מספר שאלות כלליות

מאיסרה

New member
מספר שאלות כלליות

קראתי את הספרים, די מזמן, ואני גם צופה בסדרה ויש כמה דברים שמעניינים אותי ואשמח לעזרתכם איתם:)
למען ההגינות אני אציין שאני לא חזקה בפרטים של הסדרה אז יכול להיות שכן דברו על כל הנושאים האלה ואני לא זוכרת.

1. החורף מגיע, אבל לאן?
לפי מה שנראה לי, היחידים שמודאגים מהחורף הם תושבי ווסטרוז כי הם נמצאים על אותה יבשת עם החומה וכל מה שמעבר לה. אני לא זוכרת שיש התייחסות רצינית לזה בכל המקומות מעבר לים (למרות שצריך להיות משהו, לא? איך יכול להיות שביבשת אחת יש עידן חורף שלא משפיע על האקלים העולמי?)
במקרה כזה, אולי החורף הוא לא משהו לחשוש ממנו? אפשר פשוט לעלות על ספינה ולנסוע לנופש בחו"ל, או אפילו על אחד האיים של ווסטרוז.
מלבד הבעיה הקלה של מזג אוויר חורפי, לא סביר שהמהלכים יבנו כלי שיט..

2. יהיו/ היו עמים שמתוארים כאסייתים?

3. יש לי הרגשה שאני מתבלבלת עם ספרים אחרים אבל זכור לי שדיברו על ממלכה נוספת שקיימת אבל היא מתוארת כשממה וחיים בה רק מטורפים. אז א- האם זה רלוונטי לששו"ק? ואם כן אז ב- האם הם יצוצו מתישהו בהמשך?
 
כמה תשובות

1. החורף מגיע. אבל כמו אצלנו, הוא מורגש יותר בצפון מאשר באזורים הדרומיים/טרופיים.
לפי המפות נראה שווסטרוז יושבת במקום צפוני יותר מכל יבשת אחרת. החלק הצפוני ביותר של אסוס, מקבילה של "אירואסיה" לעולם שלנו, מגרד בקושי את הקו המקביל לקצה הדרומי של המצר.
בעבר הבעייתיות עם האחרים הייתה גדולה יותר, כי ווסטרוז הייתה מחוברת לאסוס דרך זרוע שיוצאת מדורן. אבל אז קרה משהו והזרוע התנפצה בקצה. המקום שבו מסתיימת כיום דורן - נקרא הזרוע השבורה. החלקים בין דורן ואסוס שעדיין מבצבצים מעל המים כאיים, נקרא אבני הסף.
לכן באמת לא ברור אם האחרים יוכלו לעבור ליבשות אחרות גם אם יכבשו את כל ווסטרוז.

אבל פשוט לעלות על ספינה ולנסוע לנופש בחו"ל? זה בני אדם. לא ציפורים נודדות. והחורף לא לוקח כמה חודשים, הוא לוקח כמה שנים. ולמקומות האחרים יש את הבעיות שלהם. לא נראה לי שהם בנויים לארח אוכלוסיה של יותר ממחצית מווסטרוז למשך החורף.

2. יש את יאי טאי. נראה לי שזה מקביל לתאילנד או משהו כזה. יש שם ג'ונגלים ואנשים מלוכסני עיניים. יש מקום אחר שנשמע כמו הודו, אבל חוץ מאיזכור אגבי מאוד של שם המקום והבתולות הלוחמות שבאות משם, לא קראתי על זה כלום בספרים.
אבל גם האסייאתים של מרטין לא יהיו אחד לאחד כמו האסייאתים שלנו. זה מזכיר לי את המלוכסנים של ג'ורדן שיכולים להיות בהירי שיער ועין, גדלי גוף ובעלי שמות שהם יותר קווקזים/פרסיים/אפגנים מאשר שמות שהיית מייחסת לכל מלוכסן שהוא.

3. שממה שחיים בה מטורפים?
מצפון לחומה, מצפון לאצבעות הכפור ובאזורים מקבילים לתן וצפוניים ממנה, יש שממות ומטורפים. הים הדותראקי הוא שממה עם מטורפים. וואליריה שממה והטירוף מושל בה. אם כי ידוע שבני אדם לא חיים בה. רק שדים.
אנחנו עדיין לא יודעים מה מרטין מתכנן לנו. לי אישית נראה שמרוב שהוא יוצא מגדרו להמציא ולחדש ולהפתיע את כולם ואת עצמו כל פעם מחדש, הוא הסתבך ברגליים של עצמו ונפל על האף.
 

מאיסרה

New member
תודה רבה:)

1. מעניין..
אם באמת היה חיבור יבשתי לשאר היבשות אפילו לפני המון שנים הייתי מצפה שהחורפים העתיקים יותר יגיעו גם עד לשם, אבל אין שום אזכור לזה בספרים. נראה כאילו מעבר לים בכלל לא יודעים מה זה חורף.
יכול להיות שזה מצביע על כך שיש גבול "טבעי" להתקדמות החורף? שיש נקודה שבה הדרום נהיה חם מדי והקור נעצר?

לגבי הנופש- לא התכוונתי שתושבי ווסטרוז יעלו על המג'יק 1 וישוטו מעבר לים בשיט תענוגות, אבל בספרים ההתייחסות לחורף הגדול היא כאל סוג של ארמגדון ורציתי להדגיש את העובדה שזה לא בהכרח נכון. יש מספר אופציות לגיטימיות לחלוטין שניתן ליישם על מנת להבטיח את המשך קיומה של אוכלוסיית וסטרוז ואחת מהן היא הגירה המונית מעבר לים. אפילו לא צריך כ"כ רחוק- וסטרוז מוקפת באיים אלו ואחרים..

2. אוקי, רק רציתי לדעת:)
נראה שמרטין שאב השראה מהרבה תרבויות עתיקות וחשבתי שתרבות אסייאתית יכולה להתאים לו גם כן. בעיקר יפן/ סין.

3. כנראה שבאמת זכרתי את שממות וואליריה.
זכרתי שאמרו שחיים בה שדים ומטורפים אז הנחתי שבני אדם יכולים לחיות שם. אבל אם אתה אומר שלא, אז אני אאמין לך:)

סעיף 2ו3 כנראה באמת לא רלוונטיים לכלום כי כמו שאמרת, יש גבול לכמה מרטין יכול להמציא ורוב העלילה מתרכזת בשני מוקדים פחות או יותר.
 
לחורף אין קו גבול ברור

זה שינוי מדורג שמתנהל לפי קוי רוחב. לא לפי יבשת. הקטע עם חיבור של יבשת קשור לסכנה שהמהלכים הלבנים יתפשטו לשאר העולם, במידה ויכבשו את כל ווסטרוז.
לכן ציינתי שבמצב הנוכחי נראה שהסכנה פחותה. אבל אולי כמו שהאחרים רוכבים על סוסים מתים, עכבישי קרח ודברים אחרים, הם יכולים לרכב על כלבי ים מתים ושאריות סרדינים מהמזווה של קראסטר. בצורה כזו הם יכולים להתפשט גם לאסוס ולמקומות אחרים.
סתם תהיתי... כמה כוחות סוס יש לסוס מת???

לכן אני לא יודע אם מעבר לים לא יודעים מה זה חורף, או שהם לא יודעים מה זה חורף של אסקימוסים כמו שבצפון ווסטרוז יודעים. באולדטאון החורף מורגש בצורה קלילה. ולכן נראה שגם במיר, ליס ווואלאנטיס. החורפים בבראאבוס מן הסתם קשים יותר. קשים כמו בנהרן וצוק קאסטראלי. אבל לא קשים כמו בוינטרפל ובוודאי שלא כמו בחומה.
כשהחורף לא מגיע בצורה של שלג מוחלט וקיפאון קוטל - אפשר לגדל יבולי חורף, לקיים תחבורה ותקשורת ולשרוד בקלות רבה יותר.
לכן בית סטארק עושים סרט כזה גדול מהחורף, כשבתים דרומיים אחרים פחות נלחצים ממנו.

יש כמה איים מסביב לווסטרוז. יחסית לווסטרוז הגדולה הם קטנים. אבל הם מיושבים וגם לתושבים שם יש צרות. ההתייחסות לחורף הגדול היא סוג של ארגמדון לא רק בגלל בעיות אספקה ורעב, אלא גם בגלל שהאחרים מופיעים בחורף כזה.
אבל אוכלוסיית הצפון שרדה חורפים קשים בעבר. אנשי הפרא, אנשי הורנפוט ות'ן שרדו את החורפים האיומים שלהם. למה להם להגר?
למה במשך שנים רבות האסקימוסים לא היגרו למקום יותר חם? הערבים שוכני המדבר למקומות יותר פוריים ושופעים, הכושים יושבי אפריקה למקומות שבהם יש ציוויליזציה והחום וחיות הבר לא כאלה נוראיים?

אנשים מסתגלים לקשיים שבארץ מגוריהם ולומדים לגדל שם את הדורות הבאים. הם לא עוזבים את הכל בגלל שתקופה מסויימת מציבה קשיים וגובה קורבנות.
 

מאיסרה

New member
באמת?

אף אחד מתושבי הצפון לא מהגר לדרום?
אתה בטוח בזה?

תראה, הגירה היא כנראה באמת לא רלוונטית לרוב התושבים, לפחות לא כרגע.
הרוב הגדול של התושבים לא באמת מאמין/ מודע למשמעות החורף ולסכנות שמגיעות איתו ולחלקם גם יש נאמנות למולדת.
אבל, וזה מה שאני חושבת, לרוב הדמויות העיקריות בסדרה יש השפעה מסוג זה או אחר (מעמד, כסף, יכולות אישיות וכו) שיכולות לעזור להם במעבר יחסית נוח למקומות חמים יותר.
כן הייתי מצפה שלפחות חלק מהן יעלו הגירה בתור אופציה לפחות בשביל שישללו אותה על הסף.
מוזר לי שאף אחד לא חושב על זה בכלל. כולם פשוט מניחים שאין מה לעשות ונתמודד עם מה שיהיה, כשבפועל כן יש פתרונות אחרים ששווה לפחות לשקול אותם.

אגב, אם כל המהגרים למיניהם היו מתחשבים ברצון של מדינת היעד לקבל אותם, כנראה שההיסטוריה (גם שלנו) הייתה נראת שונה בהרבה.
 
בטוח

הצפוניים רגילים למזג האוויר שלהם. הם אוהבים את אדמתם ולא יעזבו.
אם יעזבו את אדמתם, מי יתן להם אדמה במקום אחר? המקומות האחרים מיושבים. כדי לקחת את האדמות האחרות, הם יצטרכו להלחם, וכולם יתאחדו נגדם.

הרוב הגדול מאמין ומודע למשמעות של החורף ולסכנות שמגיעות איתו. הזקנים יוצאים "לצוד" בשלהי החורף ואובדים בסערות, כשהילדים גוועיים מתחת לשולחן הריק. הצפון הוא מקום קשה וקר.

הפתרון שאת מציעה - הגירה - פשוט לא רלוונטי.
 

coral chan

New member
מנצלש"ת לשאלה משלי
404

נראה שהשרשור למטה גווע...

(לא קראתי את הספרים) לאחר צפייה בפרק -
איך בדיוק בראן וחבורתו הגיעו *צפונית* לחומה?
אם הם יצאו מווינטרפל, דרומית לחומה, הם לא אמורים להגיע דרך שם באופן בטוח?
ואם הם איכשהו הצליחו לעקוף את החומה, אז בשביל מה היא קיימת?
נותרתי מבולבלת בקטע הזה ולא הצלחתי למצוא תשובה בגוגל...

תודה!
 

Macphista

New member
בסוף העונה השלישית

אנחנו רואים אותם מגיעים לחומה אבל לא לטירה שחור בה נמצאים אנשי החומה.
הם בכוונה לא רצו להגיע לשם כדי שג'ון או מישהו אחר לא ימנעו מהם לעבור.
הם עברו דרך מעבר באחת הטירות הישנות והנטושות לאורך החומה.
היה שם מעבר נסתר, הם גילו אותו כשסם וגילי עברו דרכו מצפון לחומה דרומה.
בראן ביקש מסם לא להגיד לג'ון שהוא ראה אותו. סם די קשקשן...
 

coral chan

New member
עכשיו אני עוד יותר מבולבלת


היעד שלהם הוא ג'ון סנואו, הלא כך?
אם כן, למה שהם ירצו להגיע לקאסל בלאק מהצפון ולא מהדרום?
למה היה להם -חשוב- לעבור למיקום צפוני מהחומה?
או שמא היעד שלהם בכלל לא היה ג'ון? אלא משהו אחר לגמרי שפיספסתי?
 
ג'ון לא היעד שלהם

ראשית, זה לא בטוח, כי ג'ון, השריד האחרון למשפחת סטארק (וגם הוא לא שייך למשפחה) הוא יעד ברור מדי (ועובדה שלורד בולטון וראמזי חשבו על זה).
ושנית, העורב בעל שלוש העיניים וג'וג'ן ריד אמרו לבראן ללכת צפונה, שם הוא אמור ללמוד עוד על הכוחות שלו (שלא מתמצים רק בלהיכנס לעור של הזאב שלו או של הודור). בספרים נרמז גם שהנצחון על האחרים תלוי בבראן ובקסמים שלו, שנובעים מהקסמים של ילדי היער (שלא יודע אם הזכירו אותם בסדרה או אם הם יופיעו בה, אבל הם גזע עתיק מבני האדם שאמור לדעת איך להביס את האחרים).

בכל מקרה העורב בעל שלוש העיניים הוא ייצוג של יישות או כח שאמור ללמד את בראן והוא שוכן הרחק מצפון לחומה. יותר מזה אי אפשר לומר בלי ספויילרים.
 
למעלה