מסע כומתה?

• פותח הנושא shR4
  • פורסם בתאריך

shR4

New member
מסע כומתה?

זה עם עצירות? או בלי להפסיק? :X

עמבה17

New member
מצטרפת לשאלה ומוסיפה-

1) מי עושה בכלל מסע כומתה??? 2) מה האורך של המסע??? 3) כמו ששאלו מעליי- יש עצירות?? (למרות שממש לא נראה לי....)

WrathAngel

New member
תשובות

כולם עושים מסע כומתה. בטירונות 00 הוא משהו כמו קילומטר (ממה שאמרו לי). בטירונות 02 הוא משהו כמו 4 קילומטר. בטירונות 03 הוא משהו כמו 32 קילומטר. ובחי"ר זה 90 קילומטר *(בחישוב עם אלונוקות, משהו כמו 60-70 ק"מ בלי החישוב) אבל הבנתי שעכשיו מכריחים לקצר את המסעות האלה. * במסע כשהאלונקה פתוחה כל קילומטר נחשב כשלוש.

עמבה17

New member
אעעעעעעעעעעעע

זה פווווווללללל!!!! התחרפנו לגמרי...! מה זה בכלל טירונות 00?? אף פעם לא שמעתי על זה..... חחחחחחחחחחחחחחחח

WrathAngel

New member
אין מה לעשות

מסע כומתה זה משהו שמראה על היוקר של היחידה. כולם רוצים להגיד "עשינו 90 קילומטר". פעם הצנחנים היו עושים 120.. כמובן שלא הזכרתי את המשקל שסוחבים על הגב... טירונות 00 זה טירונות של שבוע. לא חושב שעושים את זה כבר אבל אל תתפסי אותי במילה.

WrathAngel

New member
בעקרון

כן. בנות לא נמצאות בחי"ר או סיירות ככה שהן לא עושות את זה. אבל הן עושות את מה שטירונות 03 עושים. כ-30 קילומטר (בנ"מ). אני לא יודע כמה קרקל עושות.

MrJTsGirl

New member
ומה עם תלפיות?

הם עושים רובאי 04 של חי"ר ויש שמה בנות... כמה זה ללכת ברגל? :\

WrathAngel

New member
אממ

התקלת אותי עכשיו. אם אני זוכר נכון ממה שחבר שלי סיפר לי עושים טירונות 02 עם השלמה לרובאי 05... ההשלמה היא רק מבחינת התכנים ולא המסעות... אבל אל תסמכי על זה. אני אבדוק עם חברים שלי ששם.

MrJTsGirl

New member
עושים רובאי 04 הייתי במבחנים

ביום ראשון וזה מה שאחת שכבר שנה שלישית בתלפיות אמרה לנו... מה עושים שמה? הולכים הרבה ברגל? יש הרבה ימים שלא מתקלחים בהם? איחחח :\

castroman

New member
חבר שלי שהיה בתלפיות...

פרש אחרי שנה וקצת, עשה טירונות עם גבעתי, אם אני לא טועה הוא הוכשר 04 ועשה איתם את המסע כומתה של גבעתי. הוא התגייס ביולי 04.

בנ"מ זה 30 בערך

אבל ביחידות מסויימות סוחבים חתיכת משקלים אז אי אפשר לדעת כמה זה במשוקלל

Shayks

New member
הנפצה מטורפת! מתגייסים כנסו...

סלח לי, אבל מה שכתבת כאן הוא שטות ברמת האוגדה. לא כולם עושים מסע כומתה! ג'ובניקים לא עושים בכלל מסע כומתה. מקבלים כומתת בקו"ם בגיוס ואיתה נשארים כל הטירונות, ואם מגיעים בסדיר לאחת היחידות/חטיבות שזכאית לכומתה בצבע אחר, מקבלים אותה באפסנאות. קרביים זה משהו אחר. תותחנים, צנחנים, גולני, גבעתי, חי"ר יעודי, נח"ל וכו' עושים מסעות באורך שונה בשביל להחליף את הבקו"ם ולהיות "זכאים" לכומתה בצבע שלהם. זה במרכאות בגלל שגם אם נשברים באמצע המסע או שיורד הפרופיל באמצע הטירונות ומגיעים למפקדה של אותה חטיבה, מקבלים את אותה כומתה שאחרים "נלחמים" עליה בלי בעיות. המסע שעליו אתה מדבר בטירונות 00 ו02 הוא לא מסע שמזכה בסופו בכומתה מסוימת. תחשוב בהיגיון, איך מסע בטירונות כל"צ יכול לזכות בכומתה בצבע אחד? הרי האנשים שם הולכים להתפזר בכל הצבא וחלקם לפני קורסים. בקיצור, מי שלא הולך לקרבי, שלא ידאג מהמסע הזה. (גם מי שהולך שלא יפחד) דרך אגב, גם מי שאומרים שעושה מסע 90 ק"מ, בעצם עושה 75 ק"מ + 5 ק"מ אלונקה (1 ק"מ אלונקה = 3 ק"מ רגילים). זהו, שיהיה בהצלחה.

adi ben e

New member
ומה לגבי מכיות?

אני הולכת למכיות חיל אויר. עושים טירונות 03 מוגבר (04). יש מסע כומתה? מה אורכו? וכו'?

WrathAngel

New member
בסדר

אתה צודק לגבי הכומתה של הג'ובניקים ואני יודע את זה. אבל מדברים פה על המסעות שעושים אז החשבתי את המסע סוף טירונות שלהם כמסע כומתה של ג'ובניקים... מקבל את התיקון ומצטער אם בלבלתי מישהו.

עמבה17

New member
התלבלבתי לגמרי...

אז בסוף יוצא שרק קרביים עושים מסע כומתה??

WrathAngel

New member
תגובה

ג'ובניקים עושים מסע בסוף הטירונות. הוא לא מסע כומתה כי הם בעצם לא מקבלים כומתה. אפשר לקרוא לו מסע מסכם טירונות אם בא לך. הוא כולה 4 קילומטר.

למעלה