מספר ארוחות ביום

Noisha

New member
מספר ארוחות ביום

שוב אני... בני בן חודשיים ניזון מהנקה מלאה. רציתי לדעת האם גם בשלב זה ישנן מספר ארוחות מומלץ ( כמו שבשלב הראשון אומרים להקפיד על 8-12 ארוחות ב24 שעות)? או שאפשר נטו לזרום עם הקטנציק ועם הזמנים שלו? כי לרוב יוצא לו לאכול 6-8 ארוחות בטווח הזה, כשבלילה הוא לרוב פותח רווחים של חמש עד שש שעות. מה נחשבת עלייה נורמלית ו/או טובה בגיל הזה? ולגבי הלילה, מצד אחד אני נורא שמחה שהןא ישן כמו שצריך כי במהלך היום הוא כמעט ולא ישן ( וגם כי אני גם זקוקה לשינה הזו...) מצד שני אני חוששת שכל השעות האלה שהוא לא אוכל יורידו לי את כמות החלב לפעמים זה מגיע עד שש וחצי שעות ללא אוכל. מה דעתכן? תודה...

מספר ארוחות ביום

שוב שלום. כל עוד העלייה במשקל מספקת (טובה), השתן/יציאות כרגיל והתינוק אינו חולה את בהחלט יכולה "לזרום" איתו. כשהתינוק גדל הדפוס של ההנקות יכול להשתנות, למשל יש תינוקות שיונקים הרבה הנקות לפנות ערב (צבר הנקות) ואז בהחלט מסוגלים לישון רצף שעות בלילה. בעקרון לאחר חודשיים כמות החלב שלך כבר התבססה אז אם נותנת לו כמה שרוצה לא אמור להוריד בכמות למרות הפער בשעות. מבחינת עלייה במשקל לגיל חודשיים סביב 150 גרם לשבוע (בגיל 5 חודשים אמור להכפיל את משקל הלידה), הכי כדאי את מעקב המשקל לעשות מול אחיות טיפת חלב או רופא ילדים ולהמשיך עם ההדרכה שלהם. נשמע שאת בהחלט בכיוון הנכון (לפי ההודעה הקודמת לגבי המשקל...) נצלי את שעות השינה כי כאמור הדפוס יכול להשתנות שוב...

Noisha

New member
שוב תודה מאיה...

בטח ״ניפגש״ שוב בקרוב עם שאלות נוספות... המשך שבוע נעים :)

למעלה