מספר יח"ל מתמטיקה

קווקר

New member
מספר יח"ל מתמטיקה

היי.. יש לי כמה שאלות על מספר יח"ל במתמטיקה.. רציתי לדעת האם מספר יח"ל במתמטיקה (5/4) הוא קריטי ובאיזה תחומים, אם אפשר להשלים מ4 ל5 יח"ל אחרי התיכון ואם השלמה ל5 יח"ל (כשבתיכון לומדים ל4 יח"ל) שווה מבחינת האוניברסיטות ל5 יח"ל שלמדת בתיכון? תודה מראש (=

iiddoo

New member
תשובות...

השאלה היא בעיקר מה את רוצה ללמוד בעתיד {הכוונה איזה תחום -הומני או ריאלי}... אם את בכיוון של ריאלי אז יש חשיבות גדולה ל5 יח"ל מכיוון שזה המקצוע שמקבל את המשקל הכי גדול בחישוב הממוצע בקבלה למסלולים ריאליים... ניתן להשלים מ-4 ל-5 ויהיה לציון את אותו המשקל כמו שעשית בבי"ס... בשורה התחתונה ההמלצה שלי היא שבכל מקרה תנסי לעשות 5 יח"ל מטמ'... חבל על הזמן שלך אחרי הצבא וזה באמת לא כזה נורא...

לא בהכרח נכון...

למשל באוניברסיטת בן גוריון, ציון 95 ב-4 יחידות, זה יותר טוב מאשר 85 ב-5 יחידות (למקצועות המחשב) וצריכים להשקיע הרבה פחות... אז כל עניין לגופו... אם ישאלו אותי עכשיו- אני יותר מתחרטת על זה שלא עשיתי פיזיקה מאשר שלא עשיתי 5 יחידות מתמטיקה.

iiddoo

New member
העניין הוא לא רק בציון...

ללא ידע של 5 יח"ל במטמ' יהיה לך קשה מאוד לעמוד בשנה הראשונה... גם עם הידע הזה השנה הזו קשה מספיק... ד"א אני מסכים שפיסיקה חשובה אך בכיתה י' הרוב לא באמת יודעים מה הם ילמדו באונ' ככה שניתן בד"כ להצטער על כך רק בדיעבעד... דבר נוסף ציון גבוה ב-5 יח"ל משפיע באופן ניכר על חישוב הסכם במקצועות הנדסה... אבל לא כתבתי שאי אפשר להתקבל בלעדיו...

Golgi

New member
מבחינת הידע לדעתי זה פחות קריטי, כי

כמאט תמיד ניתן להשלים זאת ע"י קורס קיץ של חודש-חודשיים או ע"י לימוד עצמי. במיוחד זה פחות קריטי למי שמתכוון ללמוד אחרי הצבע, כי ב- 2-3 שנות הפסקה הרוב נשכח ובכל מקרה צריך להשלים את הפער. לדעתי כדאי ללמוד 5 יחידות מתמטיקה רק אם יש סיכוי סביר שתוכל להוציא בזה ציון גבוה, אחרת הרבה פעמים עדיף 4 (עם ציון יותר גבוה כמובן). מדובר לרוב בממוצע משוכלל, כלומר ככל שלומדים יותר יחידות, כך המשקל של המקצוע עולה ובמידה והציון של אותו מקצוע נמוך, זה מוריד סיכוי להתקבל. אבל צריך לזכור גם שבמוסדות לימוד שונים יש נוסחאות שונות לחישוב סכם, כך שכל מקרה לגופו... אבל כדאי מאוד ללמוד לפחות 4 יחידות מתמטיקה ו-4 אנגלית, אחרת זה בהחלט יכול לסגור הרבה דלתות בהמשך.

למעלה