מספר שאלות בהמשך לדיון על חיסונים בגיל חודשיי

חבובות3

New member
מספר שאלות בהמשך לדיון על חיסונים בגיל חודשיי

אני מנסה להתגבש בנושא ולא קל לי.
החלטתי לתת את המחומשת וכנראה לא לפצל אותה.השאלה שלי היא,האם לדעתכם יש באמת משמעות לדחות את החיסון ככל הניתן? על מנת לאפשר לבייבי להתחזק וקצת לגדול?
השאלה רלבנטית לכל חיסון ולא רק למחומשת
בנוסף אני לא רוצה לחסן את שלושת החיסונים של גיל חודשיים בבת אחת:מחומשת,רוטה ופנמויקוק.
האם יש עדיפות לחיסון כלשהו קודם?
ושאלה אחרונה בעניין הרוטה.לאחר שקראתי המון בנושא,אני חוששת מהעניין של נגיף חי מוחלש ובכלל מהסיכון בחיסון.
קראתי דעות לכאן ולכאן.
האם כדאי לוותר עליו בכלל? יש לי בן שנמצא בגן ילדים וזה מפחיד כל הדברים שהוא יכול להביא משם.
אודה לכם מאוד על עזרה בנושא
תודה וסופש נעים

פולספגן

New member
מנסה לעזור -

אם החלטת לתת את כל החיסונים ולפצל ביניהם, אז עדיף שתתחילי אם הרוטה, כי הוא החיסון היחידי שמוגבל בגיל (אם אני זוכרת נכון, ניתן לחסן את המנה הראשונה שלו עד גיל 15 שב').

אם את בכל זאת רוצה לקבל קצת בקורת על חיסון הרוטה, אז אני מפנה אותך לשרשור אובייקטיבי של כאלו שמחסנות את יתר החיסונים ותוכלי להתרשם מתגובותיהם.
בגדול המשפט שמייצג את השרשור הוא "הרופאה שלי אמרה ש90% מהילדים שנדבקים ברוטה מחוסנים והיא בעד חיסונים בגדול..." מתגובתה של עדיהראל10.

לגבי דחיות, ככל שתדחי יותר, כך תופעות הלוואי יהיו קצרות יותר.
ההמלצה היא לדחות לפחות לגיל שנה שזה הרע במיעוטו, אל עדיף לדחות לפחות לגיל שנתיים שאז נסגר ה-BBB ואם את רוצה ללכת על יותר בטוח, אז לדחות לגיל 3.

חבובות3

New member
פולספגן,מי ממליץ לדחות לפחות לגיל שנה?

אתמול הייתי בטיפת חלב וניסו להפעיל עליי לחץ רב לחסן אותה.
אני מתקשה לקבל החלטה חד משמעית.
בעניין הרוטה יש לי 14 יום לקבל החלטה.שמעתי תגובות לכאן ולכאן והן מאוד חלוקות וסותרות.
לעיתים אני שואלת את עצמי האם ידע הוא כוח או שידע רב מידי רק מסבך את העיניינים?

אפשר לעזור?

מה החשש שלך? משלושה חיסונים בבת אחת, מתופעת לוואי ספציפית? או מה?

ידע זה כח. אבל כיום בעידן הגוגל קשה להביל בין ידע אמין לידע מסולף. כשאת בוחנת את הידע חשוב לראות מה מקורו ועד כמה הוא אמין או לחליפין להתייעץ עם מומחה עליו את סומכת (ולצערי אחות טיפת חלב אינה עונה על קריטריונים כאלו).

תרשי להמליץ לך גם על שני פורומים מעולים של רופאים בהם את יכולה לקבל ייעוץ מקצועי מרופא מומחה בשר ודם שלא מתחבא מאחורי ניק של שם של מכונית.
פרופ' סומך בפורום חיסוני ילדים: http://www.doctors.co.il/forum-2588
פרופ' הלפרין מפורום מחלות זיהומיות: http://www.doctors.co.il/forum-312

פולספגן

New member
למשל ד"ר חיים רוזנטל -

אם את רוצה תוכלי לפנות למרפאתו שנקראת "טיפה מן הטבע" והם מספקים לך תוכנית חיסונית מגיל שנה.

ברור, ש"שידע רב מידי רק מסבך את העיניינים", אך השיקולים שלך בהקשר לילדייך הם לא פשוטים ועדיף שתפעילי את המסננים שלך מאשר תסמכי על גורמים שלא תמיד בריאות ילדייך עומדת אצלם, אלא כלכלת בריאות.
כל החלטה שתקבלי עבור ילדייך הם לא קלים ולא רק בנושא בריאות, אלא גם בנושא חינוך, אך זאת חובתך בתור הורה.
מי אמר שקל להיות הורה?

את בטוחה שאת רוצה ללכת אליו?

אני לא הייתי הולך לרופא שדוגל בטיפול הומיאופטי כעזרה ראשונה:
http://www.medirose.co.il/pages/עזרה_ראשונה_הומאופתיה.aspx

הנה כמה פנינים:
היוד ההומיאופתי. השימוש העיקרי הנו לחיטוי ומניעת זיהומים.

השימוש בהיפריקום מיועד לטיפול בכאב עצבי ובפגיעה בעצבים, כמו למשל כשדלת נסגרת על קצות האצבעות ומוחצת את קצות העצבים. היפריקום יעילה כאשר יש טראומה באזורים עשירים בעצבים. כמו כן התרופה יעילה בטיפול בחתכים עמוקים עם כאב בלתי נסבל עקב פגיעה בעצבים. הכאב נמשך לאורך מסלול העצב. נוירלגיה.הרעה מתזוזה, קור ומגע. יעילה בשלבים ראשונים של טטנוס.

עד כמה שאני יודע מים זה לא חומר מחטא וגם לא הייתי משמתמש בהם לטפל בטטנוס.

פולספגן

New member
יש לו דברים שגם אני לא מסכימה איתם

עכשיו ואפתיע אותך ואכתוב לך שאפילו התדיינתי איתו ב-2 נושאים שהייתי חלוקה עליו והוא הפגין בהם חוסר ידע, אך בגדול בתחום החיסונים, הוא השקיע בנושא יותר מרוב הרופאים האחרים וצבר נסיון טיפולי עם נפגעי חיסונים שאי אפשר לקחת ממנו.

למעלה