מספר אנקדוטות

מספר אנקדוטות

- אבא שלי מצא את הפתרון הידידותי לסביבה מבחינת קטניות (בעקבות משהו ביזארי ששאלו אותי-האם לנו הצמחונים יש יותר גזים כי אנחנו אוכלים קטניות כל החיים?). ובכן,משרים במשך לילה, ומנביטים במשך שלושה ימים-יומיים וחצי, עדשים,תוך כדי שהם כל הזמן מושקים כמובן (על מגש פלסטיק וזהו,ללא צמר גפן,אדמה,עתון או כל משרע אחר) . לאחר מכן אפשר לעשות מזה מג'דרה עם אורז מלא....זה גם טעים כי העדשים קצת מונבטים שכאלו. העקרון בזה זה שתהליך ההנבטה מפרק את הרב -סוכרים לפני העיכול (אבא מסביר את זה ממש טוב....). -אני כותבת בעתון בית הספר במדור אקטואליה (המורה להסטוריה בקשה יפה אז מי אני שאסרב?) וקיבלתי שלושה מאמרים לכתיבה, אחד מהם על תעשיית הבשר (אמרתי לה שזו אקטואליה לכל דבר!!) יופי היי הו! אני עושה את זה ככה,ששואלת שאלות נפוצות את התלמידים,מראה את התשובות ואז עונה על השאלה בעצמי...כיפ כיופים. -לאחר שנעשיתם טבעונים (בהנחה שרוב הצמחונים לא מתגעגעים לבשר אבל כל צמחוני שכן-מוזמן לענות כמובן כמובן!!),לאיזה דבר אתם הכי מתגעגעים? -עכשיו משו לא קשור,שחשבתי עליו כרגע- תמיד אומרים ששמים הרבה מלח כשמאוהבים..וחשבתי על שתי סיבות להנחה הזו,רציתי לדעת אם מישו יודע איזו מהן היא הנכונה- 1. בגלל שמדוכאים ואין "טעם" בחיים אז שמים הרבה מלח כי החושים מתקהים. 2. כי (בהנחה שהשגנו את אהוב\ת ליבנו) פעם מלח היה ממש יקר אבל על מי שאוהבים מוכנים להוציא כל סכום.... טלטול (מה זה המחשבות האלו???)

rastotman

New member
העוגיות קרמבו

שאני באמת צריכה לברר אם הן היו טיבעונית, ולחביתות גורמה שלי (גבינה לבנה, פטריות ופסטו)- אבל זה כבר לא חסר לי. אבל בעיקר ליכולת לאכול מה שמציעים לי
.

לדעתי הקרמבו כולו הוא טבעוני.

מדובר בקציפת כימיקלים, על מצע עוגיית כימיקלים. אבל ככה"נ לא פוגע בזב"ח...
(אז למען הנוסטלגיה - למה לא?...)

Neta558

New member
קרמבו הוא לא טבעוני...

הקציפה מכילה ביצים עד כמה שידוע לי...

k hut

New member
קרמבו מכיל ביצים!!!!!

לפחות הקרמבואים שהיו לנו בצבא, (שטראוס וריו). רשום בברור על העטיפה החיצונית, כלומר על קופסת הקרטון. יכול להיות שיש סוגים ללא ביצים אבל לא ידוע לי. בכל מקרה - לא מומלץ.....

Yael Floyd

New member
למה שאלו יהיו ביצי חופש?

זה יעלה להם יותר כסף וקהל היעד שלהם הוא לא טבעונים (לפחות לא בעיקר) ככה שעדיף להם לחסוך כסף ולהרוויח מיליונים על ילדי ישראל אוכלי הבשר או לא אוכלי הבשר אך אוכלי ביצים וחלב. אמממ..... זהו.

Neta558

New member
וגם אם קהל היעד שלהם היה טבעונים...

לפחות רוב הטבעונים אינם אוכלים ביצי חופש. הצרכנים של ביצי חופש הם לרוב (לפי הרושם שיש לי לפחות) צמחונים או אפילו אוכלי בשר. נטע

idoz

New member
את סתם מעלה השערות חסרות כל שחר

טבעונים לא אוכלים ביצי חופש?!, הרי החקלאים רדפו אחרי התרנגולות ולקחו להן את הביצים! הן לא היו בכלובים.

Neta558

New member
אתה זה שמעלה השערות (שוב)

אין שום סיבה שישתמשו בביצי חופש, ואילו היו עושים זאת בודאי היו טורחים לציין זאת על האריזה, שאחרת מה הם ירוויחו מכך? לגבי ביצי חופש, מוזמן לקרוא את המאמר הזה. טבעונים לא אוכלים ביצי חופש, טבעוני הוא אחד שלא צורך מוצרים מהחי, ביצים הן מן החי, גם ביצי חופש.

idoz

New member
אני אפילו לא אגיב לזה כדי לא לסטות

מנושא הדיון המקורי.

Yael Floyd

New member
מה זה משנה מה הנושא דיון המקורי?

רוב הטבעונים לא אוכלים ביצים, זה ידוע. אני באופן אישי מעדיפה שאנשים ייקנו ביצי חופש על ביצים "רגילות" וככה הרגלתי את המשפחה שלי, אבל אני באופן אישי לא אוכלת ביצים ולא מאכלים שיש בתוכם ביצים.

rastotman

New member
לא לא-

אני מיתכוונת לעוגיות קרמבו שאמא קנתה פעם ומאוד אהבתי, קרמבו רגיל הרבה פחות חסר לי.
.

למה אני הכי מתגעגעת....

טוב, התשובה הראשונה שהיתה לי בראש לא ממש קשורה לפורום, אז לא חשוב. אני מניחה שלביקון. זה פשוט היה ממש טעים, והייתי אוכלת את זה במקרים ממש נדירים, למשל טיסות לחו"ל רק עם אבא וכאלה דברים. אז זה גם הוסיף עוד משהו לטעם. אני חושת שזה הדבר היחיד שבאמת חסר לי.

מעולם לא הבנתי

את סיבת היעדרותם של מאכלי סויה\טופו\מלט (לפעמים אין הרבה הבדל, כמו במקרה של השווארמה שאמא הכינה
) מהמנגל. איפה הקבב הצמחוני? והשיפודים? וכל דבר אחר בסגנון? אני מקונן בעיקר על היעדרות הקבב, שעד שנהייתי צמחוני היה חביב עלי ביותר. איפה הצדק|שאלה|

למעלה