מסע לעבר

אורן51234

New member
מסע לעבר

על בסיס מה מסתמכת הטענה שאם נבנה מכונת זמן, לא ניתן לחזור לעבר - לזמן שלפני המצאת המכונה?

giladt02

New member
על בסיס העובדה שעוד לא הומצאה אחת

נניח ומתישהו בעתיד ימציאו מכונת זמן, ונניח גם שניתן יהיה לחזור בעזרתה לעבר לתקופה שלפני ההמצאה. גם אילו היו כללים מאוד נוקשים לגבי חוסר התערבות, אי מסירת מידע וסודיות מוחלטת בזמן מסעות לעבר, אזי לאור העובדה שהזמן למעשה אינסופי והעתיד נמשך לכל אורכו ההסתברות שלא יפלט מידע לגבי המכונה הזו היא כמעט אפסית. מכאן אם לאורך כל ההסטוריה לא גילינו את קיומה של מכונת זמן => לא ניתן לחזור בעזרת מכונת זמן לתקופה שלפני המצאתה. אחרת מכונת זמן היתה מומצאת בו זמנית לכל אורך ההסטוריה.

אחמס1

New member
טיעון משעשע ושגוי

ייתכן והאנושות תושמד לפני שהטכנולוגיה והמדע יאפשרו לבנות מכונת זמן. כתוצאה מכך שום אדם לא יחזור בזמן ולכן שום מידע מהעתיד לא יגיע אלינו. לעומת זאת בפלנטה רחוקה יכול להיות שכן המציאו מכונת זמן שדווקא כן יכולה לחזור לזמן לפני המצאתה, ושם כן נפלט מידע מהעתיד. הבעיה שהבונים של המכונה מתעניינים בהיסטוריה של הפלנטה שלהם ואין להם עניין בכדור הארץ. מה גם שמקריאה של מדע פופלרי הבנתי ש-"אי אפשר לחזור לזמן של לפני בניית המכונה" זה לא משהו כולל אלא רק עבור מודל אחד (או יותר) של מכונת זמן. אני לא יודע עד כמה מודלים שמאפשרים נסיעה לפני המצאת המכונה הם ריאליים אבל ידוע לי שפרופ' אורי עמוס מהפקולטה לפיזיקה בטכניון הציע איזשהו מודל, שנחשב להכי ריאלי עד כה (אני לא יודע יחסות כללית ואין לי מושג איך זה עובד, כנראה עיוות המרחב-זמן באיזושהי צורה באמצעות מסה וטיסה במסלול שהזמן הולך בו אחורה), גם סובל ממגבלה זו.

אחמס1

New member
מה גם...

שהזמן אינסופי הוא לא טיעון טוב, הרי יכול להיות שאפשרי לבנות מכונה כזאת אבל צריך להשקיע את כל האנרגיה ביקום או יותר ולכן זה פשוט לא יקרה לעולם. חוץ מזה שהיקום בסופו של דבר יתקרר מידי וכל הכוכבים ימותו ולכן שום ציוויליזציה לא תתקיים לנצח במסגרת היקום הזה.

טל ר

New member
גם אם הטיעון שגוי

הוא קונסיסטנטי עם זה שאנחנו לא נצליח לבנות מכונת זמן כזו, ולכן אין טעם לנסות...

אחמס1

New member
לא בהכרח, יש כאן הנחה מאוד

אגוצנטרית (אם זו המילה). נניח שבני אדם יצליחו לבנות מכונת זמן רק בשנת מיליון. יכול להיות שהתהפוכות שהעולם יעבור עד אז יגרמו לתקופה שלנו וההיסטוריה הקרובה להיראות לא מעניינות ולא חשובות בעליל. וגם בני האדם יבחרו לבקר בתקופות אחרות, כך שאנחנו, האנשים החיים במאה ה21, לעולם לא נדע ממסעותיהם. כמו גם שאני בכלל לא משוכנע שלא ניתן לשמור על סודיות מוחלטת - כל זה התבסס על ההנחה שכבר אמרתי שהיא שגויה, שהזמן הוא אינסופי והנוסעים בזמן בסופו של דבר יבקרו בכל תקופה וחלק מהם יפטפטו. הייתם מאמינים אם מישהו היה אומר לכם שהוא מהעתיד? נגיד שהיה מוכיח לכם אפילו ע"י הצגת הוכחות חותכות. עכשיו אתם תספרו לעולם, ומי יאמין לכם? יכול להיות שגם בעתיד, אם וכאשר נוכל לנסוע בזמן, ההשקעה בנסיעה בזמן היא כל כך גדולה שפשוט יעשו מעט מסעות וגם אז לתקופות נבחרות. אני שוב מבהיר - אני רק מסביר למה הטיעון של גלעד הוא שגוי, ייתכן ויש איזושהי מגבלה פיזיקלית שבגללה באמת אי אפשר לבנות מכונה שחוזרת לתקופה שלפני המצאתה. זה כמובן דורש ידע מאוד נרחב בתורת היחסות הכללית.

giladt02

New member
יש פה כמה הנחות אגוצנטריות

הכל בעצם נובע מכך שעם הידע שלי ביחסות כללית אני לא שמעתי מעולם על רעיון או דרך עם בסיס פיסיקלי למסע בזמן שלא כולל כניסה לרדיוס שווצשילד של מסה זו או אחרת. ופרט לכמה הנחות אני לא מכיר דרך לצאת משם בחזרה. אז אולי יש איזושהי תאוריה שגורסת את הטענה כי לא ניתן לחזור לזמן שלפני המצאת המכונה. אני לא פוסל את האפשרות התיאורטית שאני פשוט לא יודע על זה, אבל אני מניח שמחקר למטרות מחקר הוא עניין גלובלי ולכן גם אם מכונה כזו תומצא בגלקסיה רחוקה אני מאמין שמישהו שם יבוא לחקור את כדור הארץ ביום מן הימים. בקיצור, אני מציג טיעון self consistent לגבי המסע בזמן, ויכול להיות שהוא שגוי כי אין בכלל דרך לחזור בזמן. או שיש אבל אין דרך לחזור חזרה כך שכל מי שאי פעם חזר בזמן לא חזר לזמנו המקורי כדי לספר על זה.

למעלה