הו הו!!!
* ספר יום הדין, קוני וויליס. ספר נפלא, אם כי כבד וקודר, על סטודנטית שיוצאת למסע בזמן ומוצאת את עצמה בטעות בתקופת מגיפת הדבר. * מלבד הכלב, קוני וויליס, אותו עולם בדיוק, אבל ספר משעשע וקליל להפליא, שהוא גם מחווה ל"שלושה בסירה אחת". מומלץ מאד. * שערי אנוביס, טים פאוורס. אדם שהוזמן לשאת הרצאה לגבי קולרידג´ מוצא את עצמו להפתעתו מוחזר בזמן לתקופתו של קולרידג´, ושם הוא נאלץ להתמודד עם המון גורמים שרודפים אחריו, כולל חבורת צוענים, ליצן מפלצתי, קוסמים, שודדים, יצור מפלצתי שמסוגל להחליף גוף עם בני אדם וגם כמה אנשים מהזמן שלו. ספר מקסים, אבל אני משוחדת כי אני תרגמתי אותו... * הייתי ממליצה על סדרת מעוף הדרקון של אן מק´קאפרי, שבה יש מסע בזמן (כולל התמודדות עם השלכותיו), אבל אני לא בטוחה שזה מה שאתה מחפש (מה אתה מחפש, בעצם?) * כמובן, "מכונת הזמן" של ה´ ג´ וולס (לא היה סרט כזה לא מזמן?
), אם כי הוא באמת קצת מיושן לקוראים בני ימינו. * סדרת "היפריון" של דן סימונס עושה שימוש במסע בזמן, אבל לא מתמקדת בו, דווקא. עדיין, היא מאד שווה קריאה. * להיינליין יש כמה ספרי מסע בזמן, שהמרכזי בהם הוא "די זמן לאהבה" (בספרים שאחריו הוא כבר עובר יותר למסעות רב-מימדיים, או השד יודע איך לקרוא לזה). יש עוד המון, אבל אלה הספרים שעולים בדעתי כרגע. כמו כן, ב"
בלי פאניקה" יש די הרבה סיפורים שעוסקים במסע בזמן, ולרובם אחראי "השועל בכרם", חובב גדול של מסעות בזמן (בזמן האחרון הוא כותב סדרה של סיפורי מחווה לסיפורי מסע בזמן ותיקים, בשם "זמן מחווה", שמופיעה ב"
בלי פאניקה". מומלץ), שאני אבקש ממנו לבוא הנה ולתת כמה המלצות משלו, הוא בטח יזכור יותר דוגמאות ממני, ככה בשלוף.