מסע

מסע

אני יודעת שאני לא כותבת ומגיבה פה בכלל, נעלמתי לחלוטין גם לעצמי.
אני מרגישה שאני בתוך ערפל דליל, אני רואה דברים מבחוץ אבל במעורפל. העיבוד הפנימי של עצמי מתקיים בשיא העוצמה, ואני נכנסת לקרביים בלי רחמים. אני מרגישה שפירקתי את עצמי לגורמים, ורק עכשיו אני מתחילה לבנות את עצמי מחדש. אני מאמינה שאני עוד אגלה על עצמי המון דברים חדשים, חלק אני אוהב וחלק לא.
אני קיבלתי כבר שאני ״אחרת״ מכולם, רואה את העולם במשקפיים אחרות.
אני רואה חלק מחולשותיי, מהפגמים שיש לי, ואני מקבלת אותם באהבה. הפסקתי לנסות להוכיח שאני ״בסדר״ ו״כמו כולם״. אני מתחברת לדברים אחרים מהסביבה שלי, ואני לא נלחמת בזה יותר.
אני הבנתי את חלק מהמניעים לדברים שאני עושה, את הרגשות שנלווים להכל. ראיתי שאפשר ומותר להרגיש הכל.
ולמדתי לזהות משהו חדש, ״שקט״ , שקט פנימי אמיתי, וזו הרגשה כל כך טובה, כל כך שלמה.
אני לא יודעת אם המסע שלי לקראת סיום, אולי בכלל רק התחיל, אבל אני יכולה להגיד שאני נהנית מהדרך.

תמרה45

New member
אני שמחה בשבילך מאוד ושמחה לשמוע!

אני מזדהה עם מה שאת כותבת ואני אחזק אותך שברגע שנכנסים למסע כזה (כך בעיניי) יש בהחלט דברים לא פשוטים אך באותה מידה יש גם המון גילויים. נכון שהחולשות מתגלות ומתבררות, אבל היחס אליהן זה הבחירה שלך וזה מה שמשמח. ואת תראי כמה שגם תוכלי להצמיח משם כוח גדול!!
בהצלחה!!

תודה

ההנחה שמלווה אותי היא: זיהיתי חולשה שלי, אם אני אלחם בה היא תעלם? התשובה תמיד היא, לא!
רק הקבלה האמיתית שלה והמודעות שלי יכולים לעזור לי אולי טיפה לשנות אותה, וחלק מהתכונות הללו לא ישתנו כבר.

אני הפסקתי להלחם בעצמי

בין השאר

המלחמה האמיתית שלנו היא בפרשנות שלנו לתכונות, למחשבות ולרגשות...
ברגע שנמצאים ברגע הזה, בלי שיפוטיות, מתחילים לקבל את את העצמי

תמרה45

New member
מרגש!

גאה בך
יכולה רק לתאר שזה לא הכי קל..
(אם כי משתלם ונכון..)

levshavur

New member
התקווה שבתוכי

שלום לך
כייף לקרוא את מה שכתבת!
אני חושבת שלא כל אחת צריכה בהכרח להיות "כמו כולם" ויש בעולם מקום גם לאנשים מיוחדים, שבלעדיהם העולם הזה היה פשוט משעמם!!!

אני חושבת שדווקא כשמפסיקים להיות במירוץ המטורף הזה של להיות כמו כולם אפשר באמת למצוא את השקט הפנימי, וזה לדעתי מה שקורה לך. לדעתי את עושה תהליך מדהים! כל הכבוד לך!
אני חושבת שהמירוץ הזה להיות כמו כולם מתחיל מהילדות המוקדמת ובהחלט יכול לדרדר ילדה שמנמנה להפרעת אכילה (זה מזכיר לי שראיתי אתמול במסיבת יום הולדת שעשתה שכנה שלנו שתי אחיות האחת אולי בגיל 3 והשנייה בסביבות 12 , אלו הילדות הכי שמנות שראיתי בחיים שלי! לגדולה אפילו היה קצת קשה לזוז מרוב משקל...אז ילדה כזאת לא יכולה להיות כמו כולם, והיא גם לא צריכה, ולמרות עודף המשקל היא הייתה לבושה בשמלה יפה ומסורקת יפה...

חשבתי על המיוחדות של שתי הילדות האלה, ולא בכיוון השלילי....
לבשה.

היי

בילדות המוקדמת שלי מעולם לא ניסיתי להיות כמו כולם, בדיוק הפוך.
אני זוכרת שבתור ילדה הייתי מאוד מגובשת עם עצמי, ולכן עשיתי אך ורק מה שמתאים לי. מגן טרום חובה הברזתי כי לא אהבתי את הגננת...
המקור לה״א הוא לא רלוונטי יותר, מה שעברתי לפני שנים כמו גם לפני שעה לא רלוונטי. מה שחשוב זה מה שקורה עכשיו. עד כמה אני פועלת כמו שאני רוצה ועל מנת להשיג את המטרה שהצבתי לעצמי.
זה גם משליך על העתיד כמובן, למה לדאוג ולחשוב על מה יהיה? אם לבעיה מסויימת אין פתרון, אין למה לסבול מהדאגה והחרדה, אם יש פתרון אז כמובן שאין מה לדאוג.
הרעיון הוא לחיות עכשיו! להכניס פנימה את כל העולם דרך כל החושים, רק ככה ניתן באמת להבין מה קורה בפנים.

טוב לשמוע ממך

ובטח שטוב לשמוע אותך ככה,
נשמעת הרבה יותר רגועה ושמחה מהתקופה האחרונה שכתבת בה.

מה עוזר?

מה עוזר?

ההבנה שאין לי סיבה להלחם ברגשות שלי, במחשבות שלי.
היכולת לתקף את כל הרגשות שלי, בלי לפחד או לחשוב שאני ״לא נורמלית״ או משהו...
הקבלה האמיתית של עצמי.

כל הנקודות הללו הן חלק מיסודות הDBT, וזו שיטת טיפול שמחזירה את השליטה לידיים ומאפשרת לחיות חיים הרבה יותר נעימים.
אני לא אומרת שאין בעיות וקשיים, ועדיין כואב, ויחד עם כל זה אין סבל.
את הטיפול סיימתי כבר לפני 3 חודשים, אולם חלק מאוד משמעותי מהאסימונים נפל רק עכשיו.

למעלה