מסע שורשים???

• פותח הנושא gkaz
  • פורסם בתאריך

gkaz

New member
מסע שורשים???

הי, אני ומשפחתי בשלבים הראשונים של תכנון מסע שורשים לפולין,בלרוס ואולי גם ליטא. למישהו יש עצות או עזרה באשר לאיך אני מתכנן מסע כזה באמצעות האינטרנט? והאם ברוב העיירות יש "מה לראות"? (בתי קברות יהודיים,בתי כנסת וכו´??) תודה!!

כוכה

New member
בעניין ליטא

לפני שנתיים התלבטתי באותה הבעייה. היו כמה אופציות ולא תאמין נסעתי בסופו של עניין עם איגוד יוצאי.... וזו הייתה חוויה שלא תשכח. הם מטיילים גם השנה. הפלוס הגדול הוא חיבור של דור שני עם ניצולי שואה, מארגנים לכל אחד שיוכל להגיע למקומות בהם הוא חפץ, יש מדריך מקומי שיודע: עברית, אנגלית, רוסית, ליטאית ויידיש וזה עוזר מאד. החיבור הוא כזה שבכל מקום ישנו הצד האוטנטי של הניצולים ושוב, החיבור עשה את הסיפור. אם הבעייה היא שאתה צריך לשתי הארצות, השיטה היא לקחת מדריך פרטי ונהג לכמה ימים. אותו מדריך עושה זאת וישנה אשה נוספת - תמצא מלא אינפורמציה ברשת ואם לא, אעזור לך בשמחה.

gkaz

New member
תודה

לצערי שני סבי וסבתי שהגיעו מהארצות הנ"ל נפטרו זה מכבר ולכן לי ומשפחה לא יהיה את החיבור הישיר לעדויות וניצולים, כך שזה יכול להיות מעניין. יש לך מושג איפה לחפש באינטרנט? תודה!

כוכה

New member
אני באותו מצב...

בנוסף, הורי הגיעו לפני המלחמה, כך שמעמדי היה יותר ,נחות". א. מאלו עיירות? ב. לך לשטעטללינק ותתחיל לחפש חומר בעיירות.http://www.jewishgen.org/Litvak/shtetls/Lithuania.htm ג. אפשר בכל מיני דרכים להגיע לאנשים מקומיים (יהודים לעתים) שיסייעו לך, אני איתרתי במקרה מראש ישראלית לשעבר דוברת עברית שלקחה אותי מהיכן שהייתי צריכה לעיירת דודתה שהייתה גם עיירת אמי...

gkaz

New member
העיירות:

סוקולקה בפולין, אסטרין בבלרוס ורדוילשקי בליטא...

כוכה

New member
העיירות

א. האם בטוח אסטרין - בלרוס? אולי אסטרה-אוסטרוב -אוקראינה??? ב. כבר כתבתי כאן על רדוילישקי וצירפתי תמונה מזמן מזמן - אתה שאלת? אם לא - אשלח שוב. ג. העיר נמצאת קרוב לשאבלי - SIAULIAI עשרים דקות - חצי שעה נסיעה- משם לקחה אותי דוברת העברית, ואולי תוכל גם אתה להיעזר בה. הידע שלה הוא לא - רק שהיא מכירה את האזור והשפות. ד. צריך לראות במפה מה מרחק כל מקום מהאחר והאם כדאי לעשות זאת בבת אחת. ה. אם כבר נמצאים בליטא - חשוב להיות בוילנה, פונאר, קובנה ועוד כמה מקומות חשובים וכנ"ל יש לך בוודאי בבלרוס ופולין.

gkaz

New member
תגובה

א. אסטרין,אוסטרין או אסטרינה בבלרוס (לשעבר פולין) בטוח. ב. מצאתי את התמונה בארכיון, הם יש לך שורשים בעיירה? את יכולה לספר עליה קצת? (עיר גדולה או קטנה? יש כיום יהודים?) ג. לא הבנתי האם דוברת העברית היתה בעלת ידע עוזר או רק עזרה בשפה ובאזור? תודה!

gkaz

New member
תודה

אני מקווה שאוכל לארגן את המסע באמצעות האינטרנט

למעלה