מספרי טלפון בחרום

erez650

New member
מספרי טלפון בחרום

האם קיים דף קשר המכיל מספרי טלפון שימושיים במקרה חרום בים? כמובן שדף קשר זה הוא עבור סירות אשר אין בהם מכשיר קשר והדרך היחידה לתקשר היא דרך טלפון סלולרי. במידה ואין דף קשר כזה, אשמח לרכז אותו עבור כל מי שמעוניין ולאפשר הורדה שלו. אנא שלחו אלי לכתובת הדואר האלקטרוני [email protected] כל מספר טלפון שאתם חושבים שצריך להיות ברשימה זו. שנה טובה

יש טלפון חרום ראשי ועוד...../images/Emo92.gif

בשיטת הפיקוח החדשה לחרום בים המוכרת כ- GMDSS קים בכל מדינה מרכז חרום. הראשון בארץ הוא חיפה רדיו שמספרו הוא : 04-8699010 כמו כן ניתן להתקשר לחדר מצב במספ"ן : 04-8632080 מומלץ לכל יכטונר להחזיק מספרי טלפונים של מרינות. ניתן להשיג את הטלפונים של תחנות הפיקוח של חיל הים מסיבות מובנות לא אפרסם זאת באינטרנט. רצוי גם מספרי טלפון של תצפיות נמלים ומשמר החופים. למפליגים לקפריסין הרי טלפון של RCC (מרכז תאום הצלה)לרנקה: 357-24304723 + למפליגים לתורכיה הרי טלפון של RCC (מרכז תאום הצלה)אנטליה: 90-3124175050 + לאלו שיש להם כבר VHF עם DSC הרי מספרי הזיהוי(MMSI)של התחנות הנ"ל: חיפה - 004280001 לרנקה - 002091000 אנטליה- 002713000 מקוה שתרמתי משהוא למבקש EREZ

בת ים

New member
אפשר גם לרכז במאמר בפורום../images/Emo62.gif

אני מעלה את הטלפונים האלו ולמי שיש נוספים מוזמן להעלות כאן. תודה לארז על הרעיון

עודף

New member
מספרי חירום

לדעתי מומלץ להתקשר (במקרה הצורך ) לתחנת השיטור הימי בת"א שאמורה להיות מאוישת סביב השעון. הטלפון:035220103 הם מסוגלים להגיש עזרה וגם לקשר לרשויות רלבנטיות אחרות. ושלא נשתה מי ים.

לא לשים את כל הביצים באותו סל../images/Emo70.gif

מתוך נסיון רצוי תמיד יותר מאופציה אחת, כך בכל הפלגה יש לי רשימה של טלפונים עם סידרי עדיפות. כבר המלצתי קודם לקחת להוסיף מיספרים של כל התחנות חיפה, תל אביב ואשקלון.

גל קדר

New member
למיטב ידיעתי קיים כבר ריכוז שכזה,

אני אבדוק ואחזיר תשובה מחר.

zamibc

New member
למי מתאים יותר להכין רשימה מסודרת

מאשר לחברת ביטוח ?

גל קדר

New member
יש גם בספרות הכתובה,

יש רשימת טלפונים של המרינות, של ח"י, ערוצי עבודה בקשר ועוד נתונים. צריך לחשוב מה רוצים לכלול ברשימה. האם רק מרינות או גם מחלצים ימיים, שבכך זוכים לפרסום. ומדוע לא להכניס לרשימה גם מכונאים אשר ניתן להזניק אותם בחירום? ולגבי המרינות שאינן עובדות 24 שעות ביממה- למי להתקשר בלילה? לכן לדעתי מדובר בשלושה טלפונים סה"כ: שיטור ימי ת"א, אשקלון וחיפה. ולזכור תמיד שפלאפון זה לא תחליף למכשיר VHF שהקליטה שלו רחוקה יותר והסיכוי שח"י לא יענה הוא די נמוך....

cobi1

New member
ריכוז מספרי טלפון בחרום

אכן כבר בחודש שעבר הכנו באלחוט ים דף קשיח ומנוילן הכולל ריכוז של מספרי טלפון וMMSI של מרכזי החרום (RCC) במזרח הים התיכון, בקרוב נפיץ אותו ליאכטות ישראליות ולכל דורש-!!! אני אפרסם העתק כאן בפורום -

cobi1

New member
תקשורת חרום מזרח הים התיכון

כמו שהבטחתי מצ"ב טיוטה מדף קשר שיופץ בקרוב בגירסה קשיחה ומוגנת

תודה קובי, אך כדאי עוד תוספות

קובי, אני עובד עם הספר של אדמירלתי LEISUREׁ)לתקשורת ימית NP286. ליכטות בתורכיה כדאי להוסיף את אנטליה ואיזמיר למרות שינן RCC.כמו כן את ה-MMSI של נימלי רודוסןאירקליון ביוון. אני אחד היכטונרים הבודדים שהשתמש קבוע ב- DSC לקריאות שיגרתיות וכמובן שזה מצוין בחרום. מקוה שגם בארץ הנמלים יצטידו ב-DSC.

cobi1

New member
תגובה

שלום ראובן, אתה צודק, אך כדי שהנמלים בארץ יצטיידו בDSC הם צריכים רשיון הפעלה לתחנת אלחוט חופית בשרות הימי, ולקבל MMSI אות זהוי שמתחיל בשני אפסים, כיום מקובל במדינות רבות בעולם שתחנת החוף המורשית מנהלת גם את התקשורת האלחוטית של הנמלים ושאר הגורמים היבשתיים. תחנת החוף מאויישת 24 שעות ביממה ויכולה להתקשר מיידית לכל מרכזי החרום הרלוונטים הנדרשים לפי הצורך. (שיטור ימי, צבא ובתי חולים)

למעלה