מסעות בזמן

realizer007

New member
מסעות בזמן ../images/Emo163.gif

היי, חברים נכבדים אם אתם יכולים אנא המליצו על ספרים מרתקים העוסקים במסעות בזמן, תודה מראש !!!!!

Boojie

New member
הו הו!!!

* ספר יום הדין, קוני וויליס. ספר נפלא, אם כי כבד וקודר, על סטודנטית שיוצאת למסע בזמן ומוצאת את עצמה בטעות בתקופת מגיפת הדבר. * מלבד הכלב, קוני וויליס, אותו עולם בדיוק, אבל ספר משעשע וקליל להפליא, שהוא גם מחווה ל"שלושה בסירה אחת". מומלץ מאד. * שערי אנוביס, טים פאוורס. אדם שהוזמן לשאת הרצאה לגבי קולרידג´ מוצא את עצמו להפתעתו מוחזר בזמן לתקופתו של קולרידג´, ושם הוא נאלץ להתמודד עם המון גורמים שרודפים אחריו, כולל חבורת צוענים, ליצן מפלצתי, קוסמים, שודדים, יצור מפלצתי שמסוגל להחליף גוף עם בני אדם וגם כמה אנשים מהזמן שלו. ספר מקסים, אבל אני משוחדת כי אני תרגמתי אותו... * הייתי ממליצה על סדרת מעוף הדרקון של אן מק´קאפרי, שבה יש מסע בזמן (כולל התמודדות עם השלכותיו), אבל אני לא בטוחה שזה מה שאתה מחפש (מה אתה מחפש, בעצם?) * כמובן, "מכונת הזמן" של ה´ ג´ וולס (לא היה סרט כזה לא מזמן?
), אם כי הוא באמת קצת מיושן לקוראים בני ימינו. * סדרת "היפריון" של דן סימונס עושה שימוש במסע בזמן, אבל לא מתמקדת בו, דווקא. עדיין, היא מאד שווה קריאה. * להיינליין יש כמה ספרי מסע בזמן, שהמרכזי בהם הוא "די זמן לאהבה" (בספרים שאחריו הוא כבר עובר יותר למסעות רב-מימדיים, או השד יודע איך לקרוא לזה). יש עוד המון, אבל אלה הספרים שעולים בדעתי כרגע. כמו כן, ב"בלי פאניקה" יש די הרבה סיפורים שעוסקים במסע בזמן, ולרובם אחראי "השועל בכרם", חובב גדול של מסעות בזמן (בזמן האחרון הוא כותב סדרה של סיפורי מחווה לסיפורי מסע בזמן ותיקים, בשם "זמן מחווה", שמופיעה ב"בלי פאניקה". מומלץ), שאני אבקש ממנו לבוא הנה ולתת כמה המלצות משלו, הוא בטח יזכור יותר דוגמאות ממני, ככה בשלוף.

ורדה ש

New member
מסע בזמן - ענתיקה קלאסית

מארק טווין: ינקי בחצר המלך ארתור. השם כבר מספר את כל הסיפור. לא נורא מותח, אבל מעניין, מסקרן ומצחיק. עובד גם לסרט (שלא זכור לי לטובה במיוחד). גם "חזרה לעתיד" (ג´ורג´ גיפ) עוסק במסעות קדימה ואחורה בזמן. גם זה עובד לסרט (תסריט של זמאקיס וגייל) ובמקרה הזה הסרט (לטעמי, לפחות) הרבה יותר מוצלח מהספר (נו, בטח - כשההפקה נעשית ע"י סטיבן ספילברג) ז-ה-י-ר-ו-ת לא להתבלבל: יש עוד ספר עם אותה כותרת, של סופרת (שכחתי מה שמה) ואני לא מכירה אותו ולא יודעת על מה הוא.

Boojie

New member
יש לי בבית ספר "בחזרה לעתיד",

שאני לא חושבת שהוא ספר שנכתב לפני הסרט - לדעתי הוא נובליזציה של הסרט (חילול קודש אמריקאי ידוע). הספר עצמו סביר, אבל התרגום שלו הוא אחד התרגומים הגרועים שנתקלתי בהם בימי חיי. די אם אתן דוגמה אחת קטנה - מרטי מנגן שם בתזמורת, ומנסה להתקבל עם התזמורת שלו להופעה בבית הספר. (במציאות יש לו להקה, כמובן, לא תזמורת, ואפילו לא חייבים לראות את הסרט כדי להבין את זה.) ינקי מקונטיקט הוא ספר חמוד להפליא. בכלל, מארק טווין כתב נפלא.

מסעות בזמן.

עזוב את קוני ויליס. המסע בזמן אצלה הוא העטיפה של הסיפור החברתי ולא עיקר העלילה. נתחיל עם קץ כלזמן של אסימוב. מסע בזמן הוא אפשרי, קדימה ואחורה, כולל שינויי מציאות. מה תהיה השפעתם על החברה, ועל עתיד האנושות. מומלץ ביותר. נמשיך עם הדלת המוליכה אל הקיץ של היינלין. מסע בזמן הוא אפשרי, אחורה בלבד. ממציא מוכשר מגלה תגליות מדהימות בעברו. מומלץ ביותר. נסיים עם ציוני דרך של זילזני. מסע בזמן הוא אפשרי, אבל הזמן זורם הפוך ממה שנדמה לך. מומלץ. אלו שלושה ספרים שונים, התוקפים את הנושא מזוויות שונות. אשמח להמליץ על ספרים נוספים במידת הצורך, אך מכיוון שאינני נוהג לפקוד את הפורום הזה, צריך יהיה בעתיד לבקש מבוג´י לקרוא לי, כמו שהיא עשתה הפעם. או, יותר פשוט, לקפוץ לבקר בפורום מד"ב באורט.

Boojie

New member
השועל, כמובן, לא יודע על מה הוא

מדבר. טוב, בכל הנוגע לקוני וויליס, לפחות...
(עזבו, עזבו, ויכוח רב שנים. אתם באמת לא רוצים להכנס לזה. קוני וויליס מומלצת מאד, והיא מסופרי המד"ב המובילים היום. כן, שועל. אמרתי "מד"ב".)

קו הזמן- מייקל קרייטון

חזרה לצרפת של ימי הביניים. ספר שמתחיל נחמד ונגמר כמו ספר הרפתקאות בנאלי וסטנדרטי לגמרי.

רוקירו

New member
לא אהבתי את "מסע בזמן"

אני חולה לחלוטין על קוני ויליס. לדעתי סופרת מצויינת. אבל את "מסע בזמן" לא אהבתי. ההתחלה נחמדה, אבל המתח נשבר אי שם באמצע הספר, והוא ממשיך ונהייה קצת כמו סרט הרפתקאות סוג ב´. מתנצלת אם אני פוגעת במישהו שאהב את הספר... על טעם וריח...

freedom rider

New member
../images/Emo58.gifלא ברור מראש שזה הנושא!

אבל הספר ברקים (Lightnings) של דין קונץ עוסק בנושא, אם כי העובדה שמדובר שם במסיעה בזמן מתבררת רק במחצית הספר בערך. לא יודע אם הספר תורגם לעברית.

למעלה