ובכן
נתקלתי בבעיה של ה-ixgbe גם בבית (כן, אני בדיוק מתכנן בבית לעבור ל-10G) והפתרון כפי שצוין
כאן היה לקחת kmod-ixgbe-3.23.2-1.el6.elrepo.x86_64 מ-elrepo והעדכון הזה אגב, היה קיים עוד מהשבוע שיצא CentOS 6.6 וכמדומני שהוא קיים גם ב-repo של CentOS Plus, אם אתה מסתכל אליו מדי פעם.
ב-ZFS לעומת זאת, אם אתה הולך על גירסה 0.6.3, המודולים עולים מעולה גם על העדכונים האחרונים הרשמיים של CentOS/RHEL 6.6, אלא אם אתה עובד עם קרנל 3.19 שאתה מקמפל, ואז תוריד מה-GIT את 0.6.4 שצריך לצאת בקרוב.
לגבי Stable או לא: אם תקרא את הפוסטים שכתבתי על ZFS ושמתי לינק, תראה שאני ציינתי שיש יתרונות לשימוש ב-ZoL ויש גם חסרונות. לא טענתי שיש להשתמש בגירסת ZFS על לינוקס בכל מצב, אבל ברוב המקרים אפשר גם אפשר. הרמתי שרתי פרודקשן ל-VOD, ל-ESXI, שרתי קבצים ל-SMB ועוד כמה, וכולם רצים על לינוקס אחרי טסטים רציניים שהמערכת "נסחטה". זה לא גירסה 0.6.3, אלא 0.6.4 + עוד כמה תיקונים שהרכבתי והרצתי Stress testing רציני לפי הדרישות של לקוחות.
אל תשכח שהגירסה הפתוחה של ZFS עוברת שיפורים כל הזמן, הן מהצד של יבוא טלאים מ-Illumos לכיוון FreeBSD וגם מהצד השני. סתם דוגמא: אני מנסה לדחוף ל-GIT של GRUB2 (ומחכה עד אין קץ שיאשרו) טלאים לתמוך ב-UEFI ללא מודול של CSM ו-American Megatrend העיפו מגירסאות אחרות של UEFI ואם תזכור, OmniOS וחבריו עדיין משתמשים ב-GRUB 0.97 שלא ממש עובד טוב עם UEFI בגרסאות האחרונות, כך שאם תנסה להקים שרת ZFS עם OmniOS על שרת G9 של HP לדוגמא, תחטוף Panic ב-Boot. בלינוקס יש לזה פתרון ב-CentOS 7, ב-FreeBSD Current יש פתרון צולע (עושה בעיות עם ה-Frame Buffer). יש גם שיפורים אחרים שנותנים בסביבות 130% ביצועים יותר גבוהים ב-GIT של ZoL שגם הם יום אחד יגיעו למערכות האחרות.
כשאני מוכר ללקוחות שרות הטמעה של ZFS, אני מאוד כן איתם ופותח להם הכל על השולחן, אומר להם מה Stable ומה לא ואיזה פתרון אפשרי להציע בהתאם לדרישות שלהם. הם תמיד יכולים לקחת פתרון ZFS של אורקל, לשלם פי 3 ואני מאחל להם הצלחה עם התמיכה ושרות של אורקל ישראל.