מספר הנקות מועט...

מספר הנקות מועט...

הי אסתר! ההנקה של לוטן עדיין הולכת קשה מאוד. אנחנו אחרי שתי פגישות עם בתיה דייויס ומעקב צמוד שלה. אני מזכירה את הסיפור של לוטן שלא קיבלה ממני מספיק חלב בהתחלה וירדה המון במשקל והתייבשה. בעקבות כך התחלתי לתת לה תוספת (רמדיה) ועכשיו אנחנו מנסים להגמל מהתוספת. כמעט נגמר לי החלב בגלל בלבול פטמות עם הבקבוק ואז הגעתי לפגישה נוספת עם בתיה. התחלתי להעזר ב-SNS במקום בבקבוק ולקחת כדורי מוטיליום (דומפרידון) להגברת החלב. השאלה שלי היא לגבי מספר ההנקות ביום. לוטן מעולם לא ינקה שמונה פעמים ביום. היא יונקת יותר בדפוס של שש פעמים ביום והנקות ארוכות מאוד (שעה-שעתיים). עם ה-SNS ההנקות רק התארכו כי אני מחכה שהיא תגמור לינוק את החלב שלי לפני שאני משחררת לה תוספת לצינוריות של ה-SNS. מכאן יוצא שזמן ההנקה הולך ומתארך ומספר ההנקות יורד. היום היא הגיעה לחמש הנקות בלבד. אני דואגת שאולי היא לא מקבלת מספיק אוכל? יש לה מספיק חיתולים רטובים והיא עושה קקי לפחות פעם ביום. היא גם עולה יפה במשקל. האם יש סיבה לדאגה? האם זה ישתפר? נראה לי שבמקום להתייעל ביניקה, לוטן רק נהיית איטית יותר ויותר. אולי הצינוריות של ה-SNS מפריעות לה לינוק? אני יודעת שהיא תופסת כמו שצריך את הפטמה ושאני מחזיקה אותה נכון. ושאלה נוספת, שאולי אני צריכה לשאול את בתיה אבל היא לא עובדת עד יום ראשון: מתי אני יודעת שאני יכולה להפסיק סופית עם ה-SNS? לוטן משאירה בכל ארוחה חלק מהתוספת ולא גומרת את כל הכמות שב-SNS, אבל זה משתנה מארוחה לארוחה. לפעמים היא גומרת הכל, בייחוד לאחר שישנה כמה שעות ולא ינקה, ולפעמים היא משאירה שני שליש ומסיימת את היניקה. כמה נתונים, אם את צריכה: לוטן נולדה 3380 גר', שבוע לאחר הלידה שקלה 2850 גר', ולפני שבוע וחצי שקלה 4000 גר'. היא בת שישה שבועות ויומיים. תודה וסליחה על האורך ועל השאלה המסובכת! אין צורך לתרגם לי את התשובה (אלא אם במילא מתרגמים לכולם).

If she is eating fewer meals

but is gaining weight, then it is ok. I would try to pump weveral times a day so that the tosefet is your milk and not artificial milk. You will know when you have more milk when she refuses the tosefet or starts spitting it up after she has eaten. I am sure that Batya would be happy for you to come again to work out all the small problems. She has a special return visit clinic.​

justmom

New member
תרגום: אם היא אוכלת פחות ארוחות

אבל עולה במשקל, זה בסדר. הייתי מנסה לשאוב כמה פעמים ביום כך שהתוספת תהיה החלב שלך ולא תמ"ל. את תדעי מתי יש לך יותר חלב כשהיא תסרב לתוספת או תתחיל לפלוט אחרי הארוחה. אני בטוחה שבתיה תשמח אם תבואי אליה שוב כדי לפתור את כל הבעיות הקטנות. יש לה מרפא מיוחדת לביקורים חוזרים.

למעלה