מסע "חוצה מדבר"

מסע "חוצה מדבר"

שלום חברים יקרים
לאחר שסיימנו בגדול את רכיבות ההכנה למסע "חוצה מדבר" וסיכמנו את הפרטים המשמעותיים להלן המידע:
בראש וברשונה מדובר במסע אתגרי, טכני ופיזי אשר מתאים לרוכבים מנוסים ברכיבות מרחק ומסלולים טכניים. יש גם קטעי הליכה שמצריכים דחיפה או סחיבה של האופניים.
לאור העובדה שמדובר במסע שטח מורכב ויחודי החלטנו להוציאו עם שני מדריכים מנוסים בשטח, ערן פוביצר ואני (לימור שני) וכך גם ערכנו את רכיבות ההכנה.
המאפיינים היחודיים של המסלול, השטח והמקומות ייצרו אוירת שטח חזקה במיוחד.

היום הראשון- ממצוקי דרגות לכפר הנוקדים כ- 62 ק"מ וכ- 1500 מ' טיפוס מצטבר עם מסלול אתגרי ומטריף ביופיו כולל מעבר בברכת צפירה.
לינה בכפר הנוקדים עם הוואי כפי.

היום השני- מכפר הנוקדים לנאות הכיכר כ- 63 ק"מ וכ- 750 מ' טיפוס מצטבר ביום של גלישה טכנית ותצפיות עוצרות נשימה מזויות חדשות ופחות מוכרות עם תאי שטח ונופים משתנים במהירות.
לינה בחאן פאטה מורגנה בצוותא.

היום השלישי- מנאות הכיכר לשרף כ- 76 ק"מ וכ- 1500 מ' טיפוס מצטבר. יום ארוך שמתחיל בחריץ וממשיך בעיקר בשבילים לאורך נחל צין התחתון, נחל חצרה והמכתש הקטן, חוזרים לצין עם גבי שיש, עקרבים, צליחת השטח לעבר השרף והגעה דרך נאקבים קסומים לגב שרף, אחד הגבים היפים שיש לנו ועוד בשעת אחה"צ יפייפיה. משם מגיעים ישר אל פריסת השטח המדליקה שיכין לנו יואב בהט המסטר של פריסות השטח, זה יהיה הלילה המסכם והקסום עם לינת שטח מפנקת כולל מקלחת חמה, מדורה וארוחה טובה.

היום הרביעי- מהשרף לצופר כ- 63 ק"מ קרוב ל- 800 מ' טיפוס מצטבר. זהו יום שמתחיל עמוק במדבר הרחק מהציביליזציה במקומות פחות מוכרים עם נופים מרהיבים וטבע במיטבו, נעבור בבקעת אבו טריפה, עין אום צאלח, נחל צבירה והמעוק, הר דרגה ועוד. כמובן שהרבה מהרכיבה תהיה בסינגלים ונאקבים מדבריים יפייפים.
נסיים בצופר לקראת ערב ומשם תהיה הסעה בחזרה למצוקי דרגות.
עלות המסע כולל הכול: לוגיסטיקה מלווה, לינות, ארוחות, פריסות והקפצה בחזרה לרכבים הינה 2400 ש"ח.

פרטים נוספים והרשמה לימור שני 0543004465

ronenal10

New member
המסלולים ארוכים מדי לימי החורף

אתם יוצרים מסלול שיהיה קשה לרוכבים שלא בכושר מאוד גבוה להשלים.
אתם יוצרים מסלולים מאוד ארוכים לתא שטח מדברי.
כדאי שתבדקו את עצמכם לפני שתוציאו את הטיול.

prigal

New member
סמוך על לימור!

הבחור יודע מה הוא עושה :)
אכן מדובר ברכיבות לא פשוטות ובטח שלא למתחילים, אבל בהחלט ברות ביצוע גם לרוכבים שהם לא רוכבי EPIC :)

לימור - תהנו!
צלם כמה תמונות כדי שנוכל לקנא....

דני
BCR

צודק לחלוטין. המסלולים ארוכים והימים יהיו

קשים, ולכן, לא מתאימים לכל אחד.
הם צריכים לבדוק את המשתתפים ולא את המסלולים
.
זה נראה כמו מסע אפי נהדר לבעלי כושר גבוה ( טכני ופיזי)

הייתי יותר משמח להשתתף בכזה לו היה מתאפשר

לא ממקום של מחנך אבל בכל זאת

אני חושב שאוכלוסיית היעד הוגדרה הייטב, אני יכול להגיד שאנחנו גם מכירים אותה בתוך קהיליית רוכבי האופניים ומכוונים במיוחד אליה.
אני חושב שהבאתי לידי ביטוי בצורה מאוד ברורה את מאפייני המסע.
ערן פוביצר ואני עשינו רכיבת הכנה מובנת עם ציוד אלינו, בימים 3 ו-4 הצטרפו אלינו רוכבים נוספים דבר שאפשר לנו אינדיקציה נוספת מעבר לנסיון שלנו בהובלת טיולים ומסעות.
ההסתכלות שלך נעשית ממקום מסויים ובהתאם ליכולות שאתה מכיר.
אני חושב שקצת כבוד ודרך ארץ לא יזיקו בבואך לכתוב תגובה שכזאת גם אם היא באה ממקום ורצון טובים, יש דרכים יותר צנועות לעשות זאת.
אני מזמין אותך לרכיבות ההכנה שלי ל"חוצה מדבר" ו"קרוס ישראל בשטח", להכיר את ההכנות, שם אנחנו עושים גם סדנאות רכיבה טכנית עם "עז הרים" ותאום ציפיות ברור עם הרוכבים לקראת האתגרים.

ronenal10

New member
רכיבה של שניים אינה רכיבה של 15

ערן פוביצר יחד עם יורם חן בונים מסלולים ליחידי סגולה.
כך שהוא לא קנה מידה ליכולת של קבוצה.
בחורף היום יש 10 שעות של אור.
במידה ויוצאים באור ראשון ומסיימים באור אחרון. ניתן לרכב 8 שעות
70 ק"מ בשטח לקבוצה ,8 שעות זה לא מספיק.
אבל אתם בניתם , אתם תלוו את הרוכבים ואתם תגלו שהמסלולים ארוכים מדי.

מי אמר

שהתנאי לסיים יום רכיבה באור יום? היום עם כל המערכות תאורה שיש לגיטימי לסיים רכיבה גם שעתיים אחרי הזמן.החוויה של רכיבה בחושך היא ערך מוסף
קצב אול מאונטיין ממוצע הוא 7 קמ"ש ברוטו, יש שמתפנקים על 5 וכאלו שמכוונים ל-10 קמ"ש, הגרופי של לימור הם חברים של 10-12 שעות צ'ימיצ'ורי, זה 16 קמ"ש ברוטו ל-10 שעות רכיבה, זה בלתי נתפש במונחי רכיבה מדברית, מדובר בנישה מאד ספציפית וצרה של רוכבים.
השינוי הגדול לעומת החוצה ישראל הוא שלימור מצטייד בעוד מדריך רכיבה, שזה מדריך לכל חמישה רוכבים, לדוגמא תקלה טכנית שפוביצר מתקן בחמש דקות לי לוקחת שעתיים או לאחרים משביתה טיול לגמרי, יש החלטות שלוקחים בשטח ועם מדריך נוסף פיצול או פינוי אפשרי יותר בקלות ו...היי אל תשכח שיש גם יואב בהט.
אישית לי התחושה שלימור מפנק את הלקוחות שלו יותר מדי, תמיד יש זמן לפריסה עם צ'ופרים ותה מדברי וזה ערך מוסף במיוחד כי ברכיבה הוא קורע אותם
בכל זאת ההמלצה שלי שלא יהיו ספקות היא לקחת את הכסף לפני הטיול....

idopel

New member
בואו ניתן קצת קרדיט ללימור

לימור מכוון למקומות שאחרים לא, אכן לא מתאים לכל אחד אבל בהחלט יש מי שכן. גם אני הייתי מצטרף בשמחה, מטעמים אישיים שלא קשורים ישירות לרכיבה אינני יכול.

גימל4

New member
שני הגרוש שלי בחשבון...

הנתונים להיום: אור ראשון 06:16, אור אחרון 17:18
בסה"כ זה נותן 11 שעות ברוטו, ובהמשך החורף הימים מתארכים.

נתוני הברוטו (כולל הפסקות ותקלות) מטיולי המדבר שלי, במסלולים אתגריים (נאקבים מאולתרים בתא שטח חדש וטיול של יום שלם) הם 7 קמ"ש.
בדאבלים המהירות יכולה להיות 10-20 קמ"ש.
הנתונים הללו מתאימים לחברה חזקים ומנוסים המורגלים לטיולי מדבר ארוכים ואתגריים.

לימור תכנן 60-70 ק"מ וגם ביצע טיול הכנה כך שהנתונים בהחלט מתאימים. יש אפילו זמן לא מבוטל כספייר לתקלות והפסקות מפנקות.

למעלה