מספר הילדים במשפחה

pregPetel

New member
מספר הילדים במשפחה

חייבת להעלות סוגיה שמטרידה אותי מזה זמן מה, מודעת לזה שיכול להיות שהנושא יעורר גלים, אבל באמת חשוב לי להעלות את זה.
בשבת שעברה היתה כתבה בחדשות 10 על מעונות היום, הכתבה התחילה במשפחה עם 5 ילדים, שמתלוננת על זה שלא קיבלו אישור למעון ויצ"ו וכמה המדינה לא בסדר, איך הם אמורים לחיות עם 5 ילדים, חינוך, משכנתא וכו'.
הסיטואציה הזו הוציאה אותי מדעתי- למה אנשים מביאים ילדים לעולם אם אין להם את האמצעים לכך? אם משפחה לא מסוגלת להחזיק את עצמה כלכלית בלי ילדים, או עם 2-3, למה ממשיכים ומביאים עוד?
השאיפה שלי היא לגדל את הילדים שלי ולתת להם את כל הצרכים הבסיסיים שלהם- ביגוד, אוכל, חינוך, פנאי, העשרה ועוד. הרי ברור שאם אנשים הם לא מיליונריים אי אפשר לגדל 5 ילדים ולתת להם את הכל.
אם מסתכלים על דוחות העוני רואים בבירור שמשפחות מרובות ילדים נמצאות בתחתית הסקאלה. לא מבינה מה ההעדפה הזאת להביא עוד ועוד ילדים בלי אבחנה ובלי באמת היכולת לעמוד בזה (וכמו בכתבה- להאשים את המדינה על זה שלא עוזרת לה לכלכל אותם).

מתנצלת מראש אם פגעתי, אבל הנושא הזה משגע אותי

AlicePJ

New member
לי קשה להבין מי שמביא הרבה ילדים

לעולם אבל זה בגלל שאני חושבת שהייתי מתחרפנת עם כל כך הרבה ילדים. לי שניים מספיקים ולא חושבת שהייתי שורדת יותר ילדים.
אבל מי שכן מסוגל להביא יותר ילדים לעולם בלי לאבד את שפיותו, זאת זכותו. לא כל הילדים חייבים ללכת לגן, לא חייבים חוגים. לא כל ילד חייב חדר משלו. אם יש אוכל על השולחן, ושולחן, זה מספיק.
כמובן, שמי שבוחר להביא הרבה ילדים לעולם ומצפה שאחרים ישלמו להם על הבחירות זה כבר חזירות וחוצפה, אבל עם עצם זה שאנשים בוחרים להיות הורים להרבה ילדים ממש אין לי בעיה. אם יש לכם כסף לחיות ברמת חיים שמאפשרת לכולם ללכת לישון שבעים, זה מה שחשוב.

יש לי 5 ילדים

אני רחוקה מלהיות משפחה עשירה
אנחנו (בעלי ואני) עובדים קשה והרבה כדי לפרנס את הבית ואת עצמנו והילדים
תודה לאל לא חסר לילדיי דבר
כולל הכל מהכל (גם הרבה יותר מעבר למשפחות קטנות יותר)
אבל כמובן - כטבע הדברים- אני ל-א נותת הכל לילדיי
כך שאי אפשר לתת לילד ה-כ-ל - כי הוא תמיד ירצה יותר, יותר גדול, יותר חדיש
יותר איני, יותר....
גם אם הייתי יכולה לתת יותר (חומריות) לילדיי לא בוחרת לתת יותר מזה
(קוראים לזה גבולות)
ואני מאמינה גדולה במתן רוחני , נפשי, חום ואהבה - שעושה לילדים הרבה יותר
מזוטות חומריות אחרות
אני תמיד שמחה לקבל וגם לתת כאשר אני יכולה
ולא מתביישת לבקש עזרה כאשר אני צריכה אותה
(ועל אותו המטבע לתת עזרה )
בחרתי להביא עוד ועוד ילד (בהדרגה) למשפחה כי הייתי בשלה לילד נוסף
כי רציתי וזה עושה לי טוב להגדיל את המשפחה שלי,
כי בעלי ואני אוהבים, יכולים ומסוגלים לתמוך האחד בשני ובילדים שלנו
ותודה לאל אנחנו ל-א בשום תחתית של שום סקלה
ו..דרך אגב, למרות שמשפחה מרובת ילדים מוגדרת משפחה בת 6 נפשות ומעלה
בפירוש אני משווה את תנאי המחיה בארץ הלא תומכת שלנו בגידול הילדים
לא בחינוך
לא בבריאות
לא בדיור
לא בסיעוד
לא....
זה בושה מה שהמדינה נותת כדי לסייע לגידול הילד
יש למדינה שלנו עוד הרבה מה ללמוד על היותה המדינה מדינת רווחה סוציאלית
&nbsp
ו...כן בהחלט נראה לי שיש כל כך הרבה מצבים בחיים בהם - החיים מתהפכים עליך
ופתאום, דברים משתנים , הופכים קשים, ואנשים לפעמים צריכים עזרה ותמיכה
יותר מאשתקד ...אבל
אני כן מאמינה ויודעת - שכאשר חייבים וצריכים לקבל אחריות על החיים, לא רק שלנו
אלא גם של ילדנו, אנחנו ההורים שלהם, הופכים עולמות כדי לתת כדי להעניק כדי לא
להחסיר מהם - ותמיד תמיד תמיד אפשר למצוא פתרונות שמתאימים לנו
לא מאמינה בבכיינות
&nbsp

לא ראיתי את הכתבה

אבל אני מניחה שמדובר שבמקרה שההפרש בין עלות של מעון ויצ"ו למעון/גן פרטי הוא גבוה מאוד , כי על מעונות ויצ"ו אפשר לקבל הנחה כשהאם עובדת במשרה מלאה ועל מעון/גן פרטי לא. ככה יוצא שחלק גדול יותר מהמשכורת של האמא יוצא על גן פרטי וכך פחות משתלם לה לצאת לעבוד (שזה משהו שדוקא המדינה רוצה לעודד).
אני מניחה שהרבה אמהות כאן יתלוננו אם בעיר מסוימת לא יהיו מספיק גני עיריה בחינם וזה יאלץ הורים לשלוח ילדים לגן פרטי שיעלה להם הרבה כסף במקום משהו שבעקרון מגיע להם בחינם.
[כשהבת שלי היתה בת 3, לא היו מספיק גני עיריה פה ולכן היא היתה עוד שנה שלמה בגן פרטי שעלה 2000 שח לחודש, במקום גן עיריה שעלה אז 800 שח לחודש. לא להתעצבן ?]

pregPetel

New member
גם אני שולחת ילדה לגן פרטי

וזה כי אין לי סיכוי בכלל להתקבל לגנים ממומנים, אפילו לא טרחתי לבדוק.
זו עובדה ידועה שגנים פרטיים עולים המון כסף, כמעט כמו משכורת ממוצעת, וזה שיקול של ההורים אם לשלוח ילד לגן פרטי או להישאר איתו בבית/ למצוא סידור אחר.
לעשות עוד ילדים גם אם אין את היכולת הכלכלית ואז לבוא בטענות למדינה שלא מממנת להם את מעונות היום ומה יעשו עכשיו כי יש להם המון הוצאות, זו פשוט חוצפה וחוסר אחריות

למעלה