מסע ההחלמה שלי

דלית1979

New member
מסע ההחלמה שלי

אתמול חזרנו מ5 שבועות בהודו. החלטנו לנסוע אחרי שאיבדנו את בננו במהלך הלידה בסוף החודש התשיעי.
טסנו להודו חודשיים אחרי האובדן, והיינו שם עם חבר קרוב שלי.
היו הרבה רגעים של אושר, שמחה וצחוק, מקומות ואנשים חדשים, הרפתקאות, חיפוש תשובות, שיחות מעניינות בנושא ולמידה, אך בעיקר היה שם אבל!
בכיתי ובכיתי- בכיתי על ארבעת ימי הגיהנום שעברתי בבית החולים שבסופם נפטר בני, בכיתי על הבכי שלא נשמע כשיצא מתוכי אחרי שעות של כאב ,בכיתי כשנזכרתי בפניו של בני שנראה בסך הכול ישן, בכיתי על הגוף שלי שעדיין לא חזר לתפקד כמו בעבר ונשאר עם עודפי משקל, בכיתי על החלומות וחיים שלמים שבנינו ונהרסו, בכיתי על אובדן התמימות האמונה והאושר שהיו לי בעבר ועדיין לא חזרו לגמרי -ספק אם אי פעם יחזרו בשלמותם, בכיתי על הריקנות שנשארה בבטן, על הגעגוע לבעיטות ולתחושה שהתמכרתי אליה כשהיה בתוכי.
בכיתי ובכיתי, צעקתי בעטתי, נפלתי וקמתי עברתי ממצבים של בכי לצחוק גדול ואושר, ובעיקר הרגשתי!!! למזלי הייתי מוקפת באהבה של בעלי וחברי הטוב שדאגו לעטוף אותי ולתת לי את המקום להתאבל, גם כשלפעמים זה בא על חשבון הטיול שלהם.
בסוף המסע אמרתי לבעלי שעכשיו אני בשבילו, שאני את האבל הגדול חוויתי והוצאתי ועכשיו הוא יכול להיות פחות חזק בשבילי ולתת לעצמו ליפול...
אני מרגישה שבמותו של בני חלק קטן ממני מת איתו, ונשארתי עם חלק שלא היה בעבר- הכאב! אני לומדת לתת לו את המקום, וללמוד לחיות לצידו בשלום...
זה היה מסע ההחלמה שלי,עכשיו הגיע זמני לאסוף את השברים, ולהתחיל בחיי החדשים- החיים שאחרי האובדן...

namnum

New member
עצוב לי

התרגשתי מאוד לקרוא את מה שכתבת. שוב בכיתי. לפני חודש וחצי איבדתי את ביתי בסוף החודש התשיעי בעודה בבטן שלי.
כל מילה שכתבת כאן כל-כך נכונה, הרגשתי את כל הדברים הללו בדיוק. זה גורם לי ממש רצון לפגוש אותך ולחלוק את התחושות.
אני חושבת שבחרתם לעשות צעד מאוד נכון (וקשה) בנסיעה שלכם. צעד שמאפשר להתאבל בשקט, בלי כל הרעש של הסביבה הרגילה והמוכרת. בלי הצורך להסביר הסברים כל יום מחדש. יחד עם זה המרחק מהסביבה המוכרת גם בטח לא פשוט וגורם לחשוב ללא הפסקה על מה שקרה לכם.
הכאב הזה לא עוזב וכנראה לא יעזוב ואין לנו אפשרות אלא לחיות לצידו בשלום, כמו שכתבת.
שולחת לך חיבוק חזק ואיחולים שתמשיכי בתהליך ההחלמה, שתמשיכי להיות עטופה באנשים שמבינים ומכילים אותך. נראה לי שאת מאוד קשובה ומחוברת למה שאת מרגישה וצריכה וזה חשוב.

דלית1979

New member
תודה יקרה

מצטערת על אובדנך, אני מתארת לעצמי שעכשיו רק גופך החלים מהכאבים הפיזיים שאחרי הלידה... אני חושבת שרק בהודו הצלחתי באמת להשתחרר מלהתמקד בעתיד ולתכנן תוכניות שיגנו עלי, ופשוט לחוות את ההווה שבתוכו יש את הכאב הגדול וההתמודדות איתו. זוג שפגשנו בהודו אמר לנו שאבל זה כמו ילדות- אם לא חווים אותו כאן ועכשיו כשזה קורה מפסידים את התקופה לעד. ולכן לצד הרבה אושר וצחוק הצלחתי לראשונה באמת לכאוב את הכאב ללא הגנות והסברים פשוט לכאוב... אשמח לחלוק אתך את התחושות - זה תמיד עוזר לדבר עם מי שעבר את אותם דברים, כואב את אותם כאבים, ויודע בדיוק מה ההרגשה...

מקוםבלב

New member
היי דלית,

חיכיתי לשמוע ממך ואיך היה לכם.
הרבה פעמים רחוק מהחיים הרגילים יש את המקום והזמן להתאבל ולשחרר את כל הכאב.
אני שמחה שזה התאפשר לך ושאת מרגישה שעברת מסע החלמה.
אני מאחלת לך מכל הלב להמשיך הלאה ממקום מחוזק יותר.
חיבוק גדול מלא באהבה.

דלית1979

New member
תודה גדולה גל

תודה על התמיכה הגדולה, המסע הזה היה משמעותי ואפילו הכרחי עבורי. אין ספק שהמרחק מהחברה והמשפחה, וכל אותם אנשים שמצפים ממך כל כך מהר לחזור לעצמך ולהמשיך הלאה שנייה אחרי שכל עולמך התמוטט, עזר וגרם לי באמת להוציא ולהוציא. היה שם איזון- מצד אחד הרבה כיף של חו"ל - צחוק, אושר, אנשים חדשים ואינספור חוויות, ומצד שני בפעם הראשונה ממש התחברתי לכאב של כאן ועכשיו , ללא הגנות ותוכניות לעתיד, לצעד שיחות משמעותיות בנושא והרבה למידה. זו הפעם הראשונה שלא היתה עלינו התווית של "הזוג שאיבד ילד", יכולנו לבחור את מי אנחנו רוצים לשתף באובדננו ואת מי לא, הגרסה לשאר היתה שהגענו לירח דבש. לקראת הסוף כבר הרגשתי מוכנות ואפילו צפייה לחזור לחיים החדשים שמחכים לנו בארץ, עם עבודה חדשה ואנרגיות מחודשות. עכשיו שינינו את הכותרת בקיבוץ ואת מקום הרחמים תפס הטיול והחוויות שעברנו- מכאן הרבה יותר קל להמשיך...

היי חמודה

אני חושבת עליך המון!
מאז המפגש הסיפור שלך כל הזמן במחשבות שלי, הבגרות, החוזק והעוצמה שהפגנת, הכל נשאר בליבי.
שמחה לשמוע שהמסע שלך היה משמעותי כ"כ, זה מרגש וכ"כ חשוב.
מקווה שהחיים שאחרי האובדן יחייכו אליך,
מקווה שאם עדיין אין נוסע סמוי, יהיה אחד בקרוב.
שוב תודה שהיית שם למעני באותו מפגש, It means the world to me

נתנאלה2

New member
חתיכת מסע שעברת בקצה העולם

בהודו התמימה,
מלאת הילדים, העוני,
נכון שיש שם ילדים אבודים, ראית אותם?
הודו שלי,
צבעונית, גדולה, לבנה, אדומה.
אבק לכלוך,והמון המון יופי.
הודו הטובה
כל כך ענקית תת היבשת עד שהיא מכילה את כולם,