מסעדת 5 במאי ירושלים

moti68

New member
מסעדת 5 במאי ירושלים

כמה סתום אני יכול להיות? התשובה לצערי...סתום מאד!
נכנסנו אשתי ואני למסעדה/ קפה/ חור בקיר שנקרא 5 במאי בשוק מחנה יהודה והזמנו 2 מנות אוכל בישיבה+ שתיה.
התעלמנו מהצפיפות הלא מזמינה של המקום(לא כי היו סועדים נוספים,פשוט מקום צפוף כמו צינוק) והזמנו כריך צמחוני ומנת סביח.כבר התעורר חשדי כשהברמנית שאלה אם הסביח יגיע לבד או עם לחם.ביקשתי לחם ולאחר דקה יצאה המנה.
לתדהמתי,המנה יצאה בצלוחית קטנה,כמו תחתית שלכוס,עם טחינה ועגבניה פרוסה וחתיכה קטנה של חציל,ממש פרוסה דקה ומעוכה.ליד הצלוחית הגיע לחמניית ביס קטנה.שאלתי את הבארמנית אם זו המנה שלי ומה אני אמור לעשות עם מנה קטנה שנגמרת בביס אחד.
הבעלים הסתובב אלי וטען שהוא אחראי על טעם המנה ולא על גודל המנה.
למה פתחתי את דברי בזה שאני סתום? כיוון שברגע שאמר זאת הינו צריכים לקום ולצאת משם אך נשארנו לשבת ולהתמרמר גם על הכריך שאשתי הזמינה,שהוא,שלא כמו מנת הסביח שהזמנתי,הספיק לשני ביסים ולא רק ביס אחד.
לסיכום,הטעם לא היה טעם,הגודל לא היה גודל.הדבר הגדול היחיד שקיבלנו היה החשבון:
סביח ללא ביצה ביס אחד :15 ש"ח
לחמניית ביס :6 ש"ח
כריך בטטה :14 ש"ח
כוס לימונדה :16 ש"ח
כוס גזוז :12 ש"ח
סך 63 ש"ח

יצאנו רעבים ומתוסכלים

דעתי היא זו :מקום דוחה עם בעלים דוחים שעובדים בשיטת הלקוח החד פעמי,בא נדפוק כמה שיותר אנשים כי תמיד יגיע פראייר חדש.
 
נשמע ממש גרוע...מקווה שבהמשךיהו דיווחים חיובי

חיוביים יותר...

גרוע מזה קשה למצוא :)

למרות שהיה פה שרשור על פאבים/ברים גרועים שדיי התקרבו...
 
אחד המקומות הסימפטיים והאהובים

5 במאי הוא לא מסעדה, בטח שלא מסעדה שאליה באים כשרעבים בשביל ארוחה. הוא בקושי בית קפה. למעשה, זה יותר מקום לקפה, בירה, ונשנוש קטן על הדרך בשוק.
לאור זה שאתה טורח לשרשר את התגובה שלך בכל פורום אפשרי ובכל מקום שבו שם המקום מוזכר אני מבין שלקחת את החוויה שלך שם קצת קשה, אבל לא צריך להגזים. המנות שם קטנות, אבל לא אמורות לספק אדם רעב אלא בסך הכל "משהו קטן" ליד הקפה או הדרינק. אפשר להגיד על 5 במאי הרבה דברים - אפשר לא להתחבר לקטע, אפשר לטעון שהמקום קטן מדי וצפוף - אבל מפה ועד מקום דוחה המרחק גדול. מקום דוחה לא היה מחזיק מעמד בלוקיישן כזה כבר יותר משנתיים, ובטח שלא היה הופך לאחד ממקומות הבילוי האהובים והפופולריים בקרב קהלים מסוימים בעיר.
 

moti68

New member
המקום הוא הטעייה אחת גדולה

כשאתה מגיע למקום של אוכל,ומצידי בעל שולחן אחד ושני כיסאות,בעל תפריט שכתוב בו "סביח" או סנדוויץ מסויים,אתה מצפה למינימום של הגינות.תכתבו טאפאס,תכתבו "מנות קטנות במיוחד" או "טעימות".
המנה הגיע והלקוח העיר שהמנה קטנה עד כדי גיחוך? תן תשובה הגיונית או איזה משהו שיוציא את הלקוח אפילו חצי מרוצה.נתקלנו בבעל מקום צעיר,אטום,שחצן ומתנשא שטען שהוא לא אחראי לגודל המנה אלא רק לטעם שלה..
אדון עמית היקר,אתה היית מוכן לקבל תשובה כזו?
אני עניתי לו שלא אכפת לי לשלם יותר אבל שלא יזלזל בי עם תשובה שכזו אז הוא ענה "אם לא מספיק לך תזמין עוד מנה.זאת אומרת במקום ביס ב15ש"ח 2 ביסים ב30ש"ח +12 ש"ח ל2 לחמניות מניאטוריות.
תמשיך ללכת לסמפטי ולאהוב שלך,אני את שלי אמרתי.
 

שקדייה

New member
למנה קוראים "ביס אחד"- יותר גילוי נאות מזה?

ככה לפחות כתבת בהודעתך הראשית....
 

moti68

New member
החלטתי לא להגיב שוב אך בכל זאת

למנה קוראים סביח,לא ביס .ואם כבר סביח בשוק,ב12 ש"ח בשוק הכרמל את מקבלת מנת סביח שתשביע אותך לפחות לחצי יום,בתאבון
 

שקדייה

New member
אבל זה מה שאתה כתבת בהודעתך הראשית


תסתכל על הפירוט חשבון שכתבת.... כתבת "מנת סביח ביס אחד"....
 

moti68

New member
חהחה מצחיקה

לא כך קוראים למנה,קוראים לה "סביח" אני הוספתי "ביס אחד" להמחשת גודל המנה שקיבלתי
אם היה רשום בתפריט "ביס אחד" לא הייתי מזמין ולא הייתי מתלונן או מזהיר מהטעיה
תודה על התגובה בכל מקרה
 

spur

New member
יחד עם זאת

המנות בחמישי במאי אכן קטנות מאוד, בטח ביחס למחירן.

חייבת להודות, בתור אחת שמתה על המקום הזה, על האוכל, על האווירה- אני כל פעם מתבעסת כשאני מקבלת את החשבון.

אני ממשיכה להגיע מדי פעם בשל הסיבות שציינתי למעלה, *אבל* הVFM ירד בשנה האחרונה והמחירים כמעט מעליבים
 

Clockwork Peach

New member
גם בעיניי מקום מקסים.

נהניתי במיוחד מדיל ה-happy hour (שכשראוי לשעה שמחה כהלכתה, נמשך לאורך רוב היום) של חצי מחיר על הבירה השנייה, בנוסף לטאפאס קטנטון (ממש קטנטון, בקושי ביס- אבל כה חמוד וטעים) בחינם על כל הזמנת משקה אלכוהולי. מבחינתי בדיוק לזה נועד המקום, ואת זה הוא עושה מצויין.
 
אני רק שאלה - כשכריך צמחוני בארומה עולה

בסביבות 30 ש"ח, לא היה לך חשוד שמחירו של כריך הוא כ- 15 ש"ח? לטעמי זה צריך להצביע מיד על כך שמדובר בנשנוש ולא בכריך רובן לתפארת.

בכל מקרה, נשמע בעיקר בעיה של תיאום ציפיות, ופחות כ"מקום דוחה".
 

moti68

New member
5 במאי הוא לא הנושא המרכזי

כשאנחנו יושבים במקום שהשרות המנות המחירים או האווירה לא נראים לנו פשוט לקום וללכת.
רק כך רמת השרות תעלה,יחס המחיר למנה יהיה יותר ריאלי והמסעדות ילחמו על כל לקוח.
אנו עובדים קשה או לפחות רובינו בשביל הכסף שאנו מוציאים.לפחות להוציא אותו על מישהו או משהו ראוי ולא על עסק שמזלז בך.
סיימתי!
 

salo22

New member
עם השורה האחרונה הגזמת

עד אז עוד איכשהו זו הייתה ביקורת לגיטימית שאפילו אפשר להסיק ממנה כמה דברים על המקום - המנות קטנות עד מאוד (ככה זה כנראה כשאתה מגדיר עצמך כטאפאס בר, הנה אולי למדת מושג חדש), תגובתם של העובדים במקום לטענותייך לא נשמעת חכמה במיוחד, עצם העובדה שמגדירים מנת "סביח" ולא טורחים להסביר, כנראה, על מה מדובר ולמה לא מגיע עם זה לחם, זה באמת לא חכם במיוחד לכל בעל עסק. נשמע שהמקום מכוון בעיקר ל"מקומיים וקבועים" שכן מכירים כבר את ההתנהלות והשטיקים אז במקרה זה אפילו אפשר להבין למה אורחים שלא בקיאים בסיפור ירגישו מאוד לא בנוח.
אבל - זה פורום ביקורת מסעדות והיית יכול בשקט ובנינוחות להביע דעתך ולתאר את המקרה שגרם לך אי נוחות בצורה שקולה ועניינית, במקום זה הרסת הכל עם שורה סופית שמוציאה אותך רע מכל הסיפור, חבל.
 

pix37

New member
זו לא מסעדה - זה אספרסו באר

זה פשוט עניין של טעות בהבנת מהותו של המקום.

ה- 5 במאי אינו מסעדה ואפילו לא בית קפה בהגדרתו הישראלית (או האנגלית)

הגדרה מתאימה יותר היא אספרסו באר - רוצה לאמר - מקום קטן שבאים אליו לשתות קפה מהיר או בירה קטנה עם משהו פצפון לנשנש ליד.
זה לא מקום לאכול בו ארוחות ובטח לא לשבוע.

ללא ספק המקום שגה באופן הטיפול בתלונה שלכם (אין הצדקה לחוצפה כלפי לקוח) אבל אתם פשוט הייתם צריכים לשלם על מה שהזמנתם ולחפש מקום אחר המתאים לכם יותר (ובמחנהיודה יש מספיק מקומות כאלה).

וכן המחירים שלהם גבוהים יחסית לגודל התמורה - אבל הקפה שלהם באמת נהדר ! ולטעמי מצדיק את מחירו.
 

moti68

New member
גם לזה אגיב

בעל המקום,כחלק מההסבר שלו למה במקומות אחרים המנה גדולה והמחיר יותר נמוך "כי אנחנו מסעדה ולא מזנון"
אולי אם היינו מגיעים רק לקפה,כל החוויה הבלתי נעימה הזו לא היית קיימת.
נכון שיש עוד מקומות,הקבוע שלנו כשאנו מגיעים לשוק הוא פסטה בסטה,אחלה מקום ומומלץ בחום
 
למעלה