מסע לפולין

tuty fruty

New member
כן אבל אנחנו טסים בסוף החופש

ב24 עד ה31 וב1 חוזרים לביצפר אז ניראה לי שיהיה לי קשה לחזור לשגרה אחרי מסע שכזה אבל אם את אומרת את בטח יודעת תודה על העזרה!

קשתונה

New member
רנה תקשיבי...

אני לפני המסע לא ישנתי חודש שלם!!! פשוט לא ישנתי!!! למה? כי פחדתי וחששתי ולא ידעתי לקראת מה אני נוסעת. לבכות? בכיתי בלי להפסיק בערך שבוע שלם רק בכיתי! זה קשה...ברור שזה קשה אף אחד לא מצפה שיהיה לך קל שם, אבל העובדה שהייתי עם עוד 80 אנשים מהשכבה שלי, שעם חצי מהם בכלל לא הייתי בקשר לפני המסע, והעובדה שרק איתם יכולתי לדבר פשוט כי כל השאר דברו רק פולנית, הפכה את המסע למשהו אחר. 24\7 עם החברים הכי טובים שלי...לטוב ולרע...ותמיד מדברים ותמיד יש עם מי לדבר ועל מה ותמיד הם שם, תמיד! אני בניגוד לשי שונאת עד שונאת מאוד את הקטע של "תמונת חבר'ה בבירקנאו" אין לי כזאת, לא רציתי שתהיה ואני מקווה שגם לך לא תהיה. למה? היו אצלנו כאלה שהצטלמו ליד כל דבר...תמונות בסגנון "אני ודרגשים באושוויץ" "אני והמשרפות" זה יותר גרוע מלבוא לשם ולצחוק. למה? כי המזכרות הן בראש...צילמתי...ברור שצילמתי...אבל זה המקום היחידי שאני חושבת שבאמת לא חייבים להיות אנשים בתמונות, התמונות האלה הן לשם זכרון עצמי בלבד. חלק מיומן מסע שכזה... לא היה לי שום צורך בתץמונה שכזאת. כן הצטלמנו קבוצתיות וכן עם החבר'ה....אבל לא במקומות האלה...אלא סתם ברחוב. בקשר לצחוקים? ברור שיש...זה חלק מהעובדה שאת 24 שעות ביממה עם החברים שלך... אני יודעת על עצמי שאחת הדרכים שלי להתמודד עם דברים זה לצחוק. לא היתה לנו אווירה של טיול שנתי בפולין, ממש לא. חלק מההווי היה גם שיחות ברומו של עולם תתפלאו... היו הרבה מקרים שהרגשתי צורך כן להיות לבד, להשאר בחדר בזמן שכל החברים שלי בחדר אחר מדברים וצוחקים והכל, פשוט כי כן צריך זמן לחשוב. אחד המקומות שיותר חשבתי בהם היה פולין, לחשוב כל הזמן על הכל זה קשה זה מעייף זה מתיש אבל אי אפשר שלוט בזה. רנה אני באמת מקווה שתסעי, זה היה מסע מאוד משמעותי עבורי ולפי איך שאני מכירה אותך גם אם זה לא הרבה, הוא ישפיע גם עליך. תסעי. זה חשוב!

kedeman

New member
אני דווקא לא ממש מאלה

אני מעדיף לצלם אנשים כשהם לא בפוזה וכשהם לא רואים שמצלמים אותם הם יוצאים יותר יפים והרבה יותר דומים לעצמם אבל עשו אצלנו גם כאלה תמונות אמנם בפילם שלי אין תמונה כזאת אבל יש מישהו אי שם שמסתובב עם תמונה שלי בבירקנאו יחד עם עוד אנשים ואת יודעת מה? זה לא כל כך נורא וגם לבוא לשם ולצחוק זה לא דבר רע לא יותר רע מלבוא לשם ולבכות, לחייך, לדבר, להסתכל זה הכל סוג שונה של התמודדות של אנשים שונים

קשתונה

New member
לא אמרתי שלא....

אל תוציא את דברי מהקשרם... גם אני צחקתי בפולין גם אני חייכתי ודיברתי וכו.... חייבים! אחרת אי אפשר להתמודד עם זה...לפחות אני. זה גם נראה לי מה שכתבתי אם אינני טועה

tuty fruty

New member
וואו קשת באמת עזרת לי תודה!

ממש תודה על העזרה.. אני חושבת שאני אסע תודה על העזרה... את יודעת שהיום בדיוק חשבתי לעצמי שהרבה זמן לא רשמת בפורום??? אז היה נחמד שהגבת להודעה שלי!

Yootam

New member
אני לא הייתי בפולין

כי בדיוק שהמשלחת שלנו נסעה אני הייתי באליפות עולם, אבל השנה בטקס יום השואה שארגנו תלמידי י"א שחזרו מהמסע שלהם הרגשתי צביתה כל כך חזקה בלב. הרגשתי איזה חלל יש בתוכי שאני לא זכיתי להיות שם ולראות, וזו זכות! זכות גדולה. ואני אומר לכם- אל תתלבטו ותצאו למסע, למרות כל הקשיים! (אלא אם אתם מתכננים לנסוע לאליפות עולם, ואז פשוט יהיה לכם קצת יותר קשה להתמודד...)

S a l i t

New member
כתבתי איזה הודעה על זה למישהו

לפני כמה זמן בנוגע למשלחת לארה"ב כשחשבתי שהוא מדבר על משלחת לפולין... המממ אני נמצא בערב קישור וישלח לך לאייסיקיו

למעלה