מסע מטרה

מסע מטרה

בוודאי מכירים את סוג הטיול הזה - מקבלים כתב חידה וצריך לפתור ולנסוע בעקבות החידות השונות. זה סוג טיולים שאני אוהבת להשתתף בהם לעיתים. היום כתבתי כתב חידה כזה למשפחות של ילדי הבר מצווה אצלנו. הם יקיימו את הטיול בעוד כשבוע, ואז אוכל גם לספר איך הסתדרו עם כתב החידה. בכל מקרה - אם יש כאן מעוניינים אצרף אותו, כחידות בודדות, או את כל הסט (13 חידות).

אכן! יש כאן מעוניינים! תודה לך

אשמח גם לשמוע איך היה. ובכלל את כל המסביב... ורדה

עוד לא היה

הטיול עצמו יתקיים בשבת הקרובה - 14.8. לכן, אני מבקשת לא להפיץ את החידות ו/או הפתרונות בשבוע הקרוב. אחר כך - לא צריכה להיות בעיה. אדווח על מה שיקרה, לאחר הטיול. לכן, אני גם מעלה את הקובץ כאן, כי הפורום הזה נסתר יחסית. אנא, השאירו רק אצלכם עד שאודיע שהטיול התקיים. אחר כך, הכל פתוח לשימושכם. בהחלט אשמח לדעת כי משתמשים בחידות וברעיון, ובוודאי לשמוע כיצד היה, אם נעזרתם.

pinzo01

New member
יעל , חידה יפיפיה

אך האם לא כדאי לצרף מפה כללית על איזור החידה?

כמו שראית בתחילת כתב החידה

יש שם הנחיות לגבי מה צריך להביא לטיול - וכאן לקחתי ממש את המינימום הנדרש: מפת כבישים מעודכנת ותנ"ך. מאחר והטיול הוא טיול בנסיעה על מרחק יחסית גדול, המפה שבה ניתן להיעזר היא מפת כבישים. בטיול אחר שערכנו חילקנו למשתתפים מפת סימון שבילים של אזור המשחק. אבל אז הדרישות היו כמובן גבוהות יותר ובנוסף נעזרו המשתתפים בספר אחד נוסף שבו יש מידע. בכל מקרה - תודה על המחמאות. אני באמת אוהבת את השיטה הזו. זה מאפשר לאנשים להרגיש שהם מטיילים עצמאית, אבל חושף אותם לידע על המקום בו הם מטיילים. ידע שלדעתי יביא אותם לא רק לרצות לחזור למקום, אלא גם... לפתוח ספר בנושא.

אכן, חידה יפה ורעיון גדול !!!

משהו שונה קצת מטיולי משפחות רגילים. האם ניסית כבר מסע מטרה כזה קודם?

תודה על המחמאות

טיול כזה ממש עדיין לא עשינו. קיימנו כבר שני טיולים שהתבססו על אותו כתב חידה - פחות או יותר. לקהל די דומה, כלומר מעורב ולא דווקא למומחים בידיעת הארץ. אבל אז דאגנו לארגון חומר עזר לכל מכונית. וכן טיולים מספר בהליכה, בעקבות כתב חידה. אצלי השגעון הזה התחיל בסדרת טיולים כאלה של המדור לידיעת הארץ בתנועה הקיבוצית. שם בנה אבי נבון מספר טיולים ל"משוגעים" לדבר. וכמו שאומר הפתגם: "באנו, ראינו, התאהבנו".

והמקומות:

הזוכרת - האי האנדטה להרוגי הפלמ"ח בחוליקאת/חלץ - האנדרטה הפנימית, לא על הכביש הראשי, אלא בין המטעים. השני - הגדוד השני של הפלמ"ח, שם משפחתו של צבי (כמו של אפרים אחיו) גובר. בסמוך ל"לכיש ב'" - מאגר זוהר. אחד המאגרים החשובים של המוביל הארצי. החשוב בין הדרומיים. בליבו של גוש ההתיישבות לכיש. "מדריך הנעורים" הוא צפריר - ולכן מדובר על חורבת מדרס מערבית לצפרירים. הפירמידה מעל לקבר המשפחתי המרשים. פארק בריטניה, כמובן, חניון הדינוזאור הסמוך לכניסה. קברו של שמשון ביער צרעה (דרך הפסלים), הקיבוץ צרעה, העיר בית שמש. מצפור הגדוד החמישי מעל מסילת ציון, במסגרת פארק רבין (צופה לשער הגיא). לטרון - המנזר - מסדר הטראפיסטים. תל גזר - האזכור של לוח גזר - הכוונה להגיע למצבות העומדות. לא זוכרת כמה מצבות יש שם... ורמז נוסף הוא הסיפור מהקרב על בריטניה במלחמת העולם השניה. המגדל הלבן ברמלה, רחוב דני מס המסתעף מרחוב הרצל. ברמלה כמובן גם בריכת הקשתות. גדרה - בית הספר הראשון, היום הספריה העירונית, סמוך לבית הכנסת. כפר ורבורג - בכניסה למושב שרידי מבני ההגנה של קו המגן הדרומי במלחמת העצמאות. הים התיכון - כמובן - חוף זיקים. סיום בכפר עזה.

האמת היא:

שלא השתתפתי. רק כתבתי עבורם את כתב החידה. אם לא ימצא מי שיספר לי איך היה בימים הקרובים, אשאל.

למעלה