מסע במכונת הזמן

LadyG

New member
מסע במכונת הזמן

אז תגידו, אם יכולתם לבחור אירוע רוק אחד מהעבר בו יכולתם להשתתף, באיזה מהם הייתם בוחרים? זה יכול להיות פסטיבל, קונצרט ספציפי, הקלטה מיוחדת (באולפן, ברחוב, על הגג). ולפני שאתם זורקים וודסטוק ובורחים אז רגע...אתם באמת רוצים לנסוע בפקקים עם עוד חצי מליון בני אדם ולבלות 3 ימים שחלקם מלווים בגשם זלעפות והמון המון בוץ? מי שיגיד וודסטוק אמנם ישוגר לאתר בפולקסווגן ואן פסיכדלי ומי שלא, אני הרי לצורך העניין פיית המשאלות ואשתדל להגשים אותם למי שיסביר למה ומדוע. הבחירה שלי נמצאת פה . אמנם פסטיבל, אבל ראשוני, פחות ממוסחר מוודסטוק ולדעתי, לפחות מצפיה בסרט, הצליח להעביר את תחושת הפסיכדליה של 1968 שמאד אהובה עלי.

country joe

New member
קשה, קשה...

אולי ה- 14 hour technicolour dream, אולי חניכת ה- UFO... אולי בכלל בסאן פראן באחד מהקונצרטים הרבים של הדד או הג´פרסון איירפליין באבלון, בפילמור ובדומיהם... בכלל, הייתי רוצה לחזור ל-66 ולהסתובב קצת בלונדון ובהאייט-אשבורי. עולם המוזיקה השתנה מקצה לקצה בשנה זו...

קיר קמט

New member
בטח שאני סתם אזרוק וודסטוק

אני נער מתבגר , למה ציפיתם ? :) אבל משהו אחר.... הופעה של הדלתות, לא איכפת לי איזו ומתי. מצידי גם אחריי תחילת ההדרדרות הסופית של ג´ים.

hells bells

New member
אני הייתי רוצה להיות בזמן שה-ביטלס

עשו את ה-סאשנים שלהם לקראת ההקלטות של הטוב באלבומיהם-אבי רואד.

כן כן.....

גם אני אזרוק את וודסטוק!
זו בטח הייתה חוויה מדהימה- אז מה אם יש גשם ופקקים?! D-: אבל האמת היא שמה שבאמת הייתי רוצה, זה להיות בהופעה של The Who אצלם, הופעות היו......הרבה יותר מסתם הופעות.
(בזמן האחרון אני דיי מאוהבת ב- The Who )

ms1510

New member
מת אבל מת

לשבת בפאב על גולדסטאר וכך לפתע פתאום יצוצו חברי פינק פלויד (אם רוג´ר ווטרס יחליט שהוא גם כן בא - ברוך הבא!) ויעלו לג´אם סשן מטורף עד אור הבוקר שאחרי עם ECHOES לסיום. זהו.

meandmeandme

New member
80-81 is there any body out there?

זוהי הבחירה שלי. אחת ההופעות הכי טובות בכל הזמנים. לשבת שם בכיסא, כשמתחתי מערכת רמקולים רק שלי מסביבי עוד 80 אלף אנשים מהופנטים לחומה הענקית העומדת מולם. לאט לאט לחסום את עצמי מהמופע המהריב ואז בסוף להתגלות לו מחדש. אחחח... זמנים טובים...

את ההופעה הזו, ואת

ummagumma live. בעצם הייתי רוצה להיות בפומפיי, לבד! נו טוב.. הייתי מזמין את כולכם..

ganooov

New member
אההמממ... ../images/Emo13.gif

הבחירה שלי היא ההופעה של דייר סטרייטס בארץ, בשנת 85 לפי מה שאני זוכר. בינתיים נשאר לי רק לחכות. אה, כן. ברור שגם הייתי רוצה להיות בהופעה של פינק פלויד שמבצעים את "החומה"
.

היו לי כרטיסים!

(וסליחה על התגובה המאוחרת, רק עכשיו ראיתי) היתה שנה כזו, 1985, והדייר סטרייסט הגיעו להופעה. הייתי אז קצין צעיר בספינת טילים של חיל הים, (כן אני יודע, לא לצחוק שוב על קשישים), ומישהו מהצוות הצליח להלהיב את כולם, ויצא שכל צוות הספינה קנה כרטיסים ביחד להופעה. באותו יום יצאנו לים לאימון שגרתי, לקראת הערב כבר איבדו חלק את הסבלנות, וניסו לרמוז שכדאי להתחיל לסגור לחוף, אבל יש סדר, וכל דקה בים נוצלה עד תום. לעמדות ההתקשרות על הסיפון הגיעו כמעט כולם על מדי א´, מוכנים לקפוץ לרציף עוד לפני שהעברנו חבלים ונקשרנו. בכל זאת, דייר סטרייסט, ויש נסיעה בטרמפים, לא פשוט. המתח קיים כבר שבוע, והטירונים במגורי חרטום מתאמנים איך לדפוק הופעה עם המדים. מוכנים ליציאה, ופתאום מגיע הקמב"ץ על אופניים, כולו נושם ונושף וחיוור, מתברר שמחבלים השתלטו בלב ים על אוניית נוסעים בשם אקילה לאורו, ולא ברור מה המצב שם, ואנחנו יוצאים לים, וכעבור כמה דקות החוף כבר מתרחק מאיתנו במהירות, הרוח מכה בפנים, והים שעלה משפריץ, ואנחנו לא יודעים, אם הנתזים מלוחים יותר מתמיד.

איזו שאלה!

איפה הייתי רוצה להיות? הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר אצל סוכן האמנים שאמר לא לביטלס, ושלח אותם לג´ורג´ מרטין, הייתי רוצה להיות בכל הופעה שהיא של הנדריקס, בסשאנים של פינק פלויד שהם יצרו את הדרק סיד ואטום הרט, באולפן של קאמל שהם ביצעו לראשונה את ה snow goose, בסאן פרניסיסקו של סוף שנות השישים כשהגריטפול דד, האירופליין, אירון בטרפלאי ובלו צ´ייר הסתובבו מססטולים ברחובות, הקליטו כמה מיצרות המופת הכי גדולות של המאה הקודמת, בלי לזכור את זה אפילו למחרת, בכל אחד מהפסיטיבלים הגדולים (פילמור מונטראיי וודסטוק ואתם יודעים מה גם באי וויט), בהופעה של קלאפטון שתועדה ב just one night המופתי בו ללילה אחד הוא חזר להיות slow hand של פעם ולא אחד שאפשר לראות במכל מיני הופעות חיות עם סטינג פיל קולינד ומרק קנופפלר (בלי כוונה להעליב). אבל הנסיעה האמיתית שלי במכונת בטח הייתה נראית ככה... קול באס עמוק יוצא מהרמקול שבתקירה ואומר:"גבורתי ורבותי כאן הקברניט, בעוד דקות אחדות אנחנו נכנס לחור התועלת הנמצא לימנכם, נא להדליק סיגרות ולחגור חגורות בטיחות", כלי התחבורה המוזר המסיע אותנו אחורה בזמן ספג חבטה משונה שהרעידה את כל יושביו, ואז החל השיוט הפסיכודלי בתום ים מתחלף של צבעים צלילים וצורות, לאט לאט הפכה הגלישה בזמן לנוחה הרבה יותר, ואז שוב קול הבאס של הקרבניט:" גברותי ורבותי ברוכים הבאים ל 1970, נא לקחת את כל החפצים מתא המטען, מנהלת הטיול שלכם מחכה לכם בטרמינל, תהנו משהותכם, וזכרו הגלישה חזרה בעוד חודשים לפי השעון המקומי". מנהלת הטיול, שעד שוחחה איתי רק בדוא"ל ובטלפון (ברגעים שכאלה אני תוהה אם אני והיא היחידים שעדיין משתמשים במכשיר הזה)סיכמה איתי שאלך איתה לצפות בסשנים של ג´ורג´ הריסון, לאלבום All Things Must Pass, הגעתי כמה ימים לפני היום בו קלפטון היה אמור לעבור באולפן ורציתי לשמוע ג´אם שלו עם הריסון, ג´נג´ר בייקר ובילי פרסטון, כפי שהובטח בפרסומת. "את זוכרת", שאלתי בהיסוס, "אני בחבילה של הריסון?!". "כן כן", היא עונה, אבל יש לי הפתעה, בוא איתי"... לא הכרתי את לונדון, ולא ממש ידעתי על משהו באותו יום שיכול להיות מעניין יותר ממיטת המלון לה חכיתי בעיפות אין קץ (מעולם לא הצלחתי להתרגל להפרשי השעות בעת הנסיעה בזמן), ניסיתי להתווכח, אבל הבנתי שהיא אישה כ"כ עקשנית שלא כדאי לי אפילו לנסות. היא סחבה אותי לאולפן הקלטה, ניסתי להגיד שהסשן שמעניין אותי יהיה רק בעוד כמה ימים, ועם כל הכבוד לפטי ביוד היפיפיה, שחלפה בדיוק על פנינו, לא אותה באתי לראות, היא הסתובבה אלי ואמרה בצחוק, טיפש, אתה עוד לא שמת לב איפה אתה?. הסתכלתי סביב, היו שם, מלבד פטי, עוד ארבע נגנים, שהאמת, לא ממש זיהיתי, אבל אז ראיתי אותה, היא עמדה במרכז האולפן, איש לא התקרב אליה וכולם הלכו סביבה במין הדרת כבוד משונה, מייד כשראיתי אותה, העיניים שלי ננעלו ולא יכולתי להסתכל על שום דבר אחר, כן זאת היא, זאת הגיטרה עליה חלמתי מאז הייתי ילד קטן, זאת הגיטרה הפסיכאדלית של קלפטון, זאת שתמיד חלמתי שאנגן עליה לפני מאות אלפים, בפילמור, עם ג´ינג´ר בייקר, וג´ק ברוס, אבל השנה הייתה 1970, מה היא עושה כאן עכשיו?. מאחר והייתי מרוכז בגיטרה לא שמתי לב שעוד מישהוא נכנס לאולפן, יד נעלמת הרימה את הגיטרה, ידעתי של מי הגיטרה, ועדיין הופתעתי שהיד שאחזה בה הייתה לבנה, הוא אחז בגיטרה בבטחה, הבטתי בפניו, הן היו עצובות כמו של אדם שכל עולמו נלקח ממנו כמה פעמים לפני אחרוחת צהריים, ואז גנבו לו את תיק האוכל. צלילים חמים ואיטיים של גיטרה הציפו את האולפן, דם שרם מאצבעותיו, הישר למיתרים ואז אחרי פתיח עצוב וארוך הוא התחיל לשיר: Lay awake at night, Oh so low, just so troubled. Can´t get a job, Laid off and I´m having double trouble. כל עול העולם היה מונח על כתפיו, העצבות שלו הייתה מונחת לפני כולם לראות, הצלילים האיטים העצובים המעיקים והמענגים התפשטו ברחבי החדר והוא המשיך: Hey hey, to make you´ve got to try. Baby, that´s no lie. Some of this generation is millionaires; I can´t even keep decent clothes to wear. ואז התחיל הסולו, סולו הבלוז הכי יפה הכי מרגש והכי איטי ששמעתי בחיים שלי, פטי בוייד בכתה, וביניינו, גם אני, זה נמשך ונמשך, הדם החל לזול מהמיתרים ונראה כמו ויסקי טוב במיוחד, והסולו הזה, אלוהים הסולו הזה, והשיר היה רק באמצע. Laugh at me walking, And I have no place to go. Bad luck and trouble has taken me; I have no money to show. הוא הטעים כל מילה, ידעת שהוא מתכוון לה, העצבות לא הייתה במילים, היא לא בסולואים, היא אפילו לא הייתה בתוכו, הוא היה העצבות, והעצבות הייתה הוא. רק כשנגמר השיר הבנתי, אני ב Layla Sessions לא עזבתי את האולפן במשך כל החודשיים, את ג´ורג´ הריסון, תיהיה לי הזדמנות אחרת לראות, אחרי הכל, חור התולעת לא הולך לשום מקום, נכון?

איך מגיבים לדבר כזה?!

אולי תעשה המרה מהוראה לכתיבה? אחלה תיאורים, כרגע העברתי בפליי ליסט לשיר ליילה. ועוד סתם דברים! לא הייתי רוצה להיות באטום הארט מאת´ר סשנס..(לא הייתי מתנגד, אבל לא הייתי מעדיף), הרי את היצירה הגדולה באלבום זה עשה רוי גיזין עם סתם קטעי אילתור שחברי הלהקה שלחו לו. אז אין מה לשמוע כל כך. בקשר לאירון באטרפליי, לפני כמה חודשים המלצת לי עליהם, לא אוהב, הסאונד של הקלידים צורם!

../images/Emo6.gif תודה

אם גרמתי לך לשמוע ליילה, אז החיים יפים
. התכוונתי לג´אם של אטום הארט, בכלל אני מעדיף ג´אמים. בקשר לאיירון באטרפלי, יש להם קטעים צורמים, אבל יש להם גם קטעים שלמים ויפים, עיקר העניין בהם, זה לשמוע מה השפיע על להקות כמו דיפ פרפל, ובעצם כל הסצנה של ההבי מאטל

ganooov

New member
אממממ... ../images/Emo13.gif

אני אישית לא אוהב את סיגנון הכתיבה הזה...

LadyG

New member
גם אני תהיתי איך מגיבים ../images/Emo13.gif

בסוף החלטתי פשוט להתחנף להניבלונגים אולי הוא יסכים לקחת אותי איתו לסשן הזה בלונדון.

Let it be

New member
רישיקש , דצמבר 1967

בונגלו מס9 רק אני ולנון , פרודנס ומיה בבונגלו מס 12 ג´ורג´ במספר 21 (פול ירד שנייה לעיר לקנות משהו ...) רינגו שוב הלך לשאול כל מיני קושיות את סקסי סיידי

dylan

New member
אמממממ.. די צפוי אבל

הכי הייתי רוצה להיות בroyal albert hall ב1966, ההופעה (המתועדת.. אני מניח שהיו עוד כמה בסיבוב הזה..) המדהימה של דילן (שיצאה באלבום כפול 1998) שעושה היסטוריה ומתעקש על הרוק-פולק (עם הבנד..) מול מחאות הקהל שלו.. אני לא מכיר עוד הופעות עם אווירה כ"כ מדהימה ואינטרקציה כ"כ מרתקת בין אמן לקהל שלו...

למעלה