מספר בעיות

מצב
הנושא נעול.
מספר בעיות

מספר בעיות
1. במקום עבודתי מותקנות מצלמות המצלמות את העובדים בזמן עבודתם. האם זה חוקי? 2. תשלום על שבתות (150%) נעשה רק מיום שישי בכניסת השבת ועד יציאת השבת. כלומר, עבודה ביום שבת אחה"צ היא ללא תוספת תשלום. האם זה מותר? 3. פניתי בכתב אל מעסיקיי בנוגע לתשלום שהם חייבים לשלם לי, אך הם מסרבים להשיב לי בכתב אלא רק בע"פ. מה אני יכול לעשות? תודה לכם.

pazro

New member
תשלח מכתב רשום עם אישור מסירה

מספר בעיות
1. במקום עבודתי מותקנות מצלמות המצלמות את העובדים בזמן עבודתם. האם זה חוקי? 2. תשלום על שבתות (150%) נעשה רק מיום שישי בכניסת השבת ועד יציאת השבת. כלומר, עבודה ביום שבת אחה"צ היא ללא תוספת תשלום. האם זה מותר? 3. פניתי בכתב אל מעסיקיי בנוגע לתשלום שהם חייבים לשלם לי, אך הם מסרבים להשיב לי בכתב אלא רק בע"פ. מה אני יכול לעשות? תודה לכם.
תשלח מכתב רשום עם אישור מסירה
אם הם עדין לא עונים לך פנה לבית המשפט.

ככה.

מספר בעיות
ככה.
1. לגבי המצלמות - עקרונית נראה לי שזה חוקי, אלא אם המצלמות מותקנות כך שהן מצלמות את העובדים גם במצבים אינטימיים (נניח - בשירותים או בחדרי ההלבשה, אם יש, או במקום שהוקצה על ידי המעביד לחיטוט באף). אבל אני לא מומחה בהגנת הפרטיות, אז כדאי שלא תסמוך על התשובה שלי. 2. לגבי שעות השבת - אני לא מבין. אם הם משלמים 150% מכניסת שבת עד יציאת השבת, אז שעות השבת אחה"צ כלולות בפנים, לכן לא ברור לי איך זה מסתדר עם מה שכתבת על זה ששעות אלה הן ללא תוספת תשלום. בכל מקרה, הם חייבים לשלם 150% על עבודה במנוחה השבועית. המנוחה השבועית היא פרק זמן של 36 שעות שלגבי יהודי - כולל את יום השבת. אם יש שעות עבודה במנוחה השבועית שעליה הם לא משלמים שעות נוספות - זה לא בסדר. 3. אתה יכול לתבוע את המעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה