מספר קושיות.

מספר קושיות.

יש לי כלב זאבל לבן יפייפה ושמו בישראל סער(הוא מוסר נעים מאוד). שאלותיי הן. 1-כל כמה זמן בממוצע צריך מקלחת? אני עושה לו פעם בחצי שנה כי זה מה ששמעתי שטוב להם,ומשתמש בשמפו ביתי רגיל(הם זה רע?) שמעתי שעורם רגיש משל בני אדם. 2-האם עצם העובדה שהוא ל-ב-ן בעייתית מבחינת חשיפה שלו לשמש בהקשר של סרטן? 3-הוא בן 7 כמעט והבנתי שצריך לצחצח להם שיניים(דבר שלא עשיתי מעולם,הייתה לי כלבה 11 שנה לפניו ואף פעם לא צחצחנו לה,ולא היה לה בעיית שיניים). בכל אופן איך אני עושה את זה?מברשת רגילה?ניראה לי קצת קשה לצחצח לכלב שיניים...יש איזו שיטה מסויימת וחשוב מזה...איך אני שוטף לא את המשחה מהפה למען השם?! אומר לו לגרגר מים ולירוק?
אשמח לקבל עזרה וסליחה על השאלות הטירוניות משהו. אקוואפרש רגיל?מים ומלח? מברשת רגילה?

© Tweety ©

New member
אז ככה

1.מומלץ לעשות לכלב מקלחת פעם בחודשיים-שלושה.אבל אם הכלב לא מתלכלך הרבה ואין לו ריח רע-חצי שנה זה בסדר. שמפו של בני אדם יוצר קשקשים אצל כלבים!בכל חנות חיות יש שמפו שמיועד לכלבים. 2.לא שאני יודעת. 3.בהחלט צריך! יש משחה מיוחדת לכלבים שהם יכולים לבלוע אותה-אל תשתמש במשחה של בני אדם בגללש הכלב יכול לבלוע אותה והיא רעילה.יש גם במרשת מיוחדת לכלבים אבל קודם תנסה את פעולת הצחצוח במברשת ישנה-לראות איך הכלב מגיב לה.תזכור לצ'פר אחרי הצחצוח-הם לא הכי ארוהבים את זה.

be_roo

New member
קצת תוספות

לגבי תדירות הרחיצה, חודשיים שלושה זה המינימום. אם אין צורך עדיף שלא לרחוץ. הרחיצה היא בשבילנו ולא בשבילם. אכן מומלץ שמפו כלבים, אך ניתן גם להשתמש בשמפו לתינוקות, שהוא עדין יותר. כנ"ל לגבי משחת שיניים, אפשר להשתמש במשחה של ילדים שמותרת לבליעה. כמובן שעדיף לצחצח, אך יש לכך טעם רק אם עושים זאת יום יום, אחרת חבל לטרוח. יתכן וזה יהיה קשה עם כלב שלא הורגל לכך מגיל צעיר, משחת שיניים מיוחדת לכלבים בדר"כ בטעם שמושך אותם אז אולי זה יעזור. מברשות שיניים מיוחדות מתלבשות על האצבע לצחצוח קל יותר. אומנם היתה לך כלבה ללא בעיות שיניים, אך מדובר בתכונה אינדיבידואלית.

תופסת טרמפ - אפשר טיפים למקלחת?

סוף סוף, סיימנו את הטיפול בפצעים של מוקה (טיפול אנטיביוטי ומשחות). הווטרינר אישר שכדאי לקלח אותה. מכיוון שזו פעם ראשונה שאנחנו מקלחים אותה- נשמח לקבל כמה טיפים. באמבטיה או בחצר? איזה סוג שמפו? איך נזהרים על האזניים? ועוד, כל מה שתוכלו לתרום לנו מהיידע שלכם. (הכלבה הקודמת שלנו, הייתה רצה בבית בטרוף מקצה לקצה אחרי מקלחת...). תודה, בשמנו ובשם מוקה.

nurilu

New member
מקלחת

מנסיוני עדיף באמבטיה. ככה הכלב נמצא בתוך האמבטיה ולא צריך לקשור אותו, כדי שלא יברח. חוץ מזה אפשר להשתמש במים פושרים ולא רק קרים. כל שמפו לכלבים הוא בסדר. דרך אגב, כל הכלבים שאני מכירה רצים בטירוף אחרי האמבטיה. צריך לנגב אותם כמה שאפשר במגבת לפני שיוצאים מחדר האמבטיה. ואחכ לתת להם להתנגב על השטיחים/ספות. רק להזהר לא להחליק בגלל הרטיבות על הרצפה.

black kitten14

New member
אז ככה

גם אני ממליצה על האמבטיה, אפילו שבחצר יותר נוח. אפשר בחצר, אבל רק כל עוד חם!
אם היה תהיה רטובה בחורף היא עלולה לחטוף דלקת ריאות!
לגבי השמפו- לדעתי עדיף שמפו לכלבים- הוא יותר מתאים לעור שלהם. אוזניים- אני פשוט לא שמה את השמפו בתוך האוזן, רק הקצוות ובצידה החיצוני, והאוזניים של הכלב שלי בסדר גמור.
גם הכלב שלי רץ בטירף בכל הבית- ככה הוא "מתנגב"
בהצלחה

טיפ קטן

שימי באמבטיה מגבת עליה תעמידי את הכלבה. זה יתן לה יציבות והיא לא תחליק ותלחץ. תכנסי איתה לאמבטיה, בפעם הראשונה, תעמדי בתוך האמבטיה ותתכופפי אליה. עדיף שתהי איתה לבד בלי קהל צופים ובשקט, בלי צעקות של "תביאו מגבת" או "תביאו שמפו". חשוב מאד מאד לשטוף היטב את השמפו מהפרווה!!!!!!!!!!! ריקי המגדלת אומרת :"מתי שחושבים שאין כבר שמפו, שוטפים שוב" ואל תשכחי לדבר אליה כל הזמן ברכות עם המות עידודים. לנגב טוב טוב בסוף (הם אוהבים את זה) ולתת לה להתנער (למרות שזה מרטיב). אני ממליצה על פן לייבוש, גם בגלל הרגישות לקור וגם בגלל ההצמדות של ליכלוך לפרווה רטובה. וגם לפן יש להתרגל בהדרגה, קודם כל בלי הרחצה סתם לרעש, אח"כ לאויר, לזמן קצר. בהצלחה!

רציתי להוסיף

שאת היורקשייר שלי אני רוחצת פעם בעשרה ימים!!!!! ומגדלים מחו"ל רוחצים אותם פעם בשבוע וכמה פעמים ברציפות לפני תערוכות. פרוות היורקשייר היא בעצם שיער נטו ולכן רחיצה לצורך טיפוח ושמירה עליו היא הכרחית. יורקי לא רחוץ נראה ממש מרוט, דהוי ובעל שערות מפוצלות ותלושות. הרחצה מאווררת לו את העור, שמפו טוב מחזק את השערה ונותן לה ברק. ומרכך לסיום נותן רכות ויכולת סירוק טובה ונוחה. סתם לידע כללי.

nobodys girl

New member
אנחנו רוחצים...

במקלחון סגור ושתי האמבטיות עד כה היו חגיגה. מפעילים מלעלה את הדוש, למטה מלאתי קערה במים, לבשתי בגד ים ונכנסתי איתה. היא התייבה בפנים, ניסתה לתפוס טיפות מים והייתה מאוד מאושרת. החלק עם השמפו בכלל מסב לה אושר, אין ס"מ שבגוף שלא מקבל ליטופים ודגדוגים. הבעיה היחידה היא שזואי אוהבת לפתוח את הפה מתחת לברז ושותה המווווון כל מקלחת. ולכן מוציאים דחוף אחרי המקלחת. בפנים אני נותנת לה להתנער חזק ואז מנגבת בכמה מגבות וזהו :) שום ריצות והתחצפויות, היא בטוחה שזה משחק :) בהצלחה

אחרי המקלחת,

המון תודה לכם, על העצות בנושא המקלחת. עשינו לה את המקלחת אתמול. בהתחלה היא כל הזמן קפצה החוצה, אבל לאט לאט תוך כדי ליטופים היא נרגעה, ונראה לי שאפילו נהנתה קצת. אח"כ היא רצה התנערה בכל הבית, למרות שניגבנו אותה שוב ושוב, אבל לא נורא. הושבנו אותה במרפסת בשמש, ועכשיו הפרווה שלה מבריקה ולבנה וריחנית, איזה כיף. שוב תודה לכולכם, חברי הפורום הענק הזה. (ובטח ננדנד לכם מידי פעם בשאלות נוספות, אל תשכחו, אנחנו חדשים ב"עסק" הזה של גידול כלבים
). המון המון תודה, והנה מוקה (שם חיבה שוקטה), מצטלמת עדיין קצת בהלם אחרי המקלחת.....

למעלה