מספר קושיות

• פותח הנושא j123
  • פורסם בתאריך

j123

New member
מספר קושיות

אני לומד את כתביו של רבנו ואת כתביו של תלמידו רבי נתן וקושיה יש לי ואשמח לפתרונכם. א. האם רבנו ביקש להיקבר דווקא באומן ולא לעלות את עצמותיו ארצה? ב. האם אין בעובדה שאנו בטיסה לאומן ובשהייה שם בעצם מוציאים את כספנו לגויים יושבי המקום? ג. האם ישנה בעיה מוסרית-הלכתית בהבאת קבר רבנו ארצה? לא כדאי הדבר שיהודי ייקבר בארץ הקודש? ואסיים בהמלצה, רבנו אומר שחשוב מאוד ללמוד בכל יום ויום הלכה (מועיל להכנעת היצר הרע). אני ממליץ לרכוש את הקיצור שולחן ערוך של הרב גאנצפריד, שבהוצאה מסויימת ניתן להשיגו מחולק לימות השנה. התחילו עכשיו ותוכלו ב"ה לשנה הבאה להתייצב ליום הדין עם קיצור שולחן ערוך מלא ושלם שלמדתם בו יום ויום. "כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא". כמובן כדאי הדבר הוא גם לקבל בימי עשרת ימי תשובה אלו קבלה קטנה למשך השנה שבכל-יום-ויום בלי נדר תלמד הלכה... מומלץ מאוד. שה' יסייע בידינו וירחם עלינו ויוציאנו זכאים בדין ושנזכה לקיים דברי רבינו אלה ללא מניעות והפרעות. שנה טובה!

תשובות...

1. אכן רבנו ביקש להטמן דווקא באומן. 2. מוציאים את כספנו? "לה' הארץ ומלואה" כספנו מתנתו יתברך והוצאה זו היא לצורך מצווה גרידא, אף אחד לא טס לאומן לעשות חיים ו"לראות עולם". 3. האם ישנה בעיה בעיה 'מוסרית-הלכתית' להביא את רבנו ארצה? הבעיה היא (אף שאין היא בעצם כלל בעיה) זה ללכת נגד רצונו של רבנו הקדוש אשר ביקש להטמן דווקא באומן. אומן זו עיירה שסבלה אנטישמיות גדולה מאוד ויהודים נהרגו ונטבחו שם על קידוש השם ובשביל זה בא רבנו לגור שם בסוף ימיו (קודם לכן חי בעיר 'ברסלב'), ורבנו ז"ל רצה להטמן דווקא באומן ולא בשום מקום אחר, ואין אנו יכולים להתערב בעניינים רוחנים ודקים אלו הנשגבים מבינתנו כי מה אנו יודעים מה מצליח לפעול רבנו דווקא שם, וגילו אנ"ש שיש סוד גדול בדבר, שבתוך המקום הטמא בין הגויים, איפה שנמצא ה"נחש" (היצר הרע), ו'גונב' תפילותם של היהודים ומחבל בקדושה, שם נמצא הצדיק ופועל תיקונים, לעלות התפילות ולייחד יחודים גדולים ונוראים ששכלנו קטן מלהבין.... אוי רבנו רבנו, אשרנו ומה טוב חלקנו שזכינו להתקרב לרבנו... שנה טובה ומתוקה וחתימה טובה!!

j123

New member
תגובה

שלא תבין לא נכון ידידי היקר אני עוסק בתורת רבנו (אומנם יש עוד הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה מה להשתפר בכך, אבל משתדל בדרכי הלא מי יודע מה גבוהה) ובכל זאת לא מצאתי עדיין סימוכין לעובדה זו. לא שאינני סומך על דבריך אלא שאני חושב שסוגיה גדולה שכזו אמורה להיות כתובה היכן-שהוא בדברי רבינו ואת זה אני מחפש. אודה לגולשים אם ימצאו את המקור. לגבי הוצאת הכסף, לא ירדת כנראה לסוף דעתי. אני חושב שאם הקבר היה שוכן בארץ אז הוצאות הנסיעות והלינה, הארוחות והעלייה לרגל לקבר היו הולכות לכיסים ישראליים-יהודיים ומפרנסות ומאכלסות עוד מקומות עבודה. כיום, הכספים הללו מועברים לידי גויים באומן, שכמו שהזכרת הקשר ההיסטורי בינם לבין אהבת יהודים הוא (בלשון המעטה) לא מי יודע מה חזק. זו כוונתי. שנה טובה לך ידידי ובאמת אשרינו אשרינו מה טוב חלקנו שזכינו לינוק ולו מעט מעט מתורתו של רבנו. שנה טובה לכל עם ישראל!

אבל הכיסופים ..

בס"ד בר"ה איי ... הגעגועים האלה .. זה הכי פלא .. למשל ... כמו במעשיה מ 7 בעלטר'ס .. שהילדים התגעגעו כל כך ... ואז הגיע הבעטלר .. 'בתוך שהיו מתגעגעים...' נראה לי שעל ידי הגעגועים אנחנו זוכים באמת להתקרב לרב'ה הקדוש..

j123

New member
אולי...

אולי אתה צודק אבל זה מאכזב שאפשרי היה להתגעגע אליו ולנסוע אליו תוך שעתיים ולא תוך כמה מאות דולרים...

j123

New member
התנצלות

אני מתנצל כי לא ידעתי שזהו בפירוש ממש רצון רבנו. אם כך- וודאי שאין לי עוררים.

איש לא יעדר

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו עם דיבור כזה...'איש לא יעדר'...לא נראה לי שיש כל כך בחירה... וגם שרבינו פעל שאת כל ההוצאות שלנו למענו הוא מחזיר הכל...וראינו בעיניים את כל זה...הכל חוזר... ועוד חוץ מזה...יש לי שאלה פשוטה...איפה כל הכסף שאנחנו משלמים לגויים???...ואנחנו נותנים להם המון כסף....מעניין איפה כל זה...אם אנחנו רואים ששום דבר לא זז אצלהם...כאילו הכל נעלם להם...לאן כל הכסף הולך???????...עם כל הכסף שמשלמים להם הם היו צריכים לפחות לעשות ברז בבית עם מים זורמים.....לא!!!...ועדיין השירותים בחוץ 'בול פגיעה'...והם עניים ומסכנים כתמיד... מסקנה...שאנחנו לא משלמים להם בכלל!!!!!!! רבינו הקדוש איחל לעצמו...'אחליי שאזכה לראות את אור בהירות הדרך שאתם באים אליי'.....וזה אומר על כל תזוזה ואפילו באצבע הכי קטנה...הכל בשביל רבינו....וכל שכן להוציא כסף-דמים......מכל צעד וצעד נברא מלאך קדוש שעוזר לנו..... אשרינו לגמרי....והעיקר הוא האמונה... משוגע של ה'...

למעלה