מספר חודשים בצרפת

qwwwww

New member
מספר חודשים בצרפת

היי אני בן 18 עד לגיוס שלי יש לי עוד שנה בערך צרפת זאת ארץ שתמיד עיניינה אותי מאוד בגלל האמנות האנשים המקום פשוט הכל , אני בעל אזרחות אירופאית (לטבית ) הייתי רוצה לנסוע לצרפת לתקופה של מספר חודשים חצי שנה בערך לחיות שם יש מישהו שיכול להגיד לי איך להתחיל מכיוון עלות מחיה בערך השכרת דירה\קניות\חשמל מים מה העלויות האם אפשר להיסתדר בלי השפה אני יודע אנגלית ברמה מצויינת והתחלתי ללמוד צרפתית לפני כחודש יודע ממש אוצר מילים בסיסי ביותר האם אפשרי לשרוד להינות האם אפשר לשרוד שם מעבודות פשוטות או שחייבים לימודיים גבוהים טיפים מאנשים שכבר שם תודה רבה :)

אספרסו2

New member
הייתי מתחיל

מפיסוק, אחר כך ניקוד. ואז סימני שאלה , סימן קריאה גם לא יזיק.

Crazy92

New member
תראה,

אתה מעוניין להיות שם בסך הכל שנה,וגם זה בערך. אחרי צבא אם תרצה להגר זה דבר אחר. אבל להיות במדינה שנה,אולי אפילו קצת פחות,זה בעיקר לחוויה ולניסיון של העניין. לכן עבודותש יצריכו לימודים גבוהים אין לך מה להתעניין בכלל,כי הרי זה לא רלוונטי לבחור בן 18. בצרפת,כמו בכל מדינה אחרת בעולם,בוודאי שאפשר 'לשרוד' מעבודות פשוטות. אבל זה לא יותר מלשרוד,זה בדיוק העניין. אל תצפה לשבת בשאנז אליזה אחרי סיבוב קניות מטורף בכל המותגים הידועים,כי עבודות מזדמנות זה לא בדיוק עבודות שמכניסות לך יותר מידי כסף...אבל לשרוד,כן,בהחלט אפשר. הצרפתים ידועים באנטיפתיות שלהם,ובסוציופטיות שלהם - אומר את זה בתור אזרח צרפתי - חצי מהמשפחה שלי צרפתים,מכיר המון צרפתים,אבל וואלה,האמת צריכה להיאמר - הצרפתים מתים על עצמם. ובעיקר מתים וגאים בשפה שלהם. לפחות זה מה שאני מעדיף לחשוב כשאפילו מישהו בן 18 לא יודע אנגלית. פאדיחה לאומה הצרפתית,כי בסך הכל אנגלית צריכה להיות מדוברת...אבל תתפלא...ברוב המקרים-היא לא. לכן אני ממליץ לך ממש לחרוש צרפתית כמה שיותר! (אגב,השפה השניה שאני ממש שומע בכל מקום בזמן האחרון בצרפת היא לא אנגלית,היא למעשה ערבית!!!! אבל אני מניח שלמישהו ממוצא לטבי זה פחות רלוונטי ;) מבחינת עלויות אני מניח שזה הכל תלוי בדבר 1 - מיקום!!! פריז? ניס? ליון? טולוז? או עיירה בכלל? צרפת,בעיקר בהשוואה לישראל,היא עצומה! זה מאוד תלוי איפה תרצה לגור,מה אתה מקציב לעצמך,איזה סגנון חיים אתה חי (אם אתה אדם חסכן פחות יהיה לך קשה). מקווה שעזרתי ולו בקצת :)

qwwwww

New member
עזרתה מאוד תודה

תודה עזרתה מאוד, ואני חושב על לימודים גבוהים כי בעתיד אחרי הצבא אני מתכוון גם אולי לחיות שם. אבל בנסיעה הזאת מחפש בעיקר להינות להנוף המקום לעבוד באיזה עבודה מזדמנת בשביל לממן את עצמי וטייל וכמובן שבפריז.

Crazy92

New member
קודם כל אין בעד מה

דבר שני,אוקיי,קח בחשבון שלגור בשכירות בפריז יעלה לך אולי קצת יותר מערים אחרות. מה גם שבטח תוכל להרשות לעצמך להשכיר בשכונות המגורים של המהגרים,שזה בדרך כלל אומרים אפריקאים ומוסלמים. סתם פשוט שתהיה מוכן ולא תתנפץ לך הבועה ברגע שתרד למטוס,אם באמת תחליט ללכת על הזה. אגב - מזיכרון שלי לפני צבא - השנה שלפניי שאתה רשמית מתגייס מלאה בכל כך הרבה זימונים וצווים,אתה בטוח שתוכל שנה שלמה להיות בחו"ל?

אני לא חושב

שדרכון לטבי הוא אירופאי ויתכן שתתקל באי אילו קשיים לעבוד שם באופן חוקי אולי

בקר12

New member
אירופי לחלוטין כמו של שאר המדינות הבלטיות

(אסטוניה וליטא)

בקר12

New member
שום פרוצדורה, דינו כדין דרכון בריטי, גרמני

וכדומה. המדינות הבלטיות הצטרפו ב 2004 (כמו פולין) כך שכיום אין שום מגבלות על אזרחיהם

Crazy92

New member
מה?

למה,באיזה יבשת נמצאת לטביה? אמריקה הלטינית? לטביה נמצאת באיחוד משנת 2004. אנחנו כבר בשנת 2012 אוטוטו. לא רק שהם אירופיים (הרי לא צריך להיות באיחוד האירופאי כדי להיות אירופאי נכון? AKA - שוויץ,קרואטיה,אלבניה ועוד) הם באיחוד כבר דיי הרבה זמן. היחידות שיש עליהן עדיין,וגם זה רק עד 2014 ככה מגבלות הן רומניה ובולגריה,שהן הצטרפו בשנת 2007. אין שום בעיה לעבוד בכל מדינה של האיחוד באופן חוקי עם דרכון לטבי.

לפחות בשוויץ

לקרואטיה ואלבניה לא נותנים אישור אוטמטי כמו לבעלי אזרחות אנגלית / גרמנית

Crazy92

New member
כי כמו שאמרו כאן,הןו לא באיחוד

מה גם ששוויץ בעצמה לא באיחוד,אבל החוקים שלה זהים לאיחוד. סתם שתדע.

מחוקים בשוויץ

לא זהים לאילו באיחוד נכון הם חתומים על האמנה שגיין או איך שקוראים לזה אבל החוקים לגבי הגירה משתנים, יותר מהר ממה שבלונדינית מחליפה גרבים. וכל קנטון זה שונה ...

Nobilis

New member
אני מניח ש...

מה שהוא התכוון אליו הוא ששוויץ משתתפת בחופש ההגירה של האיחוד האירופי (כמו גם נורווגיה, איסלנד וליכטנשטיין) דרך ההסמכים שלה עם האיחוד. קרי - אזרחי האיחוד האירופי יכולים לעבור לשוויץ, ולהיפך.

למעלה