן הוא אחד העם אבל מה השני שאני יכולה לרשום?(לא בחרתי תשאלה הזו רק בגלל הקטע הזה)

נעדר

New member
ביקורת על הרצל

1. תוכלו לכתוב על שלל הביקורת בעקבות תוכנית אוגנדה. 2. ביקורת נוספת היא של חובבי ציון א. חובבי ציון אינם מקבלים את הביקרת של הרצל לגבי ההסתתנות לארץ שהוא התנגד לה. לדעתם הציונות המעשית (מעשים: עלייה, התישבות, רכישת קרקעות) קודמת מבחינת חשיבות למדינית (אך לא שוללת אותה) גם הפגיעה ביהודי רוסיה הקשה מחייבת פתרון. המעשים חשובים לתחייה לאומית המעשים הם בסיס להישג מדיני הם מבקרים למעשה את הדגש שהרצל שם על הציונות המדינית ושהוא שולל את המדינית. הרצל , המערב אירופאי, לדעתם אינו מבין את המצוקה של יהדות רוסיה את התקווה שבלב של יהדות רוסיה כלפי א"י ביקורת נוספת היא של הסיעה הדמוקרטית בתנועה הציונית א. לדעתם הרצל הוא ריכוזי מידי ופוגע בדמוקרטיות של התנועה. ב. הרצל מתעלם לדעתם מן הצדדים החינוכיים, תרבותיים שהם מרכזיים בתחייה לאומית מקווה שעזרתי

אנחנו גם למדנו....

שהציונות המעשית מתנגדת למהות המדינה שהרצל אומר:הם מסכימם למודרניזציה ולאירופאיות אבל לא מסכימים לכך שלא יהיה קשר בין דת למדינה, והם רוצים חינוך עברי לאומי וליצור חברה יהודית לאומית

למעלה