מסעות אגג ודאנק

UdiMiron

New member
מסעות אגג ודאנק

יש פה הרבה אנשים שחדשים לסדרה אז קצת רקע - מדובר בסיפור שמתרחש בערך 150 שנה (אביר הקרנפים - בערך!! לא לרצוח אותי) לפני תחילת הסדרה ומגולל את הסיפור של אג וסר דאנקן הגבוה, ששניהם יעלו לגדולה (לא ארחיב כדי לא להרוס). עד כה יצאו שלושה סיפורים - אני לא חושב שיהיו יותר מזה. הסיפור הראשון ("האביר הלא משוח") יצא לאור גם בעברית בתוך האנתלוגיה "אגדות I" (הוצאות אופוס). הסיפור השני ("החרב המושבעת") לא תורגם עד כמה שאני יודע, וכך גם השלישי ("אביר המסתורין"), שהוא יחסית חדש ואני בעצמי לא קראתי אותו. שני הסיפורים הראשונים יצאו לאור גם כקומיקסים מרהיבים (!!) - אני עצמי לא קורא ולא חובב קומיקסים, אבל שני אלה היו עשויים נהדר הן מבחינת עיבוד והן מבחינת הגרפיקה. הסיפורים האלה, חוץ מהיותם סיפורים טובים, נותנים רקע מרתק להיסטורייה של ווסטרוז, בית טארגאריין ומלחמות הממזרים הגדולה לאחר תקופתו של אאיגון הרביעי. מי מכם קרא את הספרים? את הקומיקסים? את הספר השלישי??

אני ארצח אותך מתי שאתפוס אותך.

אני מחכה כבר שבוע וחצי לתשובה בקשר לאנציקלופדיה של וינטרפל. אתה לא עונה...

אגב

יש לך מושג מתי מתרגמים את הסיפורים האחרים? את הכרך של "אגדות" קניתי במיוחד בשביל זה. מאוד שמחתי למצוא שם גם את הסיפור היפהפה כיצד לאן הכיר את מוריין. אבל זה כבר עניין אחר...

nathaliesh

New member
נכון

זכור לי שבראשון גם יש טובים. אם אתה רוצה אבדוק בבית ואשלח לך מסר עם הסיפורים שמצאו חן בעיני שתבדוק.

במקום בו אני נמצא, לא ניתן לרכוש ספרים.

בכל מקרה, נראה לי שבשעתו בדקתי את כותרות הסיפורים והשתייכותם בכרך א. לא מכיר ולא אהבתי. סדרות הפנטזיה שקראתי הן הארי פוטר, שיר של אש ושל קרח, כישור הזמן וספרי טולקין (המתורגמים לעברית). ניסיתי רומח הדרקון... הוציא לי את כל החשק לנסות עוד סיפורת פנטזיה. כל כך עלוב, משעמם, מועתק מטולקין, ו...פארש...

CallMeCavanaugh

New member
רומח הדרקון...

תצטרך להתאמץ מאוד בשביל למצוא פנטזיה גרועה יותר מרומח הדרקון. קבל שתי המלצות לפנטזיה הרבה יותר מוצלחת והרבה פחות סטנדרטית: 1) אמבר של זילאזני. שתי חמישיות ספרים, מומלץ לקרוא רק את הראשונה. הבעיה היא שבסוף הראשונה כל כך נהנים שהולכים לקרוא את השניה, ומגלים שהיא הרבה פחות טובה. שני הספרים הראשונים הם תשעה נסיכים לאמבר ותותחי אבאלון. יש גם משהו עם סימן חד הקרן וידו של אוברון, אבל אני לא זוכר את הסדר או את שמו של הספר החמישי (שהוא לא בהכרח חמישי). 2) הגיבור הנצחי של מייקל מורקוק. את רובם לא תמצא בעברית. מדובר פחות או יותר בכל דבר שמורקוק כתב, כי כל הגיבורים שלו (למעשה, רובם אנטי גיבורים) הם בעצם גילגולים שונים של אותה דמות. אלריק נחשב להכי מעניין, וגם קורום מאוד מוצלח. אני אישית מאוד אהבתי גם את Hawkwind, וארקוסה מאוד מעניין כי הוא, לפחות באופן יחסי, מודע למה שהוא. בעברית תוכל למצוא את אלריק ממלניבונה ואת אבי סער, שהם הספרים הראשון והאחרון מתוך שמונה ספרי אלריק, אם אני לא טועה, ויש את מגילת החרבות, שהם שלושת הספרים הראשונים של קורום.

ellendili

New member
ויש גם את המשחק של אנדר שהוא מצויין

למרות שזה יותר מדע בדיוני. גם הרואים למרחק של רובין הוב זו סדרה ממש טובה. ונרניה... אבל זה לילדים יותר

nathaliesh

New member
מסכימה עם כל מילה

אם תרצה עוד הצעות לסדרות או ספרים תמיד אשמח לסייע
יש עוד ספרות טובה שם בחוץ, גם בסוגת הפנטזיה.

UdiMiron

New member
כיצד לאן פגש את מוריין? איזה סיפור זה?

קשור לששאו"ק?
אני קראתי את הספרים באנגלית, אני לא יודע מה יש באנתלוגיות בעברית. אני לא בטוח אם יתרגמו אותם, אבל אני יכול לשאול את צפריר (המתרגם החדש של ששאוק) - אולי הוא ידע.

ellendili

New member
הסיפור על לאן ומוריין

הוא פריקבל למחזור כישור הזמן, של ג'ורדן. אין קשר לשיר של אש ושל קרח. והוא באמת יפה.

UdiMiron

New member
מצטער

אין לי כל כך זמן... רוב היום אני בעבודה ולא תמיד יש לי כוח. כפי שאתה רואה גם וינטרפל לא מתעדכן כמו שהייתי רוצה וכמו שראוי.

UdiMiron

New member
זה מה שיפה במדיה-ויקי

כל אחד יכול לערוך, להוסיף, לכתוב, למחוק... וגם אתה עשית את זה לא מעט. מה מפריע לך להמשיך?
בנוגע ל"וינטרפל" - אשמח לתת הרשאות כתיבה ופרסום לאנשים שיהיו מעוניינים לעזור ולעדכן את האתר. אם יש מעוניינים אתם מוזמנים לפנות אלי בפרטי

למעלה