מספר שאלות בסיסיות

• פותח הנושא udiko
  • פורסם בתאריך

udiko

New member
מספר שאלות בסיסיות

פתחתי עוסק פטור: 1. על כל קבלה נשאר לי העתק בצהוב ובורוד, איזה מהם מתיקיים בקלסר הכנסות ומה עושים עם הצבע השני? 2. האם כיבוד, מסעדות, קניות בסופר נחשב כהוצאה מוכרת (העבודה היא מהבית)? 3. איפה אפשר לראות את מדרגות מס הכנסה לעצמאיים? תודה

כמה תשובות

1- בדרך כלל עותק אחד הוא עם פרפורציה (ניקוב לצרכי תלישה) ואחד בלתי תליש. זה הקריטריון של מה לתלוש ומה לא. אם שניהם עם פרפורציה, אז העותק השני מיועד לקלסר והשלישי ישאר בפנקס לביקורת 2- כיבוד במסעדות ובבית זה נושא פרובלמטי שאני נוהג שלא להכניס (אלא אם אני יכול להראות את מי פגש הנישום במסעדה וכד') כי למרות שעקרונית הדבר לא אסור, ברגע שזה בבית מס הכנסה יכול בקלות "לתקוף" את זה 3- המקום המושלם לראות את מדרגות המס זה באתר של מס הכנסה: mof.gov.il/itc

udiko

New member
באתר של מס הכנסה מצאתי את המדרגות

לשנת 2002 זה תקף ?

CPA 1

New member
מסעדות ובתי קפה אינם מוכרים

1.מסעדות ובתי קפה אינם מוכרים למעט אירוח מחו"ל לצרכי עבודה תוך ציוןשמות האנשים ומספר הדרכון שלהם כיבוד מוכר במגבלות החוק לעניין סופרמרקט זה כבר מוגזם אלא אם זה כבוד קל עדיף לא לדרוש מדרגות המס של 2002 לא יעזרו לך בהצלחה

מספר שאלות בסיסיות

להלן מספר תשובות רצוי לתייק בהנהלת חשבונות את העותק השני שם רואים טוב יותר "ארוחה עסקית" היא מונח של מסעדות ולא של רשויות המס, מותרות הוצאות כיבוד במקום העסק הכוונה לשתיה ועוגיות. הוצאת אירוח תותר לאירוח אורחים מחול כל האמור לעיל אינו מהווה יעוץ השקעות ואינו תחליף ליעוץ המתחשב בנתונים האישיים בידי יועץ מורשה. כל העושה פעולה ע"ס הכתוב לעיל עושה זאת ע"ס אחריותו בלבד.

למעלה