מסע בעקבות האפרסקים

Zadig

Well-known member
קניתי לראשונה אפרסקים בתחילת השבוע.
התענגתי על אחד בכל יום.
הם חמצמצים וכתומים בפנים.
אפרסקים ! זה הפרי שלי שנים.
נותר אחד
והחלטתי לחסל אותו בערב.
מחר יהיה עינוי בלי אפרסקים
אז אנצל את המזג אויר הנחמד
למסע רכישת אפרסקים.

יש כמה אפשרויות
והבעיה היחידה היא במחיר המופקע.
הכל אצלם יקר מכל חנות,
כמעט כמו אצל הירקן שלי...
ת'אפרסקים בתחילת השבוע קניתי בסופרית השכונתית (זה מכולת דחוסה של רשת סופרים).
הפרי חדש בשוק,
אז בכל מקום יהיו רק משובחים,
יניע,
ובתוך שבועיים תגיע גם סחורה זבל.
אז הסופרית פינקה.

אבל בשבת יש רק חנויות לעשירים,
כנראה שיעלה שם 30-35 ש"ח הק"ג.
אצל הירקן שלי זה 36 ש"ח הק"ג,
הירקנית אמרה "זה מספר מזל כפרה"
"טוב תרגעי, אתאפק"
"יו איזה חמוד"
נחרתי.
השאלה היא, האם אני מוכן נפשית לחנות עשירים ?
הם בטח ימציאו לזן אצלם שם צרפתי מפונפן :-D
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אני קונה רק ארבע יחידות
או אז המחיר יורד פלאים, לרמה סבירה.
אינני קונה כמויות גדולות כי אנחנו שניים
קריזיונרים לגמרי בענייני צריכת מזון
כך שהחלטתי לגדל פטרוזיליה, כוסברה שמיר אצלי במטבח, כי מוכרים רק ערימות ענק, והשימוש שלי לא כזה נרחב, אז אני זורק. ואני, למדתי מסבתי ע"ה שאסור, אסור, אסור לזרוק אוכל. אמנם אמי נהגה לזרוק אוכל שסבתא שלי הביאה [ מה היא חושבת שאין לנו כסף אז היא מלקטת בפאתי השוק] ולחם שהתישן [סבתי לו מצאה היתה לוקחת לעצמה וזה עצבן את אמא שלי].
 

Zadig

Well-known member
אני קונה רק ארבע יחידות
או אז המחיר יורד פלאים, לרמה סבירה.
אינני קונה כמויות גדולות כי אנחנו שניים
קריזיונרים לגמרי בענייני צריכת מזון
כך שהחלטתי לגדל פטרוזיליה, כוסברה שמיר אצלי במטבח, כי מוכרים רק ערימות ענק, והשימוש שלי לא כזה נרחב, אז אני זורק. ואני, למדתי מסבתי ע"ה שאסור, אסור, אסור לזרוק אוכל. אמנם אמי נהגה לזרוק אוכל שסבתא שלי הביאה [ מה היא חושבת שאין לנו כסף אז היא מלקטת בפאתי השוק] ולחם שהתישן [סבתי לו מצאה היתה לוקחת לעצמה וזה עצבן את אמא שלי].
עם ירק יש לי את אותה בעיה עם החבילות הענקיות. כשאני לא מתעצל, אני קוצץ את כל העלים בערבוביה, מחלק לכמות של כוס (בערך), מניילן, ומקפיא. אח"כ בבישול אני שולף אריזה קפואה לתבשיל ויוצא סביר. מנסיוני זה מחזיק עד חודש הקפאה, אחרי זה זה מאבד טעם/ריח.
 

אבח"י

Well-known member
עם ירק יש לי את אותה בעיה עם החבילות הענקיות. כשאני לא מתעצל, אני קוצץ את כל העלים בערבוביה, מחלק לכמות של כוס (בערך), מניילן, ומקפיא. אח"כ בבישול אני שולף אריזה קפואה לתבשיל ויוצא סביר. מנסיוני זה מחזיק עד חודש הקפאה, אחרי זה זה מאבד טעם/ריח.
נסיתי פעם.
כמו שאתה אומר, אחרי כמה זמן מאבד את הטעם.
חותנתי נהגה לשמור שמיר קצוץ, להוציא אותו קצוץ וקפוא לשולחן, כשמזגה מרק עוף, תפקידו היה לצנן קצת את המרק. טעם הוא לא נתן מעולם. ;-)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עם ירק יש לי את אותה בעיה עם החבילות הענקיות. כשאני לא מתעצל, אני קוצץ את כל העלים בערבוביה, מחלק לכמות של כוס (בערך), מניילן, ומקפיא. אח"כ בבישול אני שולף אריזה קפואה לתבשיל ויוצא סביר. מנסיוני זה מחזיק עד חודש הקפאה, אחרי זה זה מאבד טעם/ריח.
זה מחזיק הרבה יותר זמן ולא מאבד טעם אם עושים את זה נכון.

  • לטפל בעשבי התיבול מייד עם קנייתם.
  • לשטוף הייטב ולייבש באופן מוחלט (אני מייבש בייבוש צנטריפוגלי בתוך שקית רשת ואח"כ עם מגבת נייר).
  • לחלק למנות קטנות כך שבכל פעם שנוציא מנה מהמקפיא נשתמש בכל הכמות.
  • לחלק לשקיות נילון, להוציא את כל האויר ולסגור באופן אטום. להוצאת האויר אפשר להשתמש במכשיר ווקום או פשוט בקשית.
  • לאכסן במקפיא אמיתי בהקפאה עמוקה.

    אגב חלק מההנחייות נכונות כמעט לגבי כל מה שמקפיאים.
 

צליליתה1

Well-known member
קניתי לראשונה אפרסקים בתחילת השבוע.
התענגתי על אחד בכל יום.
הם חמצמצים וכתומים בפנים.
אפרסקים ! זה הפרי שלי שנים.
נותר אחד
והחלטתי לחסל אותו בערב.
מחר יהיה עינוי בלי אפרסקים
אז אנצל את המזג אויר הנחמד
למסע רכישת אפרסקים.

יש כמה אפשרויות
והבעיה היחידה היא במחיר המופקע.
הכל אצלם יקר מכל חנות,
כמעט כמו אצל הירקן שלי...
ת'אפרסקים בתחילת השבוע קניתי בסופרית השכונתית (זה מכולת דחוסה של רשת סופרים).
הפרי חדש בשוק,
אז בכל מקום יהיו רק משובחים,
יניע,
ובתוך שבועיים תגיע גם סחורה זבל.
אז הסופרית פינקה.

אבל בשבת יש רק חנויות לעשירים,
כנראה שיעלה שם 30-35 ש"ח הק"ג.
אצל הירקן שלי זה 36 ש"ח הק"ג,
הירקנית אמרה "זה מספר מזל כפרה"
"טוב תרגעי, אתאפק"
"יו איזה חמוד"
נחרתי.
השאלה היא, האם אני מוכן נפשית לחנות עשירים ?
הם בטח ימציאו לזן אצלם שם צרפתי מפונפן :-D
כאן בסופר שבפרובינציה טרם ראיתי אפרסקים, אבל האמת, לא ממש השקעתי בלחפש.
ולא הזדמנתי לירקן, שבדרך כלל יש לו הכל, במחירים מופקעים לגמרי
כן מצאתי בננות בטעם בננה, וזה אחרי תקופה ארוכה של בננות בטעם כלום.



 

אבח"י

Well-known member
נכון. גם אני התרגשתי מהבננות שקניתי. טעם בננה. כמו הגענו למצב של לדרוש מבננה שתהא טעימה כמו בננה. קניתי שאריות מנדרינות, יש לברור היטב היטב. שסק מעולם לא אהבתי, שזיפים יש [ האם הם מקציר עכשווי או תוצרת מקררי הענק ששומרת עליהם לשנה קדימה?]
 

קלייטון.ש

Well-known member
רמי לוי נשאל פעם בראיון על המחירים הגבוהים של הפירות בתחילת העונה, והשיב פשוט: בתחילת העונה המחירים גבוהים, זה ידוע, והפתרון הוא לא לקנות בתחילת העונה. זהו.
אני שמעתי גם ממקורות יודעי דבר (אשתי) שהפירות של תחילת העונה הם לא מהעונה הזו אלא מהקודמת, אלה שנשמרו בקירור מאז, ועכשיו שמתחילה העונה ואנשים מצפים להם, דוחפים אותם לשוק.
 

shila777

Member
אצלי הם היו במחיר של 22 שקל לקילו.הגזמה של ממש.אמתין עוד שבועיים.
עשבי תיבול וקצת תותים-אדמה ועץ-יש ליע בשפע,בגינתי הקטנה.
 
למעלה