מסעותי עם אבי

Sadetsky

New member
מסעותי עם אבי

לפי הדרכון, הוא הגיע לפלשתינה על אשרת תייר. מצוין שם שיצא לדרכו מאירופה במח' ראשונה (לא יודעת של מה). אחרי כמה שנים בלתי ליגאליות הגיעה שנת 1939 והבחור עלה על מדי הצבא הבריטי. משם הוא כבר יצא לחו"ל אחר לגמרי. בכרטיס השירות שלו מצאתי את פירוט מעניין (וחלקי), כולל תאריכי חופשות בארץ. תראו מה זה מסלול שירות של חייל עברי. (יש לי צילומים שלו במדבריות לוב וכן את אותות המלחמה המצויינים בצילום) עכשיו אני גם יודעת באיזו יחידה שירת ואת המספר הצבאי שלו. התמונה מתבהרת אט-אט. החלק התמוה ביותר הוא שרק ב-1946 הוא קיבל מעמד של תושב קבע בפלשתינה. מסתבר שגם אצל הבריטים היה בלגן ביוקרטי.

עם אבא שכזה יש נחת!

קבלת האשרה ב1946 אינה תמוהה כ"כ. הסתיימה המלחמה, הוא היה במעמד "חייל משוחרר". התמוה הוא שמשנת 1946 ועד הקמת המדינה - שנות שיא במאבק להקמת המדינה- הנפיקו תעודות של תושב קבע.יש לכך הרבה סיבות.הבולטת ציינתי למעלה. הבריטים בשנים הללו לא אפשרו עלייה ובוודאי שלא תושבות קבע.רבים מהעולים נשלחו לקפריסין או שנעצרו בעתלית. לאה

עב

New member
מתי הוא ביקש אזרחות?

אבא שלי הגיע באופן ליגלי בשנת 1940. קיבל תעודת זהות פלסטינית ימים ספורים לאחר הגיעו. ביוני 1941 התגייס לצבא הבריטי. רק ב - 1946 עם השחרור הוא החליט להישאר בפלסטינה והגיש בקשה לאזרחות - ואף קיבל אותה. מיותר לציין שהוא שומר על כל התיעוד שהזכרתי כאן, כולל ה"פסים" מהצבא הבריטי...

Sadetsky

New member
1946

אמש רעננתי את זכרוני בקריאת ההסטוריה. ב-1946 פורקה הבריגדה היהודית ולדעתי הוא קיבל תעודת אזרח יחד עם תעודת השחרור, לפי נוהל ביוקרטי פשוט. ד"א, בדרכון עמו נכנס ארצה כתייר רשומה כתובתו המדויקת בבסרביה. לא צריך יותר מזה כדי לאתר את האחוזה של המשפחה. (לדעתי לא נותר מזה זכר אבל תמיד יש הפתעות בחיים)

עב

New member
אבותינו עשו אותו מסלול

האבות שלנו עשו אותו מסלול. גם האבא שלי היה בתחילה בטירונות בסרפנד (צריפין) אח"כ יצא למצרים משם ללוב ומשם לאיטליה. בשנתיים-שנתיים וחצי האחרונות לא היו לו בכלל חופשות מולדת. ב - 1946 שוחררו החיילים העבריים (בלי קשר לבריגדה שהוקמה בכלל מאוחר יותר) כיון שהם התעסקו בעליה ב' עם התשתיות של הצבא הבריטי. לאנגלים הייתה דרך אלגנטית להתפטר מהבעיה על ידי קיצור שירות או אי חידוש החוזה. כל חייל קיבל סט בגדים עם שחרורו וכך המשוחררים זיהו זה את זה ברחוב בלי בעיה...

Sadetsky

New member
באיזו יחידה הוא שרת?

יש לי כמה צילומים של אבי עם חברים, ומה-זה בא לי למצוא חבר'ה שלו ולראות אם יש להם צילומים נוספים עם אבי!...ואולי לשמוע קצת רכילויות...

עב

New member
חיל התובלה 650

פעם פרסמתי כאן את זכרונותיו כפי שהוא כתב. הנה "שידור חוזר".

segev018

New member
את ודאי זוכרת שחיפשתי את עקבות ...

דודי ששרת בפלוגת התובלה 462. הסיפור של אביך החזיר אותי לשיחות מדהימות שהיו לי עם כמה מהותיקים, אלה ששרדו את אסון הארינפורה. הניגוד אליך,שגדלת ודאי על הסיפורים, אני הרגשתי כמו במנהרת הזמן: אדם אחד סיפר איך הבריחו נשק ממצרים או לוב לקיבוצי הדרום, איזה תעלולים עשו באיטליה,וחלק איתי ברוב טובו יומן מסע שכתב בתקופה בה היה באיטליה. גברת מקסימה סיפרה לי איך הכירה באיטליה את בעלה לעתיד, גם הוא איש פלוגת ההובלה, הוסיפה תאורים חיים וצבעוניים של המקום והקורות. מדהים לפגוש אנשים שעשו את ההיסטוריה, ולשמוע מפיהם, במקום לקא בספרים.

עב

New member
לא ידעתי שהצלחת למצוא אותם

בוודאי שאני זוכרת והי, איזה יופי שמצאת את האנשים! מקווה שתצליחי לתעד הכל. את צודקת - גדלתי על הסיפורים ואפילו הכרתי חלק מהדמויות. אשמח לקבל במסר את שם האישה שהתחתנה עם איש פלוגות התובלה כי בקבוצה של אמי הייתה עוד בחורה שעשתה זאת...

segev018

New member
מצאתי אנשים, איש מהם לא הכיר

את דודי. התחלתילחשוב שהיה מאלה שאספו וצרפו לפלוגה במצרים ברגע האחרון כדי להשלים את המכסה. זה די עצוב כשחושבים על זה. היה איש , וראו, איננו עוד.

למעלה