מספר שאלות לי אליכם:

מספר שאלות לי אליכם:

כשאתם מגיעים למעגל תנועה...איך אתם נכנסים אליו? בהילוך ראשון כדי שלא יברח לכם? בהילוך שני ואז לוחצים על הקלאץ' כדי שלא תברחו מהמעגל? אם מישהו יכול לתת טיפים בקשר להילוכים...כלומר, לפני פניות באיזה הילוך רצוי להיכנס, לפני רמזורים וכו'. תודה!

pure_as_fire

New member
היי, אני לא מומחה אבל אני יעזור

נסיעה אתה כמובן יודע מתחילים מהילוך ראשון ולאחר של כ5 מטר של נסיעה על הילוך ראשון תחליף ל2. ככול שאתה עולה במהירות ואתה רואה שבמד סיבובי המנוע הוא עובר את ה2 או 2.5 אתה אמור להחליף להילוך הבא. כשאתה מגיע לפניות , צומת ,רמזור וכו' אלו מקומות שאתה צריך להאט, בגלל שאתה מאט אתה מוריד הילוכים אני עושה במעגלי תנועה פניות וכו' בהילוך שני תמיד אל תשכח, נגיד והגעת לצומת עצרת ואתה רוצה להתחיל נסיעה, תמיד מהילוך ראשון, זה נורא חשוב, התחלת כול נסיעה בהילוך ראשון.

Calvin Booth

New member
לא מומלץ להכנס לכיכר בהילוך שני!

בהילוך שני ישנה פחות שליטה על הרכב ובכיכר הדבר עלול להיות מסוכן. ובכלל, בכניסה לכל מעגל תנועה ישנו שלט עצור או תן זכות קדימה שתוך ציות לכל אחד מהם אתה חייב להכנס לכיכר בהילוך ראשון..!

אני לא מסכים!

אף נהג לא נכנס לכיכר בהילוך ראשון.....זה ברור שבכיכר הזכות היא לתנועה החוצה משמאל אבל עדיין אין שום טעם להוריד לראשון

mc bige

New member
אני.....

נגיד לפני שמתחילים כבר להסתובב במעגל ומחכים קודם שיהיה פנוי הכביש וזה אני מוריד להילוך 1 ואחרי שאני רואה שאני יכול לצאת אני מתחיל לגלוש החוצה ולוחץ קצת על הדלק ואז יוצא בסבבה.........

pure_as_fire

New member
קצת הבהרה

אני מתכוון שלהילוך שני נכנסים לכיכר כשלא עצרת לפני למשל כשהמעגל כולו פנוי אין לך סיבה לעצור כעצרת לפני ברור שתתחיל עם גלישה בהילוך ראשון...

eranmc

New member
אני אל יודע איך הכיכרות אצלכם

אבל אצלנו בב"ש אני נוסע רק בהילוך שני בכל פנייה או כיכר. בכלל נהגי מוניות רק על שלישי או רביעי

MasterD_iL

New member
דבר ראשון:

בודק את השטח. אם יש שדה ראיה בכיכר שלפניך, אם הוא עמוס, או אם מתבצעים בו תיקונים, ואז מקבל החלטות לפי זה. אם הוא פנוי, ואתה רוצה לפנות שמאלה-כנס בשלישי(תלוי במהירות שלך) ותוך כדי סיבוב בכיכר תכניס לשני, וכן הלאה. אם פונה ימינה, כאשר הוא פנוי, כנס בשני. וכמובן אם הוא עמוס כפי שאמרתי תמיד עדיף לבוא לאט בהילוך שני, וכשאתה קרוב ויש לך מכונית שפנתה משמאלך לימין, כנס לכיכר. אם היא ממשיכה בכיכר, עצור, תכניס לראשון, וחכה שיתפנה. בהצלחה!

yoni162

New member
אתה סתם מסבך

לכיכר (פנוי) נכנסים בהילוך שני וזהו, זה ההילוך (והמהירות, בהתאם) שאתה אמור להמצא בו בכניסה לכיכר.

Matan G

New member
../images/Emo45.gif

בשביל מה להגיע מהר לכיכר שבמילא תצטרך להאט בה? לפני הכיכר מורידים להילוך שני ובכניסה לכיכר מאטים קצת ובודקים שהיא פנויה ואפשר לעבור... לא פעם קורה שיש נהגים שרוצים לקחת שמאלה או ימינה בכיכר אבל לא מאותתים ואז זה ניהיה קצת מסוכן אם לא פנוי אז עוצרים ומורידים לראשון.. ביציאה מהכיכר מאיצים ואם הדרך מאפשרת אז עולים להילוך שלישי וזהו פחות או יותר..

למעלה