מספר שאלות (כיתה י)

ויקי16

New member
מספר שאלות (כיתה י)

יש לי מספר שאלות לקראת הבגרות בהיסטוריה, ואני ממש אודה למי שיוכל לספק לי תשובות. (אנשים, זה חשוב...קיבלתי ציון מגעיל במתכונת - 86...חייבת לשפר!) היום עברתי על הרבה שאלות, ובתקופה הראשונה נתקלתי בשאלה: "הסבר את תפקידיהם וחשיבותם של מוסדות האוטונומיה של מדינת יהודה בתקופה היוונית." מה אני עונה כאן? עוד דבר...בתקופה השלישית יש ללמוד את "הסכמי שביתת הנשק" שזה בעצם כל מיני גזרות על גרמניה. אחרי זה יש את חוזה ורסאי שעיקריו זה שוב גזרות על גרמניה. והשאלה היא - מה הולך כאן? מצטערת ...לא הקשבתי...נא לא לשפוט...איך זה שאחרי שכבר לקחו מגרמניה שטחים, הגבילו אותה בתחום הצבאי וכו´, מתכנסים מנהיגי מדינות ההסכמה ומחליטים על עונשים נוספים? והשאלה האחרונה להיום...הנושא של האימפריה העותמנית, הוא נושא שאני ממש ממש ממש ממש לא מסתדרת איתו. אם אני אוותר על ללמוד אותו, ואני אדע מצוין את שאר הנושאים של התקופה השניה, זה הימור בטוח? יש סיכוי שיתנו את הנושא של בעיה המזרחית בשני השאלות? (ואז לא תהיה לי בחירה וישר ירד לי 11 נקודות
) מחכה לתשובות, תודה מראש

מוסדות אוטונומיה ביהודה

א.לא היתה קיימת מדינת יהודה ב.השלטון הלניסטית יהודה היתה מדינת מקדש שבראשה עמד הכהן הגדול האוטונומיה שקיבלה היא רק דתית.על פי כתב הזכויות של אנטיוכוס השלישי פירושו לחיות על פי חוקי אבות.ליהודה היתה זכות חקיקה ושיפוט פנימיים על פי חוקי אבות ובתנאי שלא יסתרו את חוקי הממלכה. לכהן הגדול היו סמכויות גבית מסים.הוא היווה הכתובת לכל פניה של המלוכה כמו כן היתה גרוסיה-מועעצת זקנים-שסמכויותיה היו לפעול יחד עם הכהן הגדול בישום חוקי אבות ולשמש בית משפט עליון ביהודה על פי חוקי האבות (התורה9

ויקי16

New member
או קיי..תודה...

לא נראה לי שנגענו בדברים האלה כשלמדנו בכלל... והניסוח הוא לא שלי. זאת הייתה שאלה במתכונת של בית ספר מסוים. מה לגבי השאלה השניה? (שלישית זה לא המקום לשאול, נכון?)

הסכם שביתת הנשק וחוזה ורסאי

הסכם שביתת הנשק נחתם בנובמבר 1918 לאחר שהתמנתה ממשלה בראשות הסויצאל-דמוקרטים והקיסר ברח.גרמניה נאלצה לשנות את המשטר.ההסכם נחתם על אדמת צרפת כשהצבא הגרמני חונה עדיין על אדמתה.בינואר -1919 התכנסה ועידת השלום .כל אותה עת הטילו מעצמות ההסכמה מצור כלכלי על גרמניה.הצי הגרמני הוטבע בחלקו ע"י הגרמנים ומה שנשאר הועבר לבריטניה.רק בחוזה ורסאי הוטלו כל "הגזירות" הטריטוריאליות,הצבאיות,האשמה במלחמה והפיצויים על גרמניה.

ישראל22

New member
תשובות לשאלותיך

את השאלה הראשונה לא למדתי ולכן לא אוכל לענות לך אבל על השאר כן. תראי בנוגע להסכמי שביתת הנשק, הגרמנים הסכימו בכלליות לתנאים הללו אך לא חתמו על שום הסכם, מימשו את כל גזרות שביתת הנשק בחוזה ורסאי. בחוזה ורסאי הוסיפו עוד גזרות לאלו של שביתת הנשק אך הפכו את הסכם שביתת הנשק לממשיים בחוזה ורסאי. בשביל יתר ההשפלה הוסיפו עוד כמה גזרות על גרמניה בורסאי שהוא חוזה השלום הרשמי. תראי, אין סיכוי שיתנו לך על הבעיה המזרחית את שתי השאלות אך תנסי בכל מקרה ללמוד על האמפריה העותמאנית.

ויקי16

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

ניסיתי ללמוד את הבעיה המזרחית...אבל זה פשוט לא נכנס לי לראש...וללמוד בעל פה אין לי כוח...

למעלה