מספיק לשביתות!!!

yuvalberger

New member
מספיק לשביתות!!!

שלום אני , תלמיד כיתה י"א מחיפה החלטתי שמספיק! שנמאס!. שביתות המורים אינן מקדמות שום אינטרס של התלמידים אז אני שואל את עצמי כל פעם מחדש למה אנחנו , התלמידים צריכים לסבול מחוסר בידע, מאפתיה מתמשכת של המורים ומחוסר הבנה ואכפתיות של המוסד שנקרא בית ספר. מוסד בית הספר בהגדרתו נועד כדי לחנך את דור העתיד , להכין אותו לחיים ולספק לכל דורש הבא בשעריו חינוך ידע ואמצעים, אז אני שואל למה? למה סוגרים את שעריו של בית הספר? למה מונעים מהנוער לרכוש השכלה ידע ואמצעים? למה זורקים את הנוער לרחוב באמצע שנת הלימודים במקום שישב וילמד? והשאלה הגדולה ביותר שלי היא למה היוזם של כל הפעולות האלה הוא הארגון שמאגד את כל האנשים שאמורים להוביל את כל הערכים הללו , הלא הם המורים??? האם מורה הוא כבר לא מחנך ? האם מורה הוא רק מכונה שמלמדת 1+2=3? האם למורים כבר לא אכפת מהתלמידים? אז אני שואל שוב ושוב למה לתלמידים שהם הגוף שנפגע הכי קשה מהשביתה הזאת אין כל זכות לערער על שביתות מסוג זה? אני יודע שבית ספר הוא לא מוסד דמוקרטי אבל אני גם יודע שיש חוק שדורש חינוך חובה! ואם עולה השאלה של מועצת התלמידים הארצית , אני חושב שזו אינה שאלה רלוונטית! מאחר וכל אחד מתלמידי בתי הספר בארץ מוחה! מוחה על המצב מוחה על האנאליות מוחה על האפאתיות! אז אם נשאר מורה אחד בישראל שעדיין רואה בעצמו מחנך, אז שירים את הכפפה שיגיד שהוא לא יהיה הקונפורמיסט הבנאלי שיגיד שהוא מתנגד לשביתה! שיגיד שיש דרך אחרת! ולכם, חבריי לספסל הלימודים אני פונה ואומר גם אתם קומו! מרדו! למען הזכות הבסיסית ששייכת לכל אחד מאיתנו! "הזכות לחינוך והחובה לחנך"!!! בואו נפסיק את השביתה הארורה הזאת כי היא מסבה לנו, התלמידים, רק נזק!!! אחד (מתוך רבים מאוד) שאכפת לו! המכתב הזה נשלח לשרת החינוך יולי תמיר ואני מקווה שיעביר אולי את המסר אז תעבירו לכמה שיותר אנשים שאכפת להם ואולי סוף סוף משהו ישתנה!!

התראה,

אני מסכים אם מה שאתה אומר אך אסור לשכוח שהשביתה נועדה לשפר את התנאים של המורים לטווח הארוך כדי שאנחנו נוכל לקבל את הידע והכלים בצורה טובה יותר.

Hug Whore Inc

New member
יש משהו במה שאתה אומר

אבל אל תשכח שהמחאות של המורים הן כדי שהם יוכלו להמשיך ללמד אותנו בכבוד. אבל עדיין, אנחנו נדפקים פה מכל השביתות בכך שאנחנו לא מוכנים לבגרויות, אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות איזה הפגנה או משהו להראות את התמיכה של התלמידים במורים...

mr lavi

New member
../images/Emo31.gif ממש לא מסכים עם הפגנה כדי

להראות תמיכה של התלמידים במורים. המורים צריכים תנאים, זה נכון וידוע. אבל שביתות הם לא הדרך. הם שובתים, והממשלה לא מדברת, נו מה זה פה? גן ילדים? זה כמו הסכסוך עם השכנים שלנו, הערבים. כל אחד עושה את הצעד שלו ולא מתקדמים לשום מקום כי אף אחד לא מדבר תאכלס.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo31.gif

שביתות המורים בהחלט מקדמות את האינטרסים של תלמידים. הרעיון העומד מאחורי השביתות הוא תנאים טובים יותר למורים, אשר יביאו תנאים טובים יותר לתלמידים. אתה לא חושב שמורה שמקבל שכר נורמלי יהיה נחמד יותר? מתחשב יותר? כשמורים לחוצים, הם מוציאים את זה על התלמידים. אין מה לעשות בקשר לזה - כל עוד התנאים מחפירים, גם ההתנהגות כלפי התלמידים תהיה כזו. מורה שיכול לישון בשקט בלילה כי הוא יודע שיש לו משכורת טובה מספיק בכדי לכסות את החודש גם קם ברוגע ומלמד ברוגע.אם יהיו משכורות ותנאים טובים יותר, אנשים רבים יותר יפנו למקצוע ההוראה - כיום אנשים רבים רוצים ללכת ללמד, אך התנאים מרחיקים אותם. כשהייתי בארה"ב ראיתי מורים צעירים מאד מלמדים [וכן, הם גם מקצועיים]. הרוב המוחלט של הצעירים היום בכלל לא חושבים על הוראה. איכשהו כולם נותנים למקצוע להידרדר, וכולם לוקחים מאליו את המורים. לא, השביתה לא מסבה לנו רק נזק, אלא התקציבים הדלים הניתנים לענף החינוך והשכר העלוב הניתן למורים הם אלה שגורמים זאת. בבית הספר שלי אסור למורים לצלם חומר לתלמידים, כי אין כסף! מי שמע על דבר כזה? תנאים טובים יותר למורים יביאו רק טוב לתלמידים.

../images/Emo45.gif תומכת לחלוטין!

אני תלמידת כיתה י"ב, שהייתה אמורה לצאת השבוע לטיול שנתי אחרון של י"ב, דבר שלא יצא לפועל בגלל העיצומים. אני מסכימה עם המטרה של המורים, אבל לא עם זה שהמטרה מקדשת את האמצעים. עם כל השביתות והבלאגן שהיה השנה איבדנו המון שעות לימוד וכתוצאה מכך גם המון חומר, חומר שאנחנו צריכים לדעת לבחינות הבגרות שמתחילות עוד חודש וחצי. התוצאה היחידה של השביתות האלה הוא תיסכול גם מצב המורים שצריכים להספיק להעביר חומר שאמור לקחת להם 3 חודשים בחודש אחד, ותיסכול מצד התלמידים שלא מבינים את החומר כשלא מסבירים אותו כמו שצריך בגלל מחסור בזמן וצריכים בסוף למצוא מורים פרטיים ולשלם על זה, או פשוט להמשיך לא להבין כלום והציונים יהיו בהתאם. אז בעצם מי זה שסובל מהעיצומים האלה? התלמידים! ועם כל הכבוד לזה שהם מנסים לשנות את המצב לטווח הארוך, לשיכבה שלי זה כבר לא יעזור. ואם יש מישהו שנדפק מהמצב הזה זו השיכבה שאמורה לסיים תיכון עוד חודשים ספורים, שיצטרכו אחרי צבא לחזור לשיפור ציונים.

Deeny

New member
אין ברירה

המורים לא שובתים כי בא להם, הם שובתים כי אין דרך אחרת, רק ככה מתייחסים אליהם דיבורים לא עזרו, אז הם פתחו במעשים. זה גם האינטרס של המורים ללמד, זה לא נגדנו, זה רק בשביל שיקשיבו.

Yai7

New member
כי את כל החומר חמוד,

אתה יכול ללמוד לבד!!! =) מי צריך מורים? בן אדם? אתה יודע הכל כבר עכשיו! רק צריך לאסוף ידע! לא פלא שקשה להם? כאילו שלפני שבע מאות שנים היו בכלל בתי ספר! כאילו שבעידן אנשי המערות היה חינוך! אנשים למדו מאז ומעבר! המנטליות הכעסנית של בית הספר דופקת אותנו בכלל לאבד יותר ידע אוטנתי מאשר לרכוש דבר מה ובסופו של דבר אתה מותש רק מן התככים והכעסים שלך עם מורים ותלמידים אחרים! יש לך יכולת לימוד נפלאה בעצמך ואתה יכול גם יכול לנצל אותה! D=

שביתת המורים

יש לי דעה מאד לא פוליטקלי קורקט בנושא והיא שהתנאים של המורים לא רעים בכלל!!! סליחה אבל אני באמת חושבת כך ולמה? כי- משרה מלאה של מורה = 23 שעות שבועיות (לרובנו משרה מלאה =40 שעות שבועיות) יש להם מעל 3 חודשים בשנה חופש בתשלום (לרובנו יש מ 12 ימי חופש עד 20+ ומי שאין לו חופש ויש לו ילדים קטנים משלם על ביבי סיטר...) כל כמה שנים הם מקבלים שנת השתלמות שנה בה הם יכולים ללמוד כל דבר העולה בראשם ולקבל משכורת (אני לא מכירה מישהו עם תנאים כאלה) ועוד ועוד... אבל לא אטחן את הנושא... בקיצור יש מקצועות כגון אחיות, כוח עזר, עובדות סוציאלים וכו שמקבלים הרבה פחות אף אחד לא נותן להם תרוץ "טוב אין אחיות טובות כי המשכורת נמוכה...." בקיצור לדעתי המורים מחזיקים אותנו קצר בגלל שיש להם כוח ואותי זה מעצבן טל מנהלת פורום נגישות לאנשים עם מוגבלות

למעלה