מספר נקודות

משה אמת

New member
מספר נקודות

אני בימים האחרונים עסוק בעיקר בקריאה של התגובות כאן וכל מה שהחברים העלו לדיון בפורום ואני ממש שמח לראות שהרבה דברים שרצים לי בראש עמוק עמוק מועלים פה מעל דפי האתר אבל... לי יש בעיה מסוימת מאד עם הציבור החרדי שאליו אני עדיין משתייך (רק בסממני לבוש, כיפה) אני מאמין שיש אלוקים אני חושב שהעולם לא נברא מתוך פיקציה או מפלוץ של דוב הקוטב שחי פה לפני 300000000 שנה אני רק לא מאמין שאלוקים ברא את העולם בשביל להתעלל בנו. ואם שמתם לב כל הדתות שקיימות בעולם נצרות, יהדות, ואיסלם, הם בעיקר שולטות מתוך כח האמונה וההפחדה, בני אדם מטבעם פחדנים לא כולם, אבל רובם המוחלט. והניצול הזה של נפש האדם שתמיד מחפש את החזק בכדי שיוכל להישען עליו בעת צרה, ואז בונים סיפור נחמד והמספרים את הסיפור האלוהי נהפכים לשליחיו של אלוקים מדור לדור וככה יוצרים שושלת ולך תוכיח שאין לך אחות מכח זה נח להשתמש באלוקים, שאין בלתו שהוא כל יכול ומכח זה לכפות על האדם את רצונות הדת, עד כאן זה נחמד אבל הדורות האחרונים הפכו את זה לשיטה הכל אינטרסים הכל כסף הכל צביעות והכל לשם שמיים, דת זה שליטה איך משיגים שליטה ע"י הפחדה, איך יכולים להפחיד? נתלים במשהו שאף פעם א"א להוכיח, הרי אלי אפאחד לא התגלה בחלום, ההפך אני מחכה ואז זה כבר נהיה מסודר, יש אלוקים אנחנו (הרבנים העסקנים והמשבכ"ים) בקשר הדוק איתו אנחנו יודעים בדיוק מה הוא אוהב ואיך ואתם צריכים לשמוע לנו כי מה שיוצא מפינו (או מהתחת) הם דברי אלוקים חיים. אני צעיר יחסית אבל מקטנות אני שומע שהמשיח אוטוטו בא, וכתוב כשיש שנאת חינם המשיח לא יבוא ואם הוא צריך להגיע בכל רגע איך הוא יתגבר על השנאת חינם שיש כאן?

משה אמת

New member
זה בדיוק הפואנטה

מי מינה אותם בדיוק לשליחים של אלוהים? ככה חונכנו לא? משה קיבל תורה מסיני וכו' וכו' והם הם אלו שממשיכים דרכו של משה רבינו זה מסתדר כ"כ יפה כ"כ מדוייק כביכול שמי שחושב אחרת "כויפר" סתם מעניין אותי כשכולם עמדו בהר סיני ביחד היה הפרדה ספרדים אשכנזים חוזרים בתשובה?

מתבי6

New member
כולם היו שם ספרדים

אני לא מכיר אשכנזי שאפשר לקנות אותו כ"כ בקלות. חוץ מזה, אשכנזי לא היה נותן למשה המצרי (או המדיני) להנהיג את העם.

rachel437

New member
נקודה אחת קטנטונת

אם אתה לא מאמין בסיפורי התנ"ך מהיכן ומתי נודע לך שיש ישות שנקראת אלוהים? האם ראית אותו, שוחחת אותו?

משה אמת

New member
הבהרה 1

באותה מידה שאתה חושב שמי שלא נראה לא קיים אני יכול לומר שאין לך שכל כי לא רואים אותו (ואין בכוונתי לפגוע חלילה) זה דוגמא שסיפרו לי בכיתה ג2 או שהמכונית שאתה נוהג בה נבראה מעצמה אני חושב שיש אלוקים מהיגיון פשוט. העולם שאנו חיים בו הוא מדהים ויפה זה לא נברא מעצמו זה נברא ע"י מישהו ואם זה נברא ע"י ישות שקוראים לה אלוהים אז שיהיה אלוהים זו ישות שיש בה היגיון ושכל ברמה שאתה ואני לא יכולים להבין כי טם היינו מבינים היינו בוראים עולם משל עצמינו אלא מאי... לפי הזרם החרדי אלוקים ברא אותנו בשביל להשתעשע בנו או לטבוח בנו ע"י שליחיו הנוצרים והמוסלמים וכדו' במשך אלפי שנה, והתפילות שלנו והתחנונים באיזה שטיבעל מביאות אותו לאורגזמה זה האלוהים של החרדים ובכזה אלוהים אני לא מאמין לפי החרדים אנחנו אפססס ואנחנו בניו או עבדיו או שפחותיו אנחנו כמו כלי שחמט במגרשו של אלוקים לפי הזרם החרדי, לא שואלים שאלות עליו כי הוא כל יכול אבל עדיין היה חשוב לו שפרעה יכיר בו בתור סמכות עליונה!!! לכן האלוקים של החרדים הוא פיקציה זה נועד אך ורק לדבר אחד, לשלוט!!!! ולהפחיד.... לעומת זאת האלוהים שאני מאמין בו ברא את העולם ונותן לנו להחליט מה לעשות בו

הפרדת הנקודות

אתה כותב: "אני מאמין שיש אלוקים אני חושב שהעולם לא נברא מתוך פיקציה או מפלוץ של דוב הקוטב שחי פה לפני 300000000 שנה אני רק לא מאמין שאלוקים ברא את העולם בשביל להתעלל בנו." ואני שואל. זה כן מסתדר לך, שאלוהים בעצמו נברא "מפלוץ של דוב"? אם כבר רצים לך דברים "עמוק עמוק בראש" כהגדרתך, פתח נא את חשיבתך, והתעמק בעוד צעד בחשיבה. נניח עתה לפילוסופיה זאת ונעבר למשהו אחר. אם אתה מבין שאלוהים לא ברא את העולם בכדי להתעלל בנו. והחרדים (ושאר בני הדתות) לא מבנים כך. כנראה שאתה והם מדברים על שני סוגי "אלוהים". והבחור הווירטואלי הזה שנקרא אלוהים לא טרח עדיין לפתוח פה איזה ניק ולהסביר, האם הוא סובר ועושה כמוך או כמו החרדים. לכן מבחינתך זה ממש לא משנה, אם יש אלוהים, בכל מקרה אין לך הוכחה שהוא מחייב אותך במשהו, אין לו זהות, והשקפת עולמו לא נתבררה לך עדיין. אתה כותב: "הניצול הזה של נפש האדם שתמיד מחפש את החזק בכדי שיוכל להישען עליו בעת צרה" ומיד את גם כותב: "עד כאן זה נחמד אבל הדורות האחרונים הפכו את זה לשיטה" "יש אלוקים אנחנו (הרבנים העסקנים והמשבכ"ים) בקשר הדוק איתו אנחנו יודעים בדיוק מה הוא אוהב ואיך ואתם צריכים לשמוע לנו כי מה שיוצא מפינו הם דברי אלוקים חיים" ולא הבנתי, מנין לך שזו שיטה חדשה כאשר אתה בעצמך מתאר את נפש האדם אשר מחפש את החזק וכו'. עלל נא בהיסטוריה ותראה כי לאורך כל השנים נבנו הדתות ע"י אותם בעלי אינטרסים ותאווי השליטה. ההבדל היחיד הוא באינטלגנצית ההמון, ובשיטות מתחדשות, אבל בעקרון זוהי גם הצורה שאיתה התחילה הדת להיבנות. אתה כותב: "אני צעיר יחסית אבל מקטנות אני שומע שהמשיח אוטוטו בא, וכתוב כשיש שנאת חינם המשיח לא יבוא ואם הוא צריך להגיע בכל רגע איך הוא יתגבר על השנאת חינם שיש כאן?" אני גם צעיר, אבל שאלתי את אבא ושמעתי מסבא ששמע מסבא וכו' שמחכים לו כבר איזה אלפיים שנה, ואעפ"כ ה"אני מאמין" הוא שהוא אוטוטו מגיע. ומנסיוני אוכל לומר לך באמת: כשלא תהיה כאן שנאת חינם, הוא יגיע. רוצה לחכות, לשני הדברים תצטרך לחכות נצח.......

משה אמת

New member
הבהרה 2

אני לא מבין האם אתה חולק עלי או מסכים איתי אתה כותב יפה אבל מתחכם מידי תיהיה קצת עממי אני ינסה לענות לך לפי מה שאני הבנתי את דבריך מי ברא את אלוהים עצמו האם הוא נוצר ממשהו האם יש לו אלוהים מעליו? אני חייב להודות שבתור ילד תמיד התרוצץ לי בראש המחשבות האלה מי אחראי על אלוהים אין לי תשובה לזה. אבל לגבי אלוהים אני קורא לו אלוהים מתוך הרגל מבחינתי תקרא לו ויברטור בעיני יש ישות שבראה את העולם וכל מה שמדברים בשם אותה ישות אלוהימית/ויברטורית הם דברי הבל כי אף אחד לא יכול לסתור דברים שלא יודעים מי אמרם! אבל הישות שבראה את העולם לא בוחנת אותנו על כל צעד ושאל מה מעשינו בעולם שהיא בראה..... חייה ותן לחיות אל תקלקל את עולמי לגבי שאלת או הבנתך בנפש האדם לא הצלחתי לרדת לעומק דעתך אשמח אם תפשט יותר את הדברים לגבי המשיח אני אכן חושב שהוא אפעם לא יבוא מאותם סיבות שהזכרת ושאני הזכרתי אבל בשביל העדר זה טוב תמיד יש להם במה להיתפס כמו אותו אדם שממלא לוטו ומתחיל לפנטז עד דקה אחרי ההגרלה כשהוא מבין שהפנטזיות ישארו בגדר פנטזיות

moshe010

New member
למה אתה חושב שהאלהים לא אכזר

כתבת "אני רק לא מאמין שאלוקים ברא את העולם בשביל להתעלל בנו" אם אתה מאמין שיש אלהים והוא כל יכול אז הוא בודאי גם אוהב להתעלל בנו והמציאות תוכיח

משה אמת

New member
הבהרה 3

אם אתה חושב שאלוהים או הישות שבראה את העולם אכזריים זו תובנה לגיטימית אני מקבל אותה אבל לא מסכים איתה אנחנו באנו לעולם להתמודד כשווים בין שווים הדת (כל שלושת הדתות) למעשה כופה עלינו סוג של מחשבה מאד מסוימת שבאנו לעלום בשביל משהו ושבוחנים אותנו ואנחנו (החרדים במיוחד) שיכללנו את השיטה למשל חלקם באו לתקן משהו אוטומטית יש לנו תשובה לכל דבר מדוע תינוק בן יומו מת? כי הוא בא לכפר על משהו מדוע 3 דורות נמחקו כי הם סיימו את חלקם וכן הלאה וכן הלאה... ככה יוצא שברגע שאתה תורם לועד הרבנים אותם רבנים שיש להם פרוטקציה למעלה יסדרו לך תחיים ואם לא הצליח להם ואתה עדיין באותו חרבנה אז גם לזה יש תשובה נסתרות דרכי האל וכו' אבל אני חושב שלא באנו למטרה שהשרישו לנו מילדותינו העולם נברא ואנחנו צריכים לשמור עליו דרך אגב אני חושב שלא סתם אומרים שהיהודים הם זן חכם ומוכחד כי החוקים שמנחים את העולם הם חוקים הגיונים ע"ע עשרת הדיברות ואנחנו פיתחנו את זה שזה לא הג'יניוס האנושי חיבר אלא אלוהים כתב אותו וככה בנינו תאוריה שלמה של שכר ועונש גן עדן וגהנום תאוריה שבכל מצב תהיה לנו תשובה עליה אבל אין לזה שום הוכחה במציאות

כל עוד אתה שב ומזכיר את שלשת הדתות

אתה מעיד על עצמך שעוד לא יצאת מהבועה החרדית / מערבית, המתייחסת לשלשת הדתות המכונות "המונותתאיסטיות" כאל היחידות החשובות, בעוד שלשתן יחד מהוות מיעוט מכלל המאמינים בעולם. לא שזה משנה מהותית, אבל זה סוג של אינדיקטור למידה שבה אתה עדיין רחוק מלראות את התמונה הכוללת. וכיוון שאינני אוהב תגובות המתייחסות לכותב בלבד, אצביע בפניך על נקודה נוספת. כשאתה אומר שבהכרח מישהו ברא את העולם, אך מאידך אתה מוכן לקבל את האפשרות שאינך מבין מי ברא את אותו הבורא, אינך משיב לשאלה שמטרידה אותך אלא רק מכסה את חוסר ההבנה שלך בשם - "אלוהים". אם אתה נהנה לעשות זאת אין לי סיבה להפריע לך, אבל חשוב שתהיה מודע לכך שאין לך טיעון הגיוני שתומך בשיטתך אלא נוחות בלבד שאתה חפץ בה. מה שאני ממש לא מבין זה, למה אתה בוחר להתייחס לאותו מושג של בורא ללא נברא כאל ישות ולא כאל חוק טבע, ולייחס לו רצונו ומאוויים? בהתחשב בעובדה שכל התשובות הגדולות והבסיסיות בעולמנו מגיעות מחוקי טבע ולא מישויות, ושרצון בקרב ישות כל יכולה מחייב ככל הנראה סתירה לוגית, זו אחת הבחירות היותר תמוהות שפגשתי.

לא יודע מה לא היה ספציפי מפיק

בחלק הראשון של ההודעה הסבתי את תשומת ליבך, לכך שאתה עדיין שבוי בתפיסה החרדית לפיה הדתות החשובות בעולם הן רק היהדות, הנצרות והאיסלם, וטענתי שיתכן שזה מלמד על כך שאתה שבוי בתפיסות חרדיו נוספות ולא רואה את הדברים כמות שהם. בחלק השני של ההודעה הסברתי למה לדעתי, הטיעון שלך שמצדיק את האמונה שלך בקיומו של אלוהים חסר היגיון פנימי.

תיקונים

בכותרת - "ספציפי". בפסקה הראשונה - "חרדיות". ההודעה הייתה אמורה להיות משורשרת לזו של "משה אמת".

yoni13077

New member
אם כבר אתה מתקן :)

המילה 'ספציפי' דוקא הופיעה בסדר, מן הסתם רצית לתקן בכותרת את המילה 'מספיק'. יוני. שירותי הגהה להפגת השיעמום.

ברוך הבא

זה נראה שאתה מאמין שיש מטרה לעולם אבל לא המטרה הדתית. אולי תסביר מה היא המטרה ומהיכן אתה מסיק אותה.

משה אמת

New member
יש מטרה

והמטרה היא לא להיות משועבד לשום גורם כזה או אחר המטרה להנות ממה שהעולם היפה מציע לך המטרה להיות אנושי ולא בגלל ציווי כזה או אחר המטרה להיות אדם

למעלה