מסעות לפולין!

smiling moon

New member
מסעות לפולין!

אני יודעת שזה נושא שכבר דיברו עליו המון כאן אבל עכשיו אני טסה ואני צריכה עצות... אני טבעונית וממש מקווה להישאר כזו בפולין.. חוץ ממנות חמות אני אשמח לכל מיני שמות של מסעדות טבעוניות וסתם כל מיני עצות.... בתודה מראש!!!!!!!!!!!! יום מצויין!

Neta558

New member
מאמרי הפורום!

זה לא מאד קשה למצוא את זה כאן, נכון? במקרה שלך, אני ממליצה להציק לבית הספר כמה שיותר... יש לכם קבוצת מחאה קטנה לענין, לא?

rastotman

New member
חזרתי שבוע שעבר מפולין-

(תיקחי געטקס בתיק ליום הראשון, כמה חולצות קצרות לאוטובוס והרבה יותר גרביים ממה שניראה לך שאת צריכה)- אני לא הצלחתי לשמור בפולין על הטיבעונות, גם כשישבנו במיסעדת פיצה ובחרתי בספגטי שלא ניראה לי בשרי, והראתי למוכרת את המישפט אני לא אוכלת בשר חלב וביצים בפולנית ושאלתי אותה אם הספגטי הזה בסדר בשבילי והיא אמרה שכן- עדיין הופיעה לי גבינה בצלחת, שלא לדבר על זה שלצ'יפס שאכלתי היה טעם של גבינה, ולכיסונים וגם עם זה שבאחד הסלטים מצאתי או גבינה מאוד קשה או ירק שאני לא יודעת לזהות- בכלל אכלתי הרבה דברים שאני לא ממש בטוחה מה יש בהם כמו המרקי עוף שהגישו לצימחוניים (כן בטח) ולחם שום, והמנות חמות הפולניות שכל יום טענו שסוג אחר שלהם הוא הסוג הצימחוני היחידי. אני לא מנסה להפחיד אותך, פשוט ניראה לי שצריך הרבה כושר הדחקה כדי להאמין שבאמת שומרים על הטיבעונות בפולין, מה שבטוח זה שצריך לנסות.
.

חדף

New member
ברוכה השבה...

את מתבקשת לסור מייד לעבר שרשור ההכרות ולענות על השאלה שמטרידה אותי מזה זמן רב - מה פשר הכינוי שלך? (למה man?)

בניגוד לסתיו...

וניראה לי שגם בניגוד אליך (את לא הטבעונית היחידה בנוע"ל אני מקווה...) אני הטבעוני היחידי בשכבה שלי, ושמרתי מצויין על הטבעונות בפולין. אכלתי בכל ארוחה את כל הסלטים, ולא מעט סלטים של האנשים האחרים, את תפוחי האדמה, את הצ'יפסים, את הלחמים, את הריבות וכו'. בארוחת באוטובוסים אכלתי או דברים שהבאתי איתי מהבית (חטיפי שומשום, ירקות מיובשים, ביסלי ובמבה למיניהם) או שאכלתי לחמניה ריקה שחילקו (כל האחרות היו עם גוויות או גבינה) יחד עם בננות (ושוב, אנשים תרמו לי את הבננות שלהם...) העיקרון לאיך שומרים טבעוונת בפולין הוא פשוט לקחת יחסית הרבה אוכל לאוטובוס, ולאכול מעל בלוטות הטעם...
ולהיות יצירתי (בקניון שכל מה שהיה בו זה מסעדות בשריות, וחנויות של סנדביצ'ים עם גבינה, ושם היינו אמורים לאכול, פשוט קפצתי לסופר, קניתי לעצמי קופסת שימורים ענקית של פירות ואכלתי...) (ד"א - הפיתרון בפיצריות זה פשוט להזמין פיצה בלי גבינה, עשיתי את זה בפולין...) רצוי ד"א לקחת כתובות של מסעדות צמחיות ברחבי פולין, אני בקרקוב הלכתי יחד עם עוד ידיד אוכל בשר (אבל בדרך להפסיק) למסעדה צמחונית, ואכלתי ארוחה כל כך טובה, לא יכולתי להפסיק להודות למוכרת על הארוחה המצויינת... והכי חשוב - לחייך. לא להראות כנזיר מסכן שנמנע ממאכלים כדי להיות מסכן, פשוט ליהנות מהאוכל שיש.

yaeltal

New member
איזו המלצה מצערת-

"והכי חשוב - לחייך. לא להראות כנזיר מסכן ..." - הוא לא איש שיווק. ההמלצה "פשוט ליהנות מהאוכל שיש" הרבה יותר הגיונית, אם זה מתאפשר, אבל אם לא ואם הוא יסבול איכשהו מהאוכל במסע אני לא רואה מה הטעם להלביש חיוך על הפרצוף כדי שכולם יראו כמה טוב לו.. ואגב, למי שנוסע - אני לא יודעת מה הייתה רמת האוכל במסעות של שאר האנשים פה, אבל כשאני נסעתי הוא היה דיי מזוויע וגם אף אחד אחר מהשכבה שלי לא נהנה ממנו או הסתדר איתו. אלו שלא הביא קצת אוכל מהבית הצטערו אחרי זה.. גם אוכלי הבשר.

לימור75

New member
לא תגיעי למסעדות טבעוניות

המסלול קשיח מאד ולא יהיה לך זמן לחפש מסעדות צמחוניות. המרקים בבתי המלון בדרך כלל לא צמחוניים, (כוללים אבקת מרק עוף או שמבשלים בהם עצמות) קחי איתך הרבה שקדים/אגוזים. קצת מנות חמות, פירה שאפשר להסיף מיים ולאכול. יש לך אפשרות לתאם עם בית הספר שיתנו לך הנחה במחיר ואת תקני לעצמך חלק מהאוכל. זה יוריד כאב ראש מבית הספר - והם בדרך כלל מסכימים. בכל מקרה - חשוב מאוד שכל המורים המלווים ידעו שאת טבעונית ושאת לא סתם מתפנקת.

Neta558

New member
מתוך הכרות עם ביה"ס והמסע...

ראשית, תתארגנו כל הטבעונים יחד. זה יהיה לכם יותר נוח, תוכלו לקחת אוכל ביחד ולחלק ביניכם. (אפשר גם לבדוק לגבי שומרי כשרות, אצלנו הציעו להם להרשם כצמחונים). כשמשחררים אתכם להסתובב לבד, ובין היתר גם לאכול (ויש דוקא לא מעט פעמים כאלה), בדר"כ מבקשים ללכת בשלישיות ומעלה, כך שגם כאן יכול להיות לכם נוח ללכת לאכול יחד (וזה במילא יותר נחמד). קחו איתכם פתקים עם משפטים בפולנית, זה יכול מאד לעזור. בהרבה מהמקומות לא יודעים אנגלית, או שלא מבינים טוב את השפה, כך שקשה להסביר להם מה בדיוק רוצים. אם ברנלי (אני מקוהש אני זוכרת נכון את השם) עדיין מדריך אתכם, הרווחתם. הוא דובר פולנית, מכיר את כל המקומות, וגם נורא נחמד
מנות חמות כדאי לקחת, אבל לא הייתי מפריזה בהן. אצלנו לא נתנו לאכול אותן באוטובוס חסר החלונות, כך שזה יכול להיות שימושי במלון. (גם אם נותנים לכם, אגב, אני לא ממליצה להכין מנה חמה באוטובוס, הריח יהרוג אתכם...). בבתי המלון נתנו לצמחונים הרבה פעמים דג. דברו עם המורים מראש שיגדירו את זה בפני בתי המלון, גם עבורכם וגם עבור הצמחונים (אם הם עדיין לא הבינו את זה מאז שאני נסעתי). בדר"כ יש צ'יפס, סלטים, ובטח אפשר למצוא גם אורז וכו'. שוב, מדריך דובר פולנית הוא אוצר במקרים שכאלה. את ארוחות הצהרים לרוב אוכלים בחוץ, ועם זה בנסיעה, אז זה שקית עם כריכים. הם מכינים את הכריכים לפי מספר-יש שקיות צמחוניות ויש בשריות. מאחר שבמילא מכינים שקיות שונות, אפשר לבקש מראש שיסדרו שקיות טבעוניות. או שידאגו לכם לכריכים עם חומוס\סלטים או שיכינו לכם שקיות עם לחמניות ריקות, ותביאו איתכם ממרחים. שוב, גם כאן כדאי להתחלק עם עוד טבעונים. אפשר להביא שוקולד פרווה, ממרח חרובים, חמאת בוטנים, ריבה, חלבה וכו'. בסה"כ, כל מה שתצליחו לסדר עם בית הספר מראש יעזור לכם מאד במהלך המסע. כל מה שבית הספר לא יוכל\לא יהיה לו כח לסדר לכם, תדאגו לו בעצמכם, יש אפשרות עלשות את זה. רק אל תשכחו ליידע את בית הספר ולדרוש שלא יכינו לכם אוכל לא טבעוני בכל מקרה. כלומר, אם הם לא מוכנים לכריכים טבעונים, תדרשו שלא יכינו לכם כריכים עם גבינה או חביתה, אלא לחמניות ריקות ותביאו ממרחים. שישב להם בתודעה שאתם טבעונים והם לא מזמינים יותר אוכל לא טבעוני עבורכם. אל תשכחי לספר לנו איך היה... מסע מוצלח!

אלי ו.

New member
מה עם שומן מן החי?

בתור שומר כשרות מצאתי ששומל מן החי (לפעמים מתחבא תחת התוית התמימה "Shortening") נמצא במקומות מאוד מוזרים. במשך שנים התפלאתי למה עוגיות אוריאוס אינן כשירות, ורק לאחר שהפכו כשירות נודע לי שהם השתמשו בשומן מן החי. למיטב ידיעתי, במזרח אירופה השימוש בשומן מן החי נפוץ גם באפיה, כך שהבעיה קשה במיוחד.

Neta558

New member
אין לי מידע על זה...

אני מניחה שבמקומות שמגדירים את עצמם צמחונים לא משתמשים בהם. גם המנות הצמחוניות בבתי המלון לא אמורות להכיל שומן מן החי, אבל לפעמים קשה לדעת. בעיקרון, זה משהו שמומלץ לברר כקבוצה מול בית המלון מראש. כמו שציינתי, שומרי כשרות התבקשו להרשם כצמחונים על מנת להקל עליהם... אני מקוה להסיק מכך שזה אומר שהאוכל שלהם לא הכיל בשר בשום צורה.

האמת-היא שלפי מה שאנחנו אומרים...

שכל אדם אשר אינו מסוגל לאכול מעל לבלוטות הטעם (לא משנה אם הוא אוכל בשר, צמחוני או טבעוני) תהיה בעיית מזון. אני הסתדרתי בפולין נחמד מאוד כטבעוני למהדרין. פשוט השתדלתי להנות ממה שיש, גם אם זה היה סלט כרוב לא משהו, לחם עם ריבה, ומרק ירקות סביר. (וכמובן, אוכל שהבאתי מהבית... והמסעדה הצמחונית בקרקוב שסיפקה לי אחת מהארוחות המוצלחות ביותר שאכלתי אי פעם!)

TheHead

New member
מנות חמות? איפה, אחותי, איפה...

מצד אחד לא הייתי לא צמחוני ולא טבעוני כשנסעתי לפולין. מצד שני בסוף הטיול נתתי לנהג האוטובוס את כל המנות החמות שיצאתי איתן (עשינו מגבית. כן, הוא שמח). אל תבני על זה. בערב יום שישי צפי לקבל לשולחנכם בקבוקים של תירוש (בצפר לא ייתן לכם אלכוהול, הו לא!). אבל כמה כבר אפשר לשתות? קחי בקבוק אחד לעצמך אחרי שכולם ילכו. זה היה טעים. מה עוד ייתנו לכם בפולין? ובכן, יהיה הרבה גבינות אבל גם הרבה לחם. ההמלצה שלי היא ללכת על קומבינציה של פירות וירקות. אורז גם יהיה מדי פעם, וגם מרק ירקות. במשלחת שלנו היו כמה ילדים שומרי כשרות וכו' - והם אכלו אוכל בנפרד שהובא מהארץ, לא את הבשר הגוי הנוכל של הפולנים. אז אולי תבררי אם יש משהו כזה אצלכם ותצטרפי. בקשר לטופו וסויה - אל תבני על לראות משהו כזה לאורך המסע. אולי בעצם כן, אבל לא במסעדות. במרכולים וכו'. אני מאמין שיהיה, אבל לא ממש יודע, כי לא ממש הסתכלתי. החרא שלך יבוא כשתעצרו לאכול במק'דונלדס ובכלל בכל מיני פאסט פודים. גרדי לעצמך צ'יפס או פיצה בלי גבינה או מה שאת לא עושה כשזה קורה לך בארץ. בשורה התחתונה אני צופה רעב גדול בכיוון שלך, אלא אם תתאמי מראש את הכל עם המורים/מורות שלך כדי לקבל אספקה טובה של פירות וירקות. מה שאת לא עושה: ואני מתכוון לזה ברצינות. פעם ראשונה שאני מדגיש משהו בהודעה שלי מרוב שזה חשוב. באחד הימים שם קניתי לחמניה בצורת חיה, כי היה לה סרט אדום חמוד כזה סביב הצוואר והייתי חייב לנגוס לה את הראש. אל תעשי את זה! אלה לא לחמניות! זו מין גבינה, וגם כן די דוחה יחסית לכל אוכל אחר שאני יכול לחשוב עליו! אז מה שלא תעשי - בלי לאכול דברים בצורה של חיות קטנות עם סרטים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא!!!!!! אה, זה הכל. המיצים שלהם ממש טעימים, דרך אגב. מיץ אוכמניות-שחורות כזה (מיץ בפולנית זה Sok) ערב לחיכי עד מאוד. חן חן לך.

למעלה