מספר שאלות ועובדות לגבי הכרטיס של פיוניר PAYONEER

גם בפאיפאל אתה משלם לא מעט

אתה משלם שם 3.9% + 20 סנט על כסף שנכנס, ואז שאתה ממיר אותו לשקלים כדי למשוך לארץ אתה משלם עוד 3% (או 5$ + 0.16% למשיכת לכרטיס במט"ח שכאמור עדיפה).

פיוניר הוא הפתרון היחידי למי שגם מוכר באמאזון וצריך חשבון בנק בחו"ל. כאן פאיפל לא נותן מענה ואין יותר מדי ברירה.

האלטנרטיבה הכי טובה היא חשבון בנק אמריקאי על שמך. תוכל להגיע למצב שתקבל שער יציג על כל משיכה בסכום של 30 דולר לחודש למשל.
הבעיה שאם אתה מעביר הרבה כספים הם יקלטו דיי מהר שאתה עסק והם ירצו טפסים מתאימים, מה שאומר להקים חברה בארה"ב, ולשלם שם מיסים.

זה דווקא מאוד הגיוני

לאומי לא יודעים שיש לך דולרים בחשבון, ברגע שאתה מושך דולרים בכספומט בארץ אתה מבצע המרה משקל לדולר, ההוכחה הכי פשוטה היא שבזמן המשיכה כתוב לך בכספומט שהחשבון שלך יחוייב לפי שער מסויים - נכון?
הם בעצם מוכרים לך דולרים, בדיוק כמו שתקנה דולרים בכל צ'יינג' או בדואר. אתה בצעת המרה כפולה.
לשם הוכחה, בלי קשר לפיוניר, השבוע ניסיתי לראות מה קורה שאני מושך מט"ח מהחשבון בנק הרגיל שלי בלאומי שבו יש לי כרגע מט"ח, ניסיתי למשוך 50 דולר בכספומט, לאומי חייבו אותי לפי שער של 4 שח, והורידי לי 200 שח מהחשבון השיקלי שלי, אפילו שיש לי כמה אלפי דולרים שם במט"ח בעו"ש והכרטיס אשראי מקושר למט"ח, זה לא ירד משם, כי זו עסקה בישראל.

וכאמור, שהיה לי כרטיס אשראי אמריקאי, הייתי מושך כסף בכספומט בארץ בשקלים, והכסף היה יורד מהבנק בארה"ב כמובן בדולרים, אבל לפי שער יציג, שזה נהדר.
לכן הצעתי לך היא תנסה פעם הבאה למשוך בכספומט בשקלים ותראה שתקבל שער עדיף.

בלתי ניתן למשוך כסף בדולרים מפיוניר (או פאיפל) לבנק בארץ, כבר שאלתי את התמיכה וזה בלתי אפשרי. ניתן למשוך אך ורק בשקלים.
כבר פרטתי בתגובתי הקודמת את העמלות הנלקחות בעת העברה הבנקאית בשקלים (כאמור שער נמוך + 40 שח פחות או יותר).

SMoKe MaN

New member
אוקי, לגבי העברה מפיוניר לבנק...

לגבי העברה מפיוניר לבנק אתה אכן צודק, ניסיתי עכשיו להוסיף את חשבון הבנק הישראלי והאופציה היחידה שהוא נותן זה בשקלים.

אבל לגבי ההמרה כפולה בכספומט אני עדיין חושב שאתה טועה, אמנם לא ניסיתי אבל שים לב מה רושמת פה ארץ אחרת
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1748&messageid=169528741[/URL]
ציטוט:
בעקבות התגובות לפוסט החלטתי לעשות מה שאני לא עושה אף פעם: לבדוק את הדף חשבון
וראיתי שהם באמת לוקחים 1% על העברה מפיי פאל אבל אח"כ כשאני מושכת $1250 אני מקבלת $1250 אבל מחוייבת ב-1275.65 שזה בערך 2%

-----------------
משמע, לאומי לא לוקח פה שום עמלה ואין שום המרה...

אבל זה פשוט מאוד

לא יודע מה היה השער בזמנה אבל בוא נמחיש עם השער הנוכחי.
בוא נגיד שמשכת 1250 בלאומי כרגע, השער של הכספומט שלהם הוא כרגע 4.03 כפי שניתן לראות כאן:
http://www.leumi.co.il/home04/currency_rates/9034

אז לאומי יחייבו אותך לפי 5037 שח, שזה לפי שער יציג (3.966) 1270 דולר + 3.15$ העמלה של פיוניר.
ויוצא שיורד לך בפיוניר 1273$ ומשהו, שזה פחות או יותר מתאים למה שאמרת.
ושוב כבר ציינתי, לאומי כותבים לך בזמן המשיכה, שחור על גבי לבן (או מסך) שהכסף יומר לפי שער מסויים - נכון?? מכאן שמתבצעת המרה בזמן המשיכה. ואתה עושה המרה כפולה.
וזה מאוד הגיוני, מה פתאום שלאומי יתנו לך מט"ח ללא שום עמלה? מה ההיגיון בזה?
אז אין לאף אחד סיבה ללכת להמיר כסף בצ'יינג'ים, מן הסתם הם צרכים לעשות רווח כמו כל גוף אחר שמתעסק במט"ח, והרווח הוא בהפרש השערים.

תמשוך פעם הבאה בשקלים ותחזור אלינו עם תשובות, אני דיי בטוח 90% שאני צודק אבל בהחלט אשמח לוודא זאת :)

SMoKe MaN

New member
עוד מישהו בפורום שמשך בדולרים...

מצאתי עוד מישהו בפורום שטוען שהוא משך בדולרים ואין שום אזכור להמרה הכפולה שאתה מדבר עליה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1748&messageid=174975621[/URL]
ציטוט:
נכנס לי כסף לפיוניר 1617.89$
ישר לקחו לי 16.18$ עמלה
אחכ משכתי 1000$ חייבו אותי על המשיכה 1021.15$
ז"א 21.15$ עמלה
+3.15$ על הפעולה

--------------------
אני מחכה שעוד אנשים שמשתמשים בכרטיס יצטרפו לשרשור ויאשרו את העניין הזה, כמו כן עדיין לא הבנתי מה הסכום המקסימלי שניתן למשוך, הכספומט אומר סכום עד $2000 אבל פה בפורום הרבה אומרים $1250, מישהו יכול ליישב את העניין?

guyp2

New member
אין עמלה במשיכת דולרים מלאומי. הכסף לא עובר המרה.

פיוניר לוקחים3.15$ + 1.8%.
&nbsp
אני מושך כל הזמן. ועשיתי גם משיכה לחשבון בנק השקלי - זה יוצא פחות משתלם.
לכתוב דוגמא עם כל הנתונים?
&nbsp
ספגטימונסטר - לא הבנתי למה אתה מתכוון - למשוך שקלים עם הכרטיס של פיוניר בכספומט?!
&nbsp

SMoKe MaN

New member
שמח שיישבנו את זה...

הייא גיא, שלחתי לך הודעה בפרטי...
אשמח אם תחזור אליי...

SMoKe MaN

New member
לא, הוא הלך לאכול את הכובע...הוא תיכף יחזור

הכל בהומור ספגטי :)

guyp2

New member
חחחחח...
אני לא מאשים אותו..

הם מטעים לאללה..
&nbsp
כתוב באמת בכספומט שהמשיכה תתבצע בשער מסויים וזה מבלבל מאוד, אבל יוצא פתק שאין חיוב של עמלה.

SMoKe MaN

New member
אוקיי, גם אני מאשר שאין עמלה של לאומי במשיכת דולרים

משכתי הרגע $1200 עם הכרטיס וירד לי בחשבון $1224.75 זה יוצא בדיוק 1.8% + $3.15
ואכן המקסימום שאפשר למשוך בבת אחת זה 1200 דולר בכספומט...אבל אפשר שניה אחרי זה למשוך שוב פעם 1200 דולר, רק שזה יוצא שמשלמים פעמיים עמלת משיכה :(
בקיצר על משיכה של $2400 יוצא שמשלמים $50, לא זול בכלל אם תשאלו אותי!

אז אני מבין שגם אתה לא ניסית למשוך שקלים בכספומט?

הרי כשאתם מושכים דולרים כתוב לכם מאוד בבירור בכספומט שאתם מבצעים המרה לפי שער מכירה של מזומן.
למה לא לנסות למשוך בשקלים בכספומט? אם זה אפשרי אני מאמין שתחוייבו לפי שער יציג כמו שקורה עם כרטיס בנק רגיל מחו"ל.

אם אתם צודקים והעמלה של 1.8% אכן קיימת גם במשיכה בכספומט, אני לא מבין איך זה יוצא יותר משתלם מאשר למשוך ישר לבנק לפי הדוגמא שהבאתי קודם, אשמח לדוגמא.
הרי קיבלתי על 3318$ העברה לבנק של 12745 שח, בעוד בכספומט אתם מוגבלים למקסימום 2500$ ומשלמים 3$ למשיכה ועוד 1.8% ואחרי זה עוד הולכים לצ'יינג'..

chinadrop

New member
לא ברור גם - מהי העמלה במשיכת שקלים

אם מושכים שקלים בכספומט לאומי עם כרטיס הפיוניר , מהי העמלה ?
זה לא רשום בשום מקום
&nbsp

guyp2

New member
ניסיתי, ויש לי את כל הנתונים..

מחר אוציא את ההיסטוריה ואעלה לפה..

dobo

New member
אני מושך מפיוניר לבנק בדולרים

אני לא יודע למה אתה קובע שאי אפשר למשוך מפיוניר לבנק בדולרים,
ולא יודע למה אמרו לך בתמיכה שאי אפשר.
אני מושך מהפיוניר לחשבון במזרחי-טפחות והכסף עובר בדולרים.

כשמגיע הכסף אני מקבל טלפון מהבנקאית ששואלת האם להמיר לשקלים או להשאיר במט"ח.

יש עמלה כמובן, גם בפיוניר וגם בבנק.
בבנק זה לא רק שער המרה שאינו יציג, אלא גם עמלה על הפעולה.

ניסיתי עכשיו לצ'וטט עם נציג והוא אומר שאי אפשר

הנה הלוג של הצ'אט:
Me: I've asked before if I can withdraw funds in USD to a bank in Israel and was told I can only withdraw in our local currency ILS.
But I've heard from fellow payoneer users that they indeed can withdraw in USD
Dylan: I am looking into this for you. One moment please.
Dylan: Are you trying to withdraw to alocal bank in USD?
Dylan: *a local
Me: Yes a local bank in Israel in USD
Dylan: Let me see if that option is available.
Dylan: I am looking into this for you. One moment please.
Dylan:
Please note that Payoneer's Withdraw to Bank Service enables you to withdraw funds to your personal bank account in your local currency, and does not currently support additional international currencies. Funds transferred via your local currency arrive quicker to your bank account while undergoing minimal maintenance, resulting in reduced fees and a hassle-free transfer.
Me: But other payoneer users tell me they can withdraw to Israeli bank is USD
Dylan: Per the information I currently have the option is in your local currency.

אני דיי חדש בפיוניר, יתכן וזו מדיניות עם חשבונות מהזמן האחרון. אני לא רואה שום אופציה לבחירת מטבע שונה בהגדרות חשבון שלי.
אולי אם ארשם מחדש ניתן לבחור שהמטבע הוא דולרי ולא שיקלי? לא יודע.

מלבד העמלות בבנק בארץ, איזו עמלה יש לך בפיוניר אם אתה מושך דולרים?
כשאתה מושך שקלים מקבלים שער נמוך ועוד איזה עמלה של 40 שח שלא מצויינת בשום מקום.

dobo

New member
אני לא זקוק ללוג של הצ'אט

חשבון הבנק שלי מוגדר בחשבון פיוניר ואני מושך בדולרים.

תחפש בחשבון הפיוניר איפה מגדירים את פרטי הבנק.
אחרי שתגדיר את הבנק תנסה לעשות withdrawal.

פיוניר לוקחים 2% עמלה מהסכום למשיכה, והבנק המקבל גם לוקח את חלקו.

בהצלחה.

אין אופציה כזו

בחשבון פיוניר בכלל אין גישה לשנות נתונים אחרי שנרשמת.

ניסיתי עכשיו גם להרשם בשנית לראות אם פספסתי משהו בהרשמה הראשונה, אבל כמו שתראה בתמונה המצורפת בלתי ניתן לבחור מטבע, אני מוגבל ל-ILS.
ניסיתי להחליף מדינה ובכל מדינה מקבלים את המטבע המקומי שלה בלבד.

יתכן ונרשמת מזמן כאשר היו תנאים שונים?

dobo

New member
אולי

אולי נרשמתי לפני מספיק זמן כדי שאמשוך בדולרים.
בכלל אין לי אופציה למשוך בשקלים.

כן, העמלות הן אכזריות.

למעלה