מספר הבהרות

ARIK667

New member
מספר הבהרות

אני לא יודע אם זה הפורום המתאים ביותר לשאול שלאות אלו, אבל בכל זאת אולי אקבל את התשובות לשאלות שלי: השתחררתי מצה"ל לא מזמן והתחלתי לעבוד בעבודה במשמרות. קיבלתי תלוש משכורת, ויש מספר דברים שאני לא מבין אותם: קודם כל מה זה אומר ימי מחלה שנצברים לי (לצורך העניין כתוב לי 1.5)? זה אומר שאסור לי לקחת יותר מ 1.5 ימי מחלה, או שב 1.5 ימי המחלה ישלמו לי וזהו? כלמור אם יהיה לי 6 ימי מחלה בתלוש ואני אקבל מרופא 10 גימלים :)]) אז אני אוכל לנצל רק 6 וביום ה 7 אצטרך לחזור לעבודה או שמא שזה אומר שהמעסיק ישלם לי רק על 6 ימים? הבנתי שיש איזשהו נוהל שאם אני חולה פעם 1 בחודש אני לא מקבל על זה ששכר ומיום השני אני מקבל רק שליש או משהו כזה..מה הכוונה? אז למה יש לי ימי מחלה צבורים? מה הולך פה?!?! ומה זה דמי הבראה ואיך מקבלים את זה? מה עושים כדי לקבל את זה...הבנתי שצריך לעבוד שנה בערך...למי פונים ומה עושים? תודה

Haunted

New member
תשובות

ימי מחלה- לפי החוק, מגיע לכל אדם 1.5 ימי מחלה בתשלום כל חודש. מה זאת אומרת בתשלום ? שלמרות שאינך בעבודה משלמים לך, אבל לא שכר מלא. על יום המחלה הראשון לא משלמים לך כלום. על היום השני והשלישי משלמים לך 37.5% מהשכר היומי שלך. מהיום הרביעי והלאה משלמים 75%. ימי המחלה מצטברים, אבל מותר לך לצבור עד 90 ימים. שוק העבודה זה לא צבא, אתה סה"כ עובד כדי להתפרנס. אם צברת 6 ימי מחלה והרופא נתן לך 10 ימים בבית, זה לא אומר שאתה חייב להשאר בבית כמה שהוא אמר. ישלמו לך על ימי המחלה שצברת, על כל יום נוסף שתהיה בבית פשוט לא תקבל שכר. דמי הבראה - דמי הבראה כשמם הוא. הם נועדו כדי "להבריא" את העובד, או בפירוש פחות פלצני הם משולמים כדי שכל עובד יוכל לצאת לחופשה לפחות פעם בשנה. פעם היו מכריחים אנשים אשכרה לצאת לחופשות ולהציג חשבוניות כדי לקבל את דמי ההבראה. הגיעו למסקנה שאנשים לא ממש אוהבים את העניין הזה, וכיום כולם מקבלים דמי הבראה ללא תנאים. מה צריך לעשות כדי לקבל דמי הבראה ? כלום. דמי הבראה מגיעים לך עצם היותך בנאדם עובד. אבל הם לא מגיעים לך מיומך הראשון, אלא מותק של שנה במקום העבודה. בכל מקום עבודה שנת דמי ההבראה משתנה. מה זה אומר ? שאם למשל שנת דמי ההבראה במקום עבדותך מתחילה בחודש אפריל, והתחלת לעבוד שם בחודש מאי, לא תקבל דמי הבראה באפריל הקרוב אלא רק באפריל הבא. אבל אל דאגה, ה-11 חודשים שעבדת בלי לקבל דמי הבראה לא נשכחים, ובאפריל שאחרי שנה תקבל דמי הבראה על שנתיים (זה מה שקרה לי, אבל אל דאגה... מס הכנסה דאג לזיין לי את הצורה
) תעריף דמי הבראה - דמי ההבראה משתנים בין הגופים המעסיקים השונים. יש הבדל בגובה דמי ההבראה בין המגזר הציבורי, המגזר הממשלתי, המגזר הבטחוני וכו'... אני מאמין שמה שמעניין אותך זה המגזר הציבורי שבו רובנו עובדים, ולכן - על השנה הראשונה מקבלים 5 ימי הבראה, כל יום כזה שווה 306 שקלים. זאת אומרת שעל השנה הראשונה תקבל 1530 שקלים. על השנה השניה והשלישית תקבל 6 ימי הבראה, 1836 שקלים לשנה. מהשנה הרביעית ועד העשירית תקבל 7 ימי הבראה, 2142 שקלים לשנה. בין השנה האחת עשרה ועד החמש עשרה תקבל 8 ימי הבראה, 2448 שקלים לשנה. ובין השנה השש עשרה לתשע עשרה תקבל 9 ימי הבראה, 2754 שקלים לשנה.

ARIK667

New member
תודה רבה!

שאלה אחרונה: אם קיבלתי יום מחלה 1- לפי מה שהבנתי לא משלמים לי בעבורו, אז גורעים ממני את היום הזה מימי המחלה הבורים שלי?

Haunted

New member
כן

המטרה של ימי מחלה היא שבנאדם יקבל משכורת בזמן שהוא אינו כשיר לעבוד תקופה מסויימת. יום אחד אינו נחשב לתקופה. ברוב הפעמים שאדם אינו מגיע לעבודה יום אחד בגלל סיבות בריאותיות, מדובר בדברים שוליים ורגעיים כמו איזה קלקול קיבה, כאבי ראש זמניים, האנגאוברים למניהם.. לכן כל פעם שלא תגיע לעבודה ליום אחד, ילקח ממך יום מחלה אחד.

למעלה