מספר עניינים

ארנבים

New member
מספר עניינים

ערב טוב לכולם. אני קורא כאן הודעות מזה זמן רב, ורציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם מוכר למישהו כאן זרם גמל שלמה הנלמד בארץ השונה מזרם ג´וקלאם הנלמד בפ"ת? אני מדבר בעיקר על זרמים צפוניים (אני מבין שנוהג בפורום הוא לא לגעת בטיבם של מורים מסויימים, לכן רק אעיר שמה שנלמד אצל ירון בנימיני כגמל שלמה בהכרח, וגם על פי טענתו, אני חושב, אינו שיטה שלמה, וקווין אחד שהציג אלי איבגי בזמנו נראה בעל מקורות מעט מופרכים ולכן אני לא יודע להתייחס אליו כמו שצריך). 2. האם מישהו מכיר מורה המלמד שיטת שיכור בארץ באיזור המרכז? בתודה.
 

קציצון

New member
יש לי שאלה אליך

חשוב לך מאוד ללמוד דווקא שיכור או דווקא גמל שלמה צפוני?
 

ארנבים

New member
יש _לי_ שאלה _אליך_

קודם כל, ודאי שאתה יהודי טוב, הואיל ואתה עונה על שאלה בשאלה. ;) אני מתאמן כבר כחמש שנים ומחצה בגמל שלמה דרומי, ואין לי רצון ללמוד דווקא משהו מסויים. מה שכן, אני שוקל כיווני התפתחות אחרי שאגיע לרמה טכנית מספקת (נייח, שנה שנתיים מעכשיו) כדי להוסיף עוד שיטה למכלול שאני כבר יודע. לכן אני מתעניין בשיטת השיכור. בגמל שלמה צפוני אני מתעניין סתם כי אני רוצה לזהות קוי דמיון (שישנם או אינם), בין היתר. ועכשיו, תענה לי על השאלה? :)
 

קציצון

New member
חחח יהודי טוב אהבתי

אז ככה שאלתי את זה בגלל שאולי סתם שמעת ממישהו שאלה השיטות הכי יעילות או משהו כזה אבל עכשיו שאני מבין למה אתה דווקא רוצה את אלה ולהציע לך ללמוד שיטה אחרת כנראה לא יעניין אותך אז מצטער אני לא מכיר מישהו שמלמד שיכור או גמל שלמה צפוני אבל בהצלחה שיהיה לך אבל הייתי מציאה לך אם אתה באמת לא רוצה ללמוד משהו מסויים לך לראות עוד שיטות אל תחליט על משהו ספציפי עד שתראה את כל מה שיש למורים באזור שלך להציע יש מישהו שמלמד ווינג צ´אן(או איך שלא כותבים את זה) איגור משהו יש את ירון שאתה מכיר בן טל שחר ירון ובן מלמדים הרבה סגנונת לא סגנון אחד כמו ספיר טל אבל כדאי שתדבר עם בן על זה. שנמצא הרבה בפורום דרך הלוחמים שיש לו כמה תלמידים שמסתובבים ברחבי הפורום יש את המרכז הישראלי לטאי צ´י יש המון אפשרויות חבל שסתם תתקבע על משהו במיוחד שלא ממש מלמדים אותו בארץ ובגלל זה תחילט ללא ללכת לכלום
 

ארנבים

New member
אני אסביר את עצמי

אתחיל בהסבר קצר ואסיים בהסבר גדול. ראשית, שיטה גמל שלמה דרומי בניגוד לשיטות האחרות שהזכרת, הינה שיטה שלמה. למה אני מתכוון? ירון בנימיני, לפחות מתוך מה שהוא עצמו הסביר לי, מלמד מספר שיטות כדי ליצור מכלול שילמד את החניכים שלו מיומנויות חופפות\משלימות. הלאמה פאי (אם אני לא טועה זה סגנון עגור לבן שהוא מלמד) הוא הבסיס יחד עם גוג´ו ריו (אם אני טועה אנא לתקן אותי!), ההמשך לתנועות הקצרות והחזקות של הנמר וכן הלאה... כל זאת כדי למצוא כיוון מתאים לכל חניך בנפרד. זו דרך הוראה יפה ששימשה שנים במנזרי הלחימה (אני קצת מטיל ספק באיך זה אצל ירון אך ורק מתוך צפיה במספר מועט של שיעורים. דעתי אינה מוסמכת\מקצועית מספיק). עד כאן לגבי מערכת חלקית. גמל שלמה דרומי הספציפי, או ג´וקלאם גי טונג לונג פאי (סגנון גמל שלמה של מקדש יער הבמבוק), הינו מערכת המתחילה מצעדי הבסיס, עוברת לשילוב תנועה עם תצורת גוף (Body posture) וממשיכה להפעלת כוח, כל זאת תוך שימוש במוטיבים מובהקים של הסגנון עצמו תוך ייבוא טכניקות ספציפיות מתוך סגנונות אחרים שהוטמעו בשיטה בסה"כ 300 שנות קיומה, וזה לא הרבה, כגון עבודת רגליים של הקוף או טכניקות ידיים של נחש. (שואף אויר ;)) מה שאני מחפש הוא דבר להשלים את הטכניקה הדרומית. אני מאמין גדול באפליקציות של הגו´קלאם, מה גם שברוך השם יש לנו מאסטר חי, נושם ומתפקד שמציב לנו אתגרים יום ביומו בחידוש והשתנות, אז אין לי מה לדאוג ;). מצד שני, אני יודע שחשיבה חד-מימדית בדר"כ פוגעת במתרגל, וכן שכל הבכירים בשיטתי הגיעו עם ידע קודם באמנויות לחימה אחרות. אני לא רוצה לקפוץ באויר או להניף רגליים (חמש שנים של סגנון דרומי הוציאו לי כל חשק להרים רגל מעל לגובה המותן :)), אבל אני כן רוצה לדעת ליצור מרחב מוגן גדול יותר משל המנטיס, כדי להגדיל ראש גם אם לא כדי להשתמש בקרב. מה שנקרא לאמה בוק-הוק של צחי שוחט (עגור לבן טיבטי) הוא מקסים, אבל לא בשבילי. ווינג-צ´אן קרוב מדי לג´וקלאם (פושינג הנדס\סטיקי הנדס הן טכניקות אחיות, למשל), טכניקות יפניות לא מדברות אלי (גם בגלל הפילוסופיה מאחוריהן, ובשבילי אי אפשר להפריד בין האמנות לפילוסופיה) בעיקר בגלל הבדלים עצומים בטכניקה (מספיק שהאגרוף יוצא בדרך שונה לחלוטין), ובריחים\הטלות זה פחות מה שאני רוצה ללמוד (למרות שאבי מולידי הוא קיו 1 בשוטוקאן וחסיד אייקידו מושבע). לכן אני פונה לסגנונות סיניים: שינג אי עוד לא ראיתי, כמו כן בה-גווה ודמיהם (אני בשלבי שחרור מהצבא ועוד לא היה לי זמן). טאי צ´י זה מדהים, אבל צ´י-קונג אני כבר עושה כחלק מהג´וקלאם ואין לי רצון לגשת לטאי-צ´י. לכן אני בוחן סגנונות קונג-פו. אני בפירוש לא מאמין שיש מישהו שמלמד סגנון דרקון כשיטה מלאה (אם יש מישהו כזה, יקום ויאמר!), וסגנון השיכור משך אותי הרבה זמן בגלל האתגר האינטלקטואלי והפיסי בלמידתו, וכן העבודה עם שיווי משקל משתנה וגבהים משתנים. סלח לי אם התשתי אותך. תודה על ההקשבה.
 

קציצון

New member
האמת שלא התשת וממש נהנתי לקרוא

לא זוכר שדיברתי בזמן האחרון עם משהו שכל כך אוהב קונג פו ומבין בו כל כך אז האמת שממש אין לי איך לעזור לך כי כל האופציות דיי סגרת לפי הבנתי לא מלמדים שיכור כי אף אחד לא ידוע אני גם אוהב תאומנות הזו היא באמת יפה ולפי הבנתי דיי קטלנית אבל אני מעדיף נמר. אם אתה לא רוצה להרים רגליים אין לך מה לחפש בעגור ושאני חשוב על זה יכול להיות דווקא שנמר יעניין אותך זו עבודה נמוכה זה לא כמו המאנטיס שקורא ליריב ואז נלחם אלא יותר מתנפל קרב רחוב מאוד מתאים לו הוא מתנפל וקורע כלום לא עומד מולו עבודה נמוכה קקרקע מותן יש איזה בית ספר לנמר שמתמחה רק בנמר היו לו כמה פירסומים פה תשאל אנשים אולי באתר הזה תמצא יש שם רשימת מורים ענקית הנה
 

ארנבים

New member
למעשה -הבהרה ושאלה

למעשה הייתי מעדיף להבין הרבה יותר מכפי שאני יודע עכשיו. חוצמזה, יש דברים שהם לעיתים קצת מעבר למה שאני יכול להבין בגלל מגבלות שפה ותפיסה, או כמו שהמאסטר שלי אומר, You American people, מתוך כוונה שלעיתים יש משהו שההסבר שלו בסינית הרבה יותר טוב ופשוט (למרות שאני בטוח שלהיות סיני זה גם לעיתים להיות שבוי במיתולוגיה שלהם ולא לראות את הדברים מכיוון נכון). מתוך מה שאתה אומר נראה שאתה מתאמן בסגנון נמר. איזה נמר? מה מקורותיו? כשאתה אומר עמידות נמוכות, אתה מתכוון למרכז כובד נמוך ועמידה רחבה? מעבר לזה, אני לא מבין את מה שכתבת על המאנטיס שקורא לאויב והנמר שמתנפל. מתוך מה שאני יודע (וזה לא הרבה בתחום הזה), ראיתי שרוב הפעמים יוזם ההתקפה יוצא כשידו על התחתונה, מעבר לזה שבג´וקלאם מוקדש תחום טכניקה רחב למשיכת האויב (פיסית) לתוך מרחב הלחימה של המאנטיס.
 

קציצון

New member
אוקי

אל תתפוס אותי במילה של ישר תוקף אבל אם אני לא טועה ככה זה כאילו אל תדמה אותו לערס שבא ומכניס מכות בלי לחשוב לרגע אבל ברגע שתגיע אליו התקפה הוא יתפרץ נמוץ פשוט יושבים נמוך צריך רגליים חזקות זה מאוד מחזק מתוך חמשת היסודות שלו זה אש ואדמה אז כי ברגע שנותנים לו מכה הוא מסתער כמו אש מקפץ ומהיר אדמה כי מרכז הכובד שלו למטה והרעיון שאם אתה נמר לא יזיזו אותך עד שתרצה הבעיטה שכתבתי בתגובה לשירשור של הגוג´ו היא לא כמו בעיטות של עגור הכינוי שלה היא התרסקות כיאתה קופץ במטרה להתרסק על האויב ככה שהוא לא יקום יותר אני מתאמן בעגור ונמר ביינתים רק אותם למדתי וגם רק ממש את הבסיס
 
למעלה