מספר שאלות בASP.NET

svoivandim

New member
מספר שאלות בASP.NET

אני קצת חדש בתחום אז תסלחו על השאלות שאולי יראו לא במקום ועל כמות השאלות,אבל אני פשוט התחלתי ללמוד לא מזמן ASP,ותוך כדי הלימוד שמעתי מספיק אנשים שאמרו שאם אני מתחיל ללמוד רק עכשיו את הטכנולוגיה אז עדיף ללכת כבר על ASP.NET,לכן כתוצאה מהמחשבה שאולי באמת אם אני רק עכשיו מתחיל להכנס לתחום אז עדיף ללכת על הדבר הנכון,כלומר, לא להשקיע אנרגיה וזמן לשווא,לכן רציתי לשמוע קצת רקע למה אני נכנס: השאלות שלי הן: 1:מה זה #C? זו שפה כמו C רק בNET? האם היא קשה ללימוד? 2:האם VB.NET==VISUAL BASIC.NET?(אותו דבר?) במה היא שונה מVISUAL BASIC הרגילה?(גרסה יותר מופשטת?) 3:למה JSCRIPT.NET לא כל כך פופולרית בASP.NET? (יש סיבה למה לא להשתמש בה?) 4:נכון להיום באיזה שפה משתמשים יותר: VB.NET או #C?(מה יותר נפוץ?) 5:אם ASP.NET אכן תחליף בעתיד הלא רחוק את ASP הקלאסית? 6:נכון להיום האם בASP.NET עברה את ASP מבחינת כמות האתרים שקיימים? 7:האם יש אתרים מסחריים שבנויים על ASP.NET.? תודה מראש! מקווה שלא נסחפתי עם השאלות!

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

אני אנסה לענות על השאלות לפי דעתי שלי.. 1. c# היא שפה חדשה מבית מייקרוסופט, היא מאין שילוב של הפשטות של Java והכוח שלC++, מבחינת התחביר, היא הרבה יותר דומה ל Java מאשר לC++, 2. כן, ו..לא ממש יודע.. 3.בגדול אין ממש הבדל משמעותי בין כל השפות ה"דוט נטיות" כי כולן בעצם מתקמפלות לאותו הדבר... ואין הבדל משמעותי בינהן 4. נדמה לי ש C# אבל אני לא בטוח, וכמו שאמרתי, זה לא ממש משנה כי למעשה בפרויקט אחד את יכול לבנות מחלקה אחת שכתובה ב c# ושניה שכתובה ב vb.net והתוכנית עדיין תעבוד.. 5. נדמה לי שכן כי ה asp הקלאסי הוא מתחיל כבר להתיישן וצריך איזשהו חידוש שה asp.net יתן, אז לפי דעתי בעוד כמה זמן יעלם ה asp כליל.. 6. לא נראה לי.. 7. כנראה..

yuval k

New member
מעט תוספות לתשובות של לירן -

2. השינוי בין VB הקלאסית ל-VB.net הוא בעיקר תוספת התכנות מובנה-העצמים, וכמה התאמות לדוט נט. כרגע ב-VB.net חסר מימוש לחלק קטן מהפונקציונליות שהדוט נט מספקת, אולם בגירסת 2004 #C ו-VB.net ישתוו מבחינת יכולת. אמנם הביצועים תלויים מעט בקומפיילר, אבל ההבדל הגדול באמת בין שתי השפות הללו הוא התחביר. אני משער שמתכנתי VB ותיקים יעדיפו את VB.net, ואנשים שבאים מרקע של ++C, ג'אווה ואף C יעדיפו את #C. 3. #C היא שפת הדגל של מיקרוסופט, בתכנון הדוט נט. לעומתה, יש אתJScript.net - שהוא מימוש דוט נטי ל-JScript. תחביר שתי השפות לא שונה מאוד; לעומת זאת, JS.net משולבת בתוך הדוט נט הרבה פחות מאשר #C - וגם היא אינה משולבת כברירת-מחדל בסביבת הפיתוח אאל"ט, כך שהרבה נוטים להשתמש ב-#C - שהיא גם שפה חזקה יותר - במקום. כמו כן, אני משער שמתכנתים שמתעסקים ב-JS.net "יישאבו" ל-#C בסוף
5. כן, סביר מאוד להניח ש-ASP.net תחליף את ASP הקלאסית ביום מן הימים. קיים ההבדל הגדול שהוא זה ש-ASP.net מתקמפלת כמו תוכנה רגילה, ולכן הביצועים משופרים בהרבה על השרת - והתכנות קל יותר (ניתן לעשות debugging רגיל). כמו כן, המודל בבסיס התכנות שונה לגמרי - OOP. יש ב-ASP.net חסרים לא מעטים - המודל של Web Forms, לדוגמה - אבל אם נמנעים משימוש בהם ומנצלים את שאר יתרונות הפלטפורמה, היתרון על פני ASP הקלאסית גדול. כיום אני לא מאמין שיש יותר אתרים ב-ASP.net, שכן הפלטפורמה יחסית חדשה, מול הותק של ASP.

svoivandim

New member
הבנתי,תודה,יש לי שאלה נוספת:

האם שפת #C ,ניתן ליישם אותה רק במסגרת התכנות הדוט נט בלבד? וכמו כן אם אני מתכוון ללמוד אותה לבד האם יש ספרות בשפה העברית? ספר או מאמרים שאתם ממליצים, תודה מראש!!

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

כן.. היא מתקמפלת לקוד ביניים ובלה בלה כמו כל שפה בדוט נט... ויש קצת בעברית, יש גם ספר שניתן לקריאה ישירות מהאינטרנט (וזה אפילו חוקי..) יש קישור אליו בקישורי הפורום, למרות שהייתי ממליץ כבר ללכת לספרות אנגלית משום שהיא הרבה יותר מקצועית וטובה, ויש בה הרבה יותר וגם ככה כל העולם הזה הוא באנגלית... עד שהסינים ישתלטו על העולם ואז הכל יהיה בסינית.. אבל עד אז...

svoivandim

New member
איפה ניתן למצוא חומר לימוד

מאמרים,לימוד מקוון,על #C ברשת?

svoivandim

New member
נכון ,חבל שבינתיים הוא לא שלם,מה

אתה אומר על "סדנת הלימוד ASP.NET",ו "סדנת הלימוד C# של הוד עמי? הספרים הללו שווים? תודה!

gilad g

New member
המממ

אני לא אהבתי את ASP.NET סדנת לימוד.. ניסוח גרוע ותרגום עוד יותר גרוע
לגבי השני אני לא יכול לומר, כי לא קראתי אותו -- אני כן יכול להמליץ לך על "C# & .NET" של מרכז הדרכה 2000, או על "#C וטכנולוגיית NET." של יצחק גרבר

למעלה