מספר מילים

ינוקא1

New member
מי אמר שיש

חופש מעבר לחופש "יחסי" ?
&nbsp
אולי יש , אינני יודע.
אני יודע רק שלכל אדם יש דברים המגבילים וכולאים אותו.
ולצאת מהם זהו הישג.
גם אם זוהי יציאה לשעבוד "עדין" יותר והשעבוד לא חוסל לגמרי , עדיין זהו הישג.
ולא רק שזה הישג , זה נותן את ההבנה הברורה שהחופש אפשרי , לפחות במידה מסוימת.
שדברים מהסוג שמניתי קודם , אינם "גזירת גורל".
מה שמעודד את האדם להשקיע עוד ועוד בשחרור וביציאה אל החופש.

&nbsp
ואם האדם יצליח להתמיר את השעבוד יותר ויותר , יתכן ויום אחד לא יהיה שעבוד בכלל.
&nbsp
&nbsp
 

mydearudi

New member
השתמשת בצמד המילים 'משמעת' מול 'משמעות'

יפה, משמעת בתחילת הדרך יכולה להביא להצלחה, לחופש,
אך זו זכות גדולה יותר להבין לעומק את התכלית של מה שלפניך.
כל עוד נותרה אמירה או רצון שאינו לגמרי שלך בדרך אותה אתה סולל- אתה עבד!
&nbsp
כפי שכבר ניסחת מקודם, רצון עצמי מתגבש כש"הדברים בעצמותיך", כשהרצון מגובש
לידי 'תותח לייזר' אתה האדון, מלך לחייך והדבר מקרב אותך לבניית *משמעות* חיים וייעוד.
&nbsp
יש לי חבר שמבקש "תתמצת לי" הוא מתכוון שאסכם עבורו 400 עמודים בשני משפטים.
אבל אני יודע שבעצם הוא רוצה שגם אשכנע אותו למה כדאי לו לדעת את זה, כן- באותם שני משפטים.
אני לגמרי מסכים, רק אם נבין ממש טוב *למה זה משמעותי לי* אני אדון למעשי, אחרת סתם עבד.

 

ינוקא1

New member
אהבתי


את הציטוט , ואת התוכן.
&nbsp
עם זאת , יש לי שתי שאלות \ השגות :
&nbsp
1. השאלה היא האם המטרה אותה הגדרת :
"כל עוד נותרה אמירה או רצון שאינו לגמרי שלך בדרך אותה אתה סולל- אתה עבד!"
היא אפשרית.
&nbsp
לטעמי , יתכן שזוהי מטרה בלתי אפשרית.
יתכן שלנצח "נקלף" מאיתנו שכבה אחרי שכבה של רצונות זרים , שכבה אחרי שכבה של עבדות.
ולטעמי זה בסדר גמור.
העיקר לנסות ולעשות.
&nbsp
2. מה שכתבת בסוף דבריך :
"רק אם נבין ממש טוב *למה זה משמעותי לי* אני אדון למעשי, אחרת סתם עבד. "
&nbsp
השאלה היא "האם זה תלוי בהבנה דווקא ?"
איכשהו , ככל שאני חופשי יותר , אני מבין פחות אך "חש" יותר.
את מקום ההבנה מחליפה תחושה "מה המעשה הנכון".
&nbsp
&nbsp
 

ינוקא1

New member
רק משהו קטן :

יש נקודה שמבחינתי היא העיקרית במה שכתבתי , אך אף אחד כאן לא שם לב אליה , כנראה.

זוהי הנקודה של ההתמרה :

כלומר , שמהרגע שקיימת בנפש איכות של "שעבוד" (כמו השעבוד לפרעה) , ניתן להתמיר את השעבוד הזה לשעבוד אחר - למשל שעבוד לעצמי האמיתי שלנו.

השעבוד זוהי "איכות" מסוימת , וניתן פשוט "לשנות לה את הכיוון".

(וזו הסיבה שקודם כל היו ישראל עבדים במצריים , כדי שקודם כל תיבנה אצלם ה"איכות" הזו של שעבוד , ואז במתן תורה בוצע "שינוי הכיוון").

ושינוי הכיוון מתבצע באמצעות "התכוונות" לכך.
ולא ניתן להבין איך זה עובד , אך בכח ההתכוונות זה עובד.
לא צריך להבין את זה , צריך פשוט להתכווין לזה

לתחושתי , אי אפשר להשתחרר בכח ההגיון הרגיל , רק בכוחה של כוונה עיקבית ורציפה המתבטאת במעשים.


(אני למשל מדליק נר לפני השינה , ומבקש ומתכווין שתתבצע ההתמרה הזו).
 

mydearudi

New member
מסכים עם ה"תחושה"

כתבת כ"כ מדויק "ככל שאני חופשי יותר , אני מבין פחות אך "חש" יותר.
את מקום ההבנה מחליפה תחושה "מה המעשה הנכון""
דברנו מקודם על הנוכחות העצמית, גורדג'ייף קבע סדר עבודת מרכזים נכון הראוי לאדם. אני הטמעתי את העקרון כטקס סיום בקבוצות שהנחייתי, והחלק האמירתי הוא כך:
"הנני" זכירה, 3 המרכזים יחד
"אז אני רוצה" - מרכז רגשי,
"אז אני יכול" שכלי, הבנה, תכנון, ראיה
"אז אני עושה" - גופני, מוציא לפועל,
"אז ורק אז - הנני" זכירה, שלושת המרכזים+ ..
רק רציתי להבהיר איך מתוך *רצון* ו*הבנה* הנוכחות מתגבשת.
סגירת המעגל היא בנוכחות, ורק כשאני הנני אז אני ראוי לרצות, להבין, לעשות ורק אז הנני

הרגשתי שהסבר זה יתאים לך, תאמר לי אם הצלחת להבין אותי בין השורות?

אני חווה בדומה לך כי כש-הנני הדברים נחווים וזו תחושה של 'נכון'.
 

ינוקא1

New member


את ההסבר על המרכזים אני מכיר בגרסתו הקבלית (רצון , מחשבה , רגש , מעשה ).
ומסכים איתך :
כשאתה במצב של "הנני" , אתה מסוגל להרגיש בגופך את תגובותיך לרעיונות , למצבים ולאנשים , ואז אתה גם מרגיש מה "נכון".




 
עוד תיאוריה הזויה

אין שום קורלציה מחקרית בין משמעת חיצונית למשמעת פנימית.
השטות שאמרת על כך שבני ישראל היו צריכים להפנים משמעת כעבדים וכך רכשו חירות- קישקוש מקושקש והבל הבלותי יותר מכל שקר שהמצאת אי פעם.
אתה פשוט מתעלה על עצמך כל פעם בדרגת ההבלות.
לא ראיתי את הסרטון אבל אני מכיר את הקונספט ממקומות אחרים- הילדים שהיו בעלי משמעת עצמית מלכתחילה, כלומר לא אחת שנרכשת, הם יהיו המוצלחים בעתיד.
ילדים קרובים לטבע, זה לא משהו נרכש.
הטעות שלך היא חוסר הבחנה (והבנה) מוחלט בין הטבעי למלאכותי. אתה חושב שאפשר לרכוש טבע באמצעות שיטה. שאתה יכול להקנות לעצמך אינטליגנציה טבעית, יכולות טבעיות באמצעות משמעת. שאפשר להגיע להארה באמצעות משמעת ושיטה.
אתה מתבוסס בטעותך הזו שהיא הקרנה של תקוותך הנואלת ואמונך העיוור בסמכויות שמבטיחות לך הרים וגבעות ובודה תיאוריות הבל שאין להם שום קשר לעובדות ולנתונים המחקריים.
אני מזהה קו מסויים בתיאוריות ההבל שלך- אתה צריך צידוק למה להיות עבד! יש לך נטיה לעבדות, משיכה לציות. אתה רוצה שינהיגו אותך, שיגידו לך מה לעשות.
פתאטי! תהיה גבר!
 

ינוקא1

New member
ואתה רוצה להמשיך

להיות שמן עצלן ובטלן

(ולזלול מרשמלו בלי לדפוק חשבון).
 
אני דווקא מאלו שהתברכו

בדחיית סיפוקים קלה מאד. יותר מכך- אין דבר שאני מתמכר אליו.
לדוגמא- ניסיתי פעם לעשן, התמדתי במשך חודשיים בערך, ופשוט הפסקתי ביום אחד בלי הרבה התנגדות פנימית (היתה אמנם נקודת דחף אחת שהיה צריך לעלות מעליה וזהו).
וזה לא אומר שאני נטול תשוקות, להיפך! אילו ידעת כמה נשים וכמה חוויות... ואילו עומקים החושים סיפקו... והתשוקות האינטלקטואליות, הרוחניות, והסיפוק שלהן, והסיפוק שבמשחק שבכל מעשי, והסיפוק שבאהבה! שגם היא תשוקה אדירה (וממנה אני נגמל ברגיל לאחר תקופה, כמו מכל התמכרות קלה).
באופן טבעי אני מנהל את התשוקות ולא התשוקות מנהלות אותי. אני מרשה לעצמי להתמכר מדעת לכל אוות נפשי כי אני יודע שיש ביכולתי לשוב לאיתני.
אני רודף אחר שיגעונות והתמכרויות ומחפש אותן בנרות כי אין תנועה מלבד תנועת התשוקה, ואין ברצוני להיות שום בודהא סטטי, שום ישות מופשטת, שום דבר מת. אני אנטי בודהא וכל השטויות של הרוחניקים הם מתחתי. אני נהנתן וגם חופשי מטבעי, בלי שום שיטה ושום אמונה.
ומדוע אני חופשי כל כך ומלא און תמיד? מכיוון שאני יודע שהכלא היחיד הוא אי רציה, אי תשוקה. אין ממה להשתחרר, אבל יש ממה להיזהר- מאי רציה. תמיד להשתוקק, תמיד לשמור על אש של חוסר סיפוק.
לא לפחד מאזהרות הפוריטנים למיניהם לבל תילכד באש התשוקה, להיפך! ללבות אותה, לתת לה ביטוי טהור יותר ויותר. לעולם לא להחניק אותה.
בתשוקה נמצאת מהותך, ידידי הטועה, המודח על ידי כוהני הדיכוי השרלטנים הכלומניקים, התשוקה היא מהות האדם, ורק דרך התשוקה ימצא לאדם ביטוי עצמי.
וביטוי עצמי הוא התשוקה הגבוהה ביותר, המלכה הטבעית של כל שאר התשוקות. אתה חי כדי לבטא את עצמך, וזה אולי נשמע לך יהיר לומר לך בשביל מה אתה חי, אבל יום אחד אתה עשוי לגלות בעצמך את מה שאני אומר- שאתה חי כדי לבטא את עצמך, אלא שאינך יודע זאת כי אינך מכיר את התשוקות שלך, כי כוהני הדיכוי השרלטנים הדיחו אותך נגדן, נגד עצמך והן מסתתרות באפלה, מודחקות ומוכחשות וכך הן מתעוותות ונעשות חולניות, וכשתביט בהן בטעות תראה עיוותים, ואז תקשיב לכוהני הדיכוי שמזהירים אותך מפניהן. כך הטעות תגביר את עצמה.
דרכך המוטעית היא דרך הדיכוי העצמי שמעוותת את התשוקות שבורחות לאפלה, וכך הן משמשות כ"הוכחה" לדרך זו. אתה מסכן, ידידי הטועה והמעוות... טרם למדת להשלים עם עצמך... אתה חושב ששיטה ומשמעת יתקנו אותך, אבל אתה טועה- הן יעוותו אותך עוד יותר. עליך לגלות את עצמך... עליך לגלות את עצמך... ורק אז תוכל לשלוט בעצמך, בלי שיטה ומשמעת.
דרך הגילוי העצמי, הביטוי העצמי, ולא דרך הכפיה העצמית... דרך שמעולם לא פסעת בה... דרך שאין לה גורו ואין סמכות שתורה לך אותה (סמכות היא אנטיתזה לכך).
אינך מבין את הניגוד, את שורש הניגוד בין הדרכים. דרכך היא דרך הכפיה שאינה מובילה לדבר מלבד עיוות עצמי. עד שלא תבין- גם אי אפשר להסביר לך דבר.
 

ינוקא1

New member
גם אני בעד תשוקות.

מעולם לא דיברתי על "בודהה סטטי" (תוכל לבדוק זאת) , ואף יצאתי באופן די נחרץ נגד כאלו שטענו ש"אין אני" ו"אין תשוקות" וכדומה.


כן דיברתי על התמרת התשוקות.
התמרת התשוקות זה לא ביטול התשוקות , אלא הפיכת הכיוון שלהן.

ילד קטן משתוקק לממתקים.
כשיחכים יותר , ישתוקק לכסף.
כשיחכים יותר , ישתוקק לאהבת אישה ומעמד חברתי.
וכן הלאה.
וכן הלאה.

אך כל אלו אינם באמת ממלאים את האדם - הנאתן הנאה רגעית , ופעמים רבות יוצא מהן רק צרות.
מכל אלו האדם יפרד בסופו של דבר , ובדרך כלל עוד לפני מותו כבר יראה כיצד כל השתוקקויותיו איבדו את ערכן , או נמצאות בידי זרים.


ומכיוון שהחכמתי ואני אגואיסט , ראיתי כי יש רק תשוקה אחת יציבה ואמיתית -
התשוקה למקור הכל , התשוקה להוויה עצמה.
וראיתי כי ניתן להתמיר את כל התשוקות לשם.

ואני יודע כי לא רק שזהו עונג אמיתי , הוא גם עונג בר קיימא - כי לא משנה היכן אני נמצא , ההוויה נמצאת איתי גם.
בחיי ובמותי.

זה דבר אחד.

אך אנסה להוריד את הדברים יותר לקרקע המציאות :

היום , למשל , במקום לקום ב7 , קמתי בשעה 5 , עשיתי ויפאסאנה , יצאתי לריצה , התקלחתי ויצאתי לעבודה.

עצם הריצה והויפאסאנה , עזרו לי להרגיש נפלא בבוקר ובמשך היום - למרות שהיתה לי תשוקה להמשיך לישון (שלא הקשבתי לה).

הליכה אחר התשוקות , לא תעשה אותך מאושר.
בדיוק כפי שאכילת ממתקים לא תהפוך ילד לילד מאושר.

(אני מסכים כי גם דיכוי סתמי של התשוקות לא יעשה אותך מאושר)


אך עבודה חכמה על התשוקות , התמרה והכוונה שלהן לדברים מועילים , עיצוב האישיות שלך - זה כן יכול להפוך אותך לאדם מאושר.
עיצוב האישיות שלך , כמו אומן היוצר מהחומר מולו יצירת אומנות , זה כן יכול להפוך אותך למאושר.


אני יוצא לרוץ , כי בכך אני מקנה לגופי משמעת.
וגופי מקשיב לי , למרות שבהתחלה קשה לו , אך בסופו של דבר הוא נהנה מכך.
בסופו של דבר , הוא עצמו אפילו מקבל "תשוקה" לרוץ.
אני מעצב אותו בכך.
אני בוחר לתת לו הרגלים מועילים , ולהתמיר את תשוקותיו לתשוקות שנראות לי טובות יותר.

וכך זה בכל דבר.
דווקא הכפיה העצמית שאתה כל כך נגדה (כמו איזה רוחניק מסומם) , הופכת אותך לבריא למאושר ולחזק.




 
התשוקות לא צריכות התמרה

ואתה סתם מעקם דברים ישרים.
זה שאתה מנסה לשנות משהו בתוך עצמך, "להתמיר" את התשוקות, זה בעיה פסיכולוגית קשה מאד שלך. אתה לא מסוגל לקבל את עצמך כפי שאתה. יש לך בעיה של הערכה עצמית. יש לך מתח נוירוטי בין האידאל שקיבלת מהחברה לבין מי שאתה. אתה בין המלחציים, וממש לא אדם חופשי ומאושר. אתה אומלל בגלל זה, וכל השיטות שאתה מאמץ לא יכולות לשחרר אותך מהמתח הנוירוטי הזה כי כל השיטות מנסות לשנות אותך ולכן הן ביטוי של הבעיה שלך ולא פיתרון שלה.
פיתוח הרגלים זה לא כפיה, אגב. הרגלים הם כלי שימושי מאד כדי להגשים את התשוקות והרצונות. גם בפיתוח הרגלים צריך להיזהר מאד מכפיה עצמית כי אם אתה פועל נגד הגוף הגוף ישים מכשול לדרך שלך.
אז אתה ממש טועה בגישה שלך של לכפות הרגלים. כדי לפתח הרגלים נכונים אתה צריך להקשיב טוב טוב לגוף ולבדוק מה הוא רוצה בעצם, לראות את כל הרצונות שלו ולהביא אותם בחשבון כשאתה מאמן אותו לכל דבר שהוא- התעמלות, למידה של מיומנות כלשהי וכ"ו. אתה צריך ללמוד לפתות את הגוף לכוונות שלך לטווח רחוק במקום להכריח אותו. לשדל אותו, ואפילו לגמול לו.
לדוגמא- החלטת להוריד במשקל? שמרת על כמה ימים? עכשיו עליך לזלול! בלי חשבון! ארוחת שחיתות או שתיים. למה? כדי לתגמל את הגוף, כדי להוריד את המתח, כדי לא ללכת נגד התשוקות.
ההליכה נגד, הכפיה, תביא רק לכך שלא תצליח להתמיד יותר בדיאטה.
עוד דוגמא- אמרת שאתה רוצה לרוץ? מצויין. אבל אם תגזים, תגרום לגוף להתנגד. מוטב לך לרוץ מעט בתחילה ולהעלות את המינון בהדרגה, ולא לרוץ כל יום. לא לכפות על הגוף, רק לשדל אותו לקצת יותר, ולתגמל אותו.
כך גם בלימודים- נגיד שאתה רוצה ללמוד משהו באופן אוטודידקטי. טוב יותר ללמוד שעה אחת באופן קבוע מאשר ללמוד 12 שעות בהתלהבות פסיכית שממנה תצא בכאב ותגרום לדחיה מצד הגוף, דחיה שתחסל את ההתמד בלמידה. את מינון הלמידה יש להעלות מדי פעם. יש לשדל את הגוף ללמוד וגם לתגמל אותו לאחר מכן. לאחר הלמידה יש להשיב את נפשך, יש לטייל בטבע. הלמידה מכלה את המשאבים הנפשיים והגיחה לטבע מעשירה את הנפש ברשמים. גם סקס מאד מומלץ לאותה מטרה.
אני לא מבין איזו "התמרה" אתה מבקש. זה נשמע לי מופרך ותלוש. אתה רוצה לשנות משהו בטבע שלך? במקום לשנות, תנסה לקבל את מי שאתה ומה שאתה.
ואתה יודע מה אתה? אתה רק חיה. ממש כמו שאר החיות על פני כדור הארץ. זו עובדה, ואמונותיך לא יעזרו לך נגד העובדה הזו. קבל את העובדה הזו שאינך ישות רוחנית מופשטת וחייך יהיו קלים יותר, ותוכל לשלוט בהם בלי כפיה ובלי מאמץ.
&nbsp
 

ינוקא1

New member
יש אפשרות שאינך חושב

עליה -
אני מקבל את עצמי בדיוק כפי שאני.
ובכל זאת , אני מעוניין להשתנות.
בשביל הכיף , בשביל האתגר.

בסופו של דבר ,
יצירת האומנות הגדולה ביותר
שהאדם יכול ליצור
זה לעצב את עצמו.
לא רק את גופו
אלא גם את תודעתו.

ומבחינתי זה אתגר וזו אומנות.
ואני מעוניין גם לבחון את הגבולות
של האפשרויות הגלומות באומנות הזו.



לגבי הפרקטיקה ,
אני מסכים איתך שיש בנו חלק בהמי - חייתי.
וזה בסדר.

אני שואף לאלף אותו.
וגם זה בסדר.

בפרקטיקה
אני דואג הן למשמעת עצמית ,
והן לתגמול טוב
והן להדרגה נכונה ואיטית.

הגוף שלי , ה"בהמה" שלי ,
זה הנכס הכי חשוב שיש לי בעולם הזה.
וברור שאני צריך להתייחס כלפיו באהבה אין קץ.

זה לא סותר את העובדה
שאני כן מעוניין לפתח אותו ,
בהסכמה ובקשב.

וזו בעצם האומנות כאן -
מצד אחד להשתנות ולהתמיר ,
מצד שני לעשות זאת באופן נכון.

זכותך המליאה שזה לא ידבר אליך.
זכותך המליאה להשאיר את גופך ואת תודעתך כפי שהם.

אלי זה כן מדבר.
ומאחר וזה כן מדבר , אז אני מחפש שיטות טובות
ואינני רואה שיטות כ"כפיה" ,
אלא כדרך לעשות דברים נכון.


(ואם לא שמת לב , אתה בעצמך בהודעתך זו הצעת לפחות 3 שיטות \ טכניקות שונות).
 
לא שיטות

אלא בסך הכל ישום של הבנה (שאין ללכת נגד התשוקות אלא יש לפתות אותן ולתגמל אותן).
כמובן שאתה יכול לפרש את הישום של ההבנה כשיטה, אבל אז הוא יתקבע. מבחינתי אין שום שיטה, כלומר שום דבר לא קבוע, כי הישום יכול להשתנות. מה שחשוב הוא להבין את העקרונות והישום יגזר בהתאם להבנה.
ושוב- אני לא מבין למה אתה קורא "התמרה של התשוקות". מבחינתי זה דיבורים תמוהים. התשוקות הן מה שהן, ואתה יכול ללמוד אותן ולהסתדר איתן. אין פה התמרה, אין פה שינוי.
ואם יש פה שינוי- זה לא של התשוקות, זה של האלימות שלך, שמנסה לכפות עליהן משהו. השינוי הוא שבמקום לכפות עליהן שינוי, אתה משנה גישה כלפיהן ולומד לחיות איתן בשלום ולנהל אותן.
אין צורך בשינוי התשוקות, לא בהתמרה שלהן ולא בשום שטות הבלותית מיסטית פסיכית כלשהי. הצורך הוא בלתפקד באופן שפוי ואינטליגנטי בעולם הזה ולשם כך עליך לקבל את עצמך כפי שאתה (אתה חיה) וללמוד להסתדר עם זה.
 
זוהי נקודה חשובה:

"כמובן שאתה יכול לפרש את הישום של ההבנה כשיטה, אבל אז הוא יתקבע. מבחינתי אין שום שיטה, כלומר שום דבר לא קבוע, כי הישום יכול להשתנות. מה שחשוב הוא להבין את העקרונות והישום יגזר בהתאם להבנה."
&nbsp
מאחל לעוד אנשים להבין נקודה זו.
בכלל, לטעמי כתובים בהודעה הזאת כמה דברים משמעותיים.
&nbsp
נ.ב. לכל מי שרוצה להבינני: אינני מגיב פה לדיון בין ינוקא לבין רועי, אלא לדברים שרועי כתב בהודעה זו כפי שהם בפני עצמם - לא בתוך ההקשר הנתון.
 

ינוקא1

New member
ותתפלא יקירי ,

שעם זה גם אני מסכים.
ולא רק שאני מסכים , אני מיישם דרך זו לאורך שנים רבות רבות -
אני מחפש הבנות , גוזר מהן שיטות , אך אינני מתקבע עליהן.
&nbsp
אם קראת את מה שאני כותב כאן לפחות ב5 השנים האחרונות (אם לא יותר) , זוהי חזרה שוב ושוב על נקודה זו.
שמבחינתי הדבר היחיד שאסור הוא "להתקבע".
שהאגו הוא הקיבעון על דברים.
&nbsp
לגבי אלימות -
רק תסתכל על הצורה בה אתה כותב , ותבין מי מבין שנינו אלים.
&nbsp
לגבי התמרה
אינך מסוגל להבין זאת כל עוד אתה אלים.
&nbsp
לילה טוב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
זהו שלא

אינך "מחפש הבנות, גוזר מהן שיטות".
אלא אתה מתרגל שיטות (של שרלטנים רדודים), בלי להבין מה עומד מאחוריהן.
זורקים לך שיטה ואתה מתרגל. קראת פנטזיה מצוצה מהאצבע על מכשף אינדיאני והופה אתה "מתרגל" את השיטה הקיקיונית שלו. שום הבנה לא עומדת מאחורי זה.
אתה מנסה להתחכם, קודם לתרגל ואז להבין."נעשה ונשמע". זו גישה דתית.
כלומר הבאת איתך גישה דתית, מהרקע שלך, מההתניה שלך, וזה הכשל שלך.
כי הגורואים האלו, כוהני השקר והדיכוי, מהתלים באנשים כמוך שבאים מתוך גישה דתית.
כדי לתפקד בשפיות ובתבונה לא צריך "נעשה ונשמע". שפיות ותבונה אינם עניין דתי, הם עניין פשוט של שכל ישר. והשכל הישר שלך נדפק מרוב דת וחיפוש דתי. האמן לי- מצבך חמור מאד.
ובקשר ל"התמרת התשוקות"- אין לזה שום משמעות. אינך מסוגל להסביר זאת לי מכיוון שבעצמך אין לך מושג על מה אתה מדבר. זה ברור שאתה וכחן אוטומטי ואובססיבי עם קיבעון לצאת צודק תמיד. הרי ברור שאדם מקובע כמוך ידבר גבוהה גבוהה על אי קיבעון. יהפוך אי-קיבעון לעיקרון מקובע. אבל הפעולה שלך היא קיבעונית ביסודה, הגישה שלך קיבעונית ביסודה, הפרדיגמה היא קיבעונית. את הקיבעון שלך לסמוך על שיטות באופן עיוור אינך מסוגל לשחרר ואין שיטה שתשחרר אותך מזה.
 

ינוקא1

New member
טוב , מצבי חמור מאוד.

אני מקווה שאתה מרוצה מהבליך , דמיונותיך והשלכותיך.
&nbsp
חבל שבגלל אלימותך , כל דיון איתך הופך להודעות זבל מסוג זה.
תמשיך להיות דפוק כפי שאתה.

&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
בעיני- כן

ה"אי קיבעון" שאתה מקובע עליו אינו תחליף לשכל ישר. למעשה הוא מאפשר לך להמשיך להיות מקובע, כאשר מושא הקיבעון מתחלף, כלומר השיטה מתחלפת, על פי גחמת הרגע והתחלפות הגורו השרלטן. אבל הפיקסציה היא אותו דבר- תמיד זה תרגול של שיטה לפני איזושהי הבנה. קיבעון נעשה ונשמע. תמיד, ולעולם לא הבנה קודם.
זה גם מעיד על יאוש או ויתור- ויתרת על הבנה, ויתרת על הביטחון בעצמך. אתה כלל לא מאמין בעצמך ובכוחך להבין, ומשליך את יהבך על שיטות לתרגל, בתירוץ דחוק שתבוא מהן הבנה ב"נעשה ונשמע" שכזה. אבל בוא ונודה על האמת- אתה אפילו לא מאמין בזה ולא אכפת לך מזה... הרי אתה לא מחפש להבין מה מאחורי השיטה, שחס וחלילה לא תצטרך להחליט משהו מתוך ההבנה הזו. אתה רק רוצה הוראות. היאחזות פתאטית בהוראות. אתה רוצה הוראות פשוטות לחיים. לא להחליט כלום.
 
למעלה