מספרים ביפנית....

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
מספרים ביפנית....

אולי מישהו יכול לעזור ? הצטרפתי לקבוצה שעושה איאיידו(אומנות החרב היפנית) לפני כחודש. במסגרת החוג החברים מתרגלים חיתוכים בחרב כאשר הספירה של 1 עד 10 נעשית ביפנית כל אחד בתורו. כשמגיע תורי אני סופר בעברית, הרגשה לא נעימה, משהו בסגנון - אתה לא חלק מהקבוצה. אשמח לדעת לספור מ- 1 עד 10 ביפנית. מישהו מתנדב לרשום את צורת הביטוי של המספרים מ-1 עד 10 באותיות עבריות על מנת שאוכל לבטא אותם נכון? ועוד משהו קטן - אני אוהב סרטים יפנים אז אולי היגיע הזמן שאקח קורס ביפנית למתחילים, אז באיזו מסגרת אתם מציעים לי לקחת - בשגרירות היפנית ?, במרכז יפן-ישראל ? , בברליץ ?, ואלי במסגרת אחרת. אשמח להצעות.

last day

New member
מספרים ביפנית

ichi איצ'י- 1 ni ני -2 san סאן -3 yon יון -4 go גו -5 roko רוקו-6 אבל ה-ר עדינה, מתנדנדת בין ל' ל-ר' nana נאנא- 7 hachi הצ'י -8 kyu קיוּ -9 juu ג'וּ -10 מקווה שזה נכון.. דניאל

CountDust

New member
הערה לגבי 4 ו-7 ../images/Emo13.gif

יש שתי דרכים לומר את 4 ו-7. אחת היא 4 - YON ו7 - NANA. השניה היא 4 - SHI ו7 - SHICHI (באמנויות לחימה בארץ משתמשים בד"כ בספירה הזו). אאל"ט הסיבה לשמות החלופיים היא שSHI משמעותו גם מוות. לכן כדאי לברר - יש סיכוי טוב שסופרים אצלכם כך: ICHI NI SAN SHI GO ROKU SHICHI HACHI KYU JU

sakuranbo

New member
רציתי להוסיף משהו מעניין

אכן משמעותו של SHI גם מוות... לכן לא נהוג לתת לאדם חולה (גם בשפעת) מתנה שמורכבת מ 4 חלקים, בגלל שזה מתקשר למוות.

שרית(^_^)

New member
ובאותו הקשר

של מנהגי "עין הרע" ביפן. אם רוצים לתת במתנה פרחים למישהו חולה, לא נהוג לתת פרחים עם השורש או למשל עציץ שתול באדמה (כמו למשל עץ בונסאי), כי המילה שורש מתקשרת ל"השרשת" המחלה. כלומר, המחלה עלולה להשתרש בגוף ולא לצאת (החולה לא יבריא). הביטוי המדויק הוא: 根が付く 【ねがつく】ne ga tsuku. 根 ne הוא שורש.

שרית(^_^)

New member
מה קורה עם הפונטים ? ../images/Emo12.gif

או שזה רק אצלי ?? פתאום הפונטים בהודעות בפורום נראים גדולים יותר וחלק מהפונטים נראים ב-bold. ומה שיותר מוזר - פתאום קראתי את ההודעה שלי, ושמתי לב שחלק מהמילים בהודעה חוזרות על עצמן במיקום אחר, למרות שבודאות לא הקלדתי אותן פעמיים, בטח לא במיקום שהן מופיעות... 変なの 

bebi vegeta1

New member
רק אצלך אבל אם את משתמשת בIE

(INTERNET EXPLORER) אז תבדקי VIEW>TEXT SIZE>MEDIUM

שרית(^_^)

New member
תודה !

אכן, כשבדקתי את ה-text size זה היה מסומן על larger במקום על medium, אבל זה קרה לי רק כשנכנסתי לכאן, ולא בשום אתר אחר, פתאום התחלף מעצמו... מוזר

jonbaum

New member
עוד דבר מעניין

כשסופרים מ-1 עד 10, סופרים כך: ichi ni san shi go roku shichi hachi kyuu juu כשסופרים הפוך, סופרים כך: juu kyuu hachi nana roku go yon san ni ichi. רק שאף אחד לא ישאל אותי למה.....

snup

New member
תודה לכולם ../images/Emo24.gif

ומיוחד לך Ohadk על שכתוב המסמך. שמח לדעת שיש פה אנשים טובי לב. נראה לי שעוד איעזר בכם.

למעלה