מסע כומתה

McH3

New member
ככה..

לכל מי שלא יודע.. 1 ק"מ אלונקה = 3 ק"מ רגיל ככה מחשבים את זה.. המחזור שלי אוג04 עשו במסע הכומתה קרוב ל-80 ק"מ, בנוסף לעוד ק"מ אחד אלונקה בסוף עד לגבעת התחמושת. אבל עכשיו המגמה היא להוריד את מ"ס הק"מ..

shira2222

New member
כל החי"רניקים של מרץ 05 עשו

מסע כומתה בחוואה אז הנחל לא היה מסע בכלל לפי מה שהבנתי ואצל גולני עשו בסוף טירונות משהו קצר פשוט בגלל שכל מרץ 05 משתתפים בהתנתקות הקדימו להם תמסע והם בכלל לא הספיקו לבנות סרגל מאמצים ולכן המסע קוצר אבל כמו שאמרתי הולכים עכשיו לקצר תמסעות לכולם בלי קשר להתנתקות

Iggy Piggy

New member
בהנדסה...

אני התגייסתי באוג 04 ועשיתי 44 + 2 אלונקות נוב 4 עשו קצר יותר ומרץ 5 עשו רק 34+2 משהו כזה... מן הסתם בגלל ההנתקות. כל המוהנדסים מקללים את הר ברך. אבל הנוף של הזריחה שם ממש שווה את המסע. איך כמו לסיים מסע כומתה ב-4 וחצי בבוקר, ועם האלונקות עדיין באוויר לשיר את התקווה

chermon

New member
אז ככה

ברמת העיקרון..צנחנים עושים את מסע כומתה באורך של 90 ק"מ כאשר הסיירת עושים 120. לגבי גולני, ידוע לי שהם עושים 50 ק"מ כאשר הסיירת עושה 100

Misha345

New member
הוא

פשוט בדח"ש כבר 20 שנה ובתקופה ההיא זה מה שהיו עושים כנראה :) או שסתם חי בסרט

DaHaK

New member
../images/Emo26.gif

במוד"ש אני עשיתי מסע של 22 ק"מ + 25% משקל גוף!!! אבל בכל מחזור גיוס זה משתנה. חוץ מזה הבעיה במסע היא לא הקילומטרים, הבעיה היא הקצב והמשקלים... ורק שתדעו ה25% משקל גוף שלוקחים במסע לא כולל את הנשק האפוד והכוננות

IאביעדI

New member
יש עוד מקומות שעושים את המסע הזה

אני עשיתי אותו לא כמסע כומתה פשוט כמסע משקלים...

Omri 1986

New member
רק פלס"רים וסיירות למינהם..

וגם לא כולם מגיעים לרמת המשקלים הזאת.

YanivM17

New member
בצנחנים

עשו 40 + 10 ק"מ עם 10 קילו :\ מסע מאעעפן בכל מקרה כמו שאמרו פה המסעות סתם שוברים ת'רגלייים בגלל זה עושים פחות ופחות מסעות וק"מ :|

eli1986

New member
אבל למה סתם?

צנחנים עוד לא עשו את המסע כומתה בכלל.. הם יעשו אותו אחרי המסע כומתה והוא כנראה יהיה בנוהל הרגיל(75+5), בטח יורידו קצת מהאלונקות אבל לא צריך להגזים..

eli1986

New member
אוח נו ../images/Emo122.gif

הם יעשו אותו אחרי ההתנתקות***, לא בא לי לעשות שני מסעות כומתה

McH3

New member
אף אחד לא רוצה..

גם ככה נדפקה לי כף רגל שמאל בגלל החרא הזה

Omri 1986

New member
בתיאוריה..

המסע של צנחנים הוא 90 ק"מ, של גולני, נח"ל, חי"ר יעודי וגבעתי זה צריך להגיע לסביבות ה-75 ק"מ. הנדסה בתקופות השיא (לפי מה ששמעתי מחבר ממרץ 4') אז הם עשו קרוב ל-60 ק"מ (כמובן שהכל בעירבון מוגבל) ויש עוד הרבה שעושים מסעות כומתה, כמו תותחנים נגיד שהיה להם מסע 20 ק"מ (אחרי ניווט של קרוב ל-12 ק"מ - חבר ממחזור מרץ 5) שיריון עושים בערך 30 ק"מ +\- ומודיעין שדה (כבוד) מגיעים ל40 ק"מ עם 40% משקל גוף (למרות שהמחזור האחרון שעשה את המסע הזה במלואו היה המחזור של אוג' 3 אם אני לא טועה?) בס"הכ המסע הזה מגיע לסביבות של 30 ק"מ עם 30-35% משקל גוף, תלוי במחלקה, ובאיכות של האנשים (כמה שפחות אנשים עם גימלים ובתים ככה המסע יהיה יותר ארוך).

למעלה