מתוך הכרות עם ביה"ס והמסע...
ראשית, תתארגנו כל הטבעונים יחד. זה יהיה לכם יותר נוח, תוכלו לקחת אוכל ביחד ולחלק ביניכם. (אפשר גם לבדוק לגבי שומרי כשרות, אצלנו הציעו להם להרשם כצמחונים). כשמשחררים אתכם להסתובב לבד, ובין היתר גם לאכול (ויש דוקא לא מעט פעמים כאלה), בדר"כ מבקשים ללכת בשלישיות ומעלה, כך שגם כאן יכול להיות לכם נוח ללכת לאכול יחד (וזה במילא יותר נחמד). קחו איתכם פתקים עם משפטים בפולנית, זה יכול מאד לעזור. בהרבה מהמקומות לא יודעים אנגלית, או שלא מבינים טוב את השפה, כך שקשה להסביר להם מה בדיוק רוצים. אם ברנלי (אני מקוהש אני זוכרת נכון את השם) עדיין מדריך אתכם, הרווחתם. הוא דובר פולנית, מכיר את כל המקומות, וגם נורא נחמד
מנות חמות כדאי לקחת, אבל לא הייתי מפריזה בהן. אצלנו לא נתנו לאכול אותן באוטובוס חסר החלונות, כך שזה יכול להיות שימושי במלון. (גם אם נותנים לכם, אגב, אני לא ממליצה להכין מנה חמה באוטובוס, הריח יהרוג אתכם...). בבתי המלון נתנו לצמחונים הרבה פעמים דג. דברו עם המורים מראש שיגדירו את זה בפני בתי המלון, גם עבורכם וגם עבור הצמחונים (אם הם עדיין לא הבינו את זה מאז שאני נסעתי). בדר"כ יש צ'יפס, סלטים, ובטח אפשר למצוא גם אורז וכו'. שוב, מדריך דובר פולנית הוא אוצר במקרים שכאלה. את ארוחות הצהרים לרוב אוכלים בחוץ, ועם זה בנסיעה, אז זה שקית עם כריכים. הם מכינים את הכריכים לפי מספר-יש שקיות צמחוניות ויש בשריות. מאחר שבמילא מכינים שקיות שונות, אפשר לבקש מראש שיסדרו שקיות טבעוניות. או שידאגו לכם לכריכים עם חומוס\סלטים או שיכינו לכם שקיות עם לחמניות ריקות, ותביאו איתכם ממרחים. שוב, גם כאן כדאי להתחלק עם עוד טבעונים. אפשר להביא שוקולד פרווה, ממרח חרובים, חמאת בוטנים, ריבה, חלבה וכו'. בסה"כ, כל מה שתצליחו לסדר עם בית הספר מראש יעזור לכם מאד במהלך המסע. כל מה שבית הספר לא יוכל\לא יהיה לו כח לסדר לכם, תדאגו לו בעצמכם, יש אפשרות עלשות את זה. רק אל תשכחו ליידע את בית הספר ולדרוש שלא יכינו לכם אוכל לא טבעוני בכל מקרה. כלומר, אם הם לא מוכנים לכריכים טבעונים, תדרשו שלא יכינו לכם כריכים עם גבינה או חביתה, אלא לחמניות ריקות ותביאו ממרחים. שישב להם בתודעה שאתם טבעונים והם לא מזמינים יותר אוכל לא טבעוני עבורכם. אל תשכחי לספר לנו איך היה... מסע מוצלח!