מספר שאולות.

barakt2

New member
מספר שאולות.

תודה על ההסברים בקשר לאקלים ולגלזורה! בקשר לגלזורה- בדקתי ובאמת בצד הפנימי הגלזורה נמצאת רק בחלק העליון של העציץ. החלק התחתון של הפיקוס ככה"נ היה מתחת לאדמה עד לא מזמן כי הוא עוד שחור מהאדמה. האם זה בסדר שהרימו אותו כך? כעת נראה שיש מספר שורשים עליים וחלקם כלל לא מגיעים לאדמה(!). ועוד משהו, אני יודע שמשתמשים בחוטי נחושת על-מנת לעצב את הבונסאי אבל שמתי לב שיש חוט על השורש של הפיקוס ונראה לי שהוא קושר אותו לעציץ (אני מצרף תמונות)- למה? *יש שתי עלים "חשודים" שאולי צריך להוציא. על אחד יש מעין נקודות קטנות והשני פשוט חתוך בחלקו... לחתוך? *כשאני משקה, האם להשקות רק בזרם ישיר לשורשים או שאפשר גם להשתמש בספריי ולהתיז על העלים ועל כל העץ? נ.ב: אני עדיין לא מרגיש שאני יכול לנסות עוד סוג של בונסאי. פשוט אין לי בכלל נסיון...

barakt2

New member
טעות בתמונה-תיקון!

זאת התמונה של החוט על השורש....

elonliberman

New member
חוט הנחושת נועד לאחוז את העץ לעציץ.

משתמשים בתכניקה זו כאשר יש חשש שהעץ יפול בעיקבות רוחות, או כאשר גוש השורשים קטן ואינו מסוגל לייצב את העץ (כמו לאחר העתקה למשל). במקרה של המולסאי שלך תכניקה זו נועדה על מנת שיעבור בשלום משלוחים והרפתקאות שונות... אלון ליברמן

סן תאי

New member
השקייה

אין להשקות בזרם חזק וישיר לעבר המצע. אם אתה משקה באמצעות צינור גינה או משפך - השקה עם ראש 'דוש'. רסס מים לא יזיק, אבל אין בו די להרוות את העץ.

barakt2

New member
להוציא את החוט?

האם זה אומר שעכשיו אני יכול/צריך להוציא את החוט? *מה זה בדיוק מולסאי? תודה.

סן תאי

New member
הוצאת החוט.

אין שום צורך או סיבה להוציא את החוט אלא אם כן אתה מעוניין להעתיק את העץ לכלי אחר. 'מולסאי' הוא מונח סלנגי הבא לתאר פרה-בונסאי ברמה בסיסית מאוד מהסוג הנמכר בהפצה המונית. באירופה וארה"ב הם נמכרים ברשתות המזון ואחרות שבקניונים (MALL = קניון).

למעלה