תגובה בחזרה
התגובה ה"חוצפנית" שלי נוסעת מנסיון חיים. שלי אישית ושל חברים קרובים. קשה יותר להתמיד בפעילות מאומצת כמו ריצה מאשר בפעילות כמו הליכה. אם המטרה היא לרכוש הרגל לפעילות גופנית צריך לרכוש הרגל שיהיה קל להתמיד בו לכל החיים. בשבילי ובשביל אחרים ריצה זה משעמם. קשה מאוד לעשות את זה עם מוזיקה. צריך למצוא מסלול מיוחד כי מדרכה או כביש זה לא תמיד אפשרות טובה. הליכה לעומת זאת, לוקחת אמנם יותר זמן, אך בקלות ניתנת להתאמה לכל אדם, עם כל עודף משקל, כל רמה של כושר גופני, אפשר לעשות אותה בכל מקום, ויותר קל לעשות את זה קבוצתית אם רוצים. אגב, גם הליכה מהירה תורמת לסיבולת לב ריאה. נכון, לא כמו ריצה. אבל בהנחה שאני לא מתאמנת לאולימפיאדה הבאה או לטורניר עלייה במדרגות, אין שום סיבה שאני אבחר בריצה ולא בהליכה מהירה. בקשר לאוכל - כן, מה לעשות, 5% הרבה יותר טעים מחצי אחוז. יש דברים שהם באמת הרגל בחיים. אני מעדיפה לא להיכנס לקרבות שאני לא יכולה לנצח בהם. מה שגם אני באופן אישי לא אוכלת כמות גדולה של מוצרי חלב, אז מבחינתי 5% זה מתאים. בתזונה כמו בפעילות גופנית, צריך לבחור את הדרך שיהיה קל להתמיד בה. אדם שיאכל לאורח זמן מזונות שאינם טעימים לו, ירגיש בזמן זה או אחר מעין מחסור, סביר להניח שאמנם שרגשי ונפשי ולא פיזי. אבל מהמקום הזה בדיוק מגיעות זלילות ומה שנקרא הישברויות. וזלילות כאלה מזיקות הרבה יותר (פיזית ורגשית) מאשר חצי קופסת קוטג´ 5%.