מסעדת עמבורגר

alondr

New member
מסעדת עמבורגר

שלום לחברי הפורום היקרים - אני קורא ותיק ששוהה בפורום כדי להתרשם מהנסיון הקולינרי של שאר החברים אך היום החלטתי להצטרף וליטול חלק פעיל ולצרף ביקורת ראשונה פרי עטי . קראתי את הביקורת של ornalit על החופשה בצפון. וראיתי את ההמלצה הקצרצרה על מסעדת עמבורגר בראש פינה והחלטתי לשים פעמי למקום ולדגום את האוכל המוגש במקום. אני בעצמי תושב הצפון וראש פינה היא בסה"כ 45 דקות נסיעה וביחד עם היום האחרון של החג החלטנו לשלב טיול באיזור רמת הגולן והנחלים במקום - בניאס דן ושלוחותיהם השונות - לאחר יום טיול מפרך שבהחלט סייע לפתוח את התיאבון הגעתי למסעדת עמבורגר - אולם לא לסניף בראש פינה אלא לסניף השני שנמצא בצומת הגומא (כביש 90 קילומטר בערך אחרי צומח כ"ח לכיוון ראש פינה) בתוך תחנת הדלק אלון. המקום חביב מבחינת העיצוב הפנימי בסגנון הדיינר האמריקאי הקלאסי ויש שולחנות או אופציה לישיבה ליד הבר.ישנם גם שולחנות בחוץ(כשכלבים משוטטים פליטי קריית שמונה מארחים לך לחברה)אבל אנו העדפנו את חברתו של המזגן. כשנכנסנו אני ובת הזוג ישר המארחת שאלה כמה אנחנו ודחפה אותנו לשולחן זוגי בודד בין שתי חבורת גדולות שחיברו כל אחת 4-5 שולחנות וכל אחת חגגה אירוע(יומולדת ועוד משהו לא מזוהה) וזאת למרות שביקשנו שולחן במקום שקט ליד החלון בטענה שאחננו זוג והשולחן ליד החלון הוא שולחן ל-4 . עוד לא הספקנו להביט בתפריט(לא בדיוק תפריט כהלכתו אלא מודפס על דף ניר גדול שעליו גם מוגש האוכל) כבר החלו לאפוף אותנו ענני עשן של מעשנים מהחבורות שהוזכרו לעיל... פניה למלצרית והיא הציעה לעבור לשולחן זוגי אחר ממש באמצע המסעדה באמצע המעבר - הפעם היינו יותר חכמים וביצעו השתלטות עויינת על השולחן ל4 שחשקנו בו מלכתחילה. המקום מגדיר את עצמו כבר מסעדה והתפריט בהתאם אין מנות ראשונות ואנטיפסטים למיניהם פרט לשני סוגי מרק - מרק בצל ומרק היום שנראו בשולחנות האחרים כניתנים לויתור כמו כן הם מציעים מנות בשריות נוספות כמו סטייק אנטריקוט,שניצל עגל,צ'וריסוס עגל,שיפודי פרגיות שניצל עוף,וכנפיים ברטבים פיקנטיים - מבחר סטנדרטי למדי של בשרים שלא משך את העיו שלנו כמו כן מחירי הבשר לא מביישים אף מסעדת יוקרה תל אביבית (אפילו אודיאון לא מעיזים להיסחף כך כלפי מעלה במחירי הבשרים) בנוסף הם מציעים פסטות שונות בסביבות 43 ש"ח למנה - אבל כמו שבמאמא מיה לא נזמין המבורגר פה עובד הכלל בצורה הפוכה... ישנן גם מספר אופציות לצמחונים גם הן במחירים שערורייתים - שני תפו"א בנייר כסף 20 ש"ח,אומלט בצל ופטריות 29 ש"ח,ירקות מוקפצים 39 ש"ח וקישים שונים גם באותו מחיר. אנחנו החלטנו לדלג. ישר לעיקר -לעמבורגר המדובר יש להם שלושה גדלים 160 גרם (26 ש"ח) 220 גרם (30 ש"ח) ו330 גרם (37 ש"ח) כמו שornalit ציינה. ההמבורגר מגיע ערום( רק לחמניה וירקות) וכל תוספת חייבת בתשלום. יש תפוח אדמה בנייר כסף(8 ש"ח ליחידה) ציפס בסגנון הום פרייס פריך וטעים גם 8 ש"ח לצלוחית קטנה - עדיף לותר ולקחת צלחת גדולה שמתאימה לזוג(20 ש"ח) אני בחרתי בעמבורגר 330 גרם בתוספת בצל מטוגן(5 ש"ח שנראה יותר כמו הכרוב הכבוש שהאמריקאים מוסיפים להוט דוג) ופטריות טריות מטוגנות( 9 ש"ח) שהיו דווקא תוספת מוצלחת. ובת הזוג בהמבורגר 220 גרם בתוספת צ'יפס את הקציצה שלי הזמנתי מדיום וול והיא הגיעה בדיוק כך בצורה מדוייקת זוגתי ביקשתי וול דן וגם מצידה לא נשמעו תלונות. ישנם תוספות נוספות שלא נדגמו(ביצת עין- 6 ש"ח ,מזה אווז 13 ש"ח וכבד אווז 20 ש"ח). ונעבור לנושא השירות. ביקשנו בזמן ההזמנה מהמלצרית להמתין עם המשקאות ולהתחיל עם קנקן מים קרים שהגיע מיד אבל אחר כך התחיל הברדק. הציפ'ס הגיע הרבה לפני הבשר ע"י מלצר אחר והוטח בשולחן בכזאת עוצמה שתכולת הצלחת כמעט והגיעה למכנסיים שלי - היינו קצת המומים אבל שתקנו. מלצר נוסף הביא את ההמבורגרים (שהיו באמת כמו שצריך ויכולים להתחרות ראש בראש בכבוד עם אגאדיר) כאשר בת זוגי גילתה להפתעתה בצלחת שלה מתנה על העגבניה - מדבקה של החקלאי המשווק - שנשארה על העגבניה והגיעה כמות שהיא על העגבניה הפרוסה לצלתת - מכיוון שהמלצר נעלם בינתיים קראנו למלצרית נוספת והסבנו את תשומת ליבה לבעייה היא עשתה פרצוף מתנצל והחליפה את העגבניה ... שוב שתקנו והתמקדנו באוכל... כאמור ההמבורגר מושלם ומדוייק ואין עליו מילה רעה. בינתיים נהיינו צמאים והמים נגמרו ביקשנו קנקן קולה - שכחו ממנו והוא לא הגיע עד שהגיע הזמן לבקש את החשבון(לפחות לא חייבו אותנו עליו...) ראינו את הנולד והחלטנו לותר על הקינוח. את החשבון היינו צריכים לבקש 3 פעמים משלושה אנשי צוות שונים והוא הגיע בשעה טובה אחרי המתנה של 1/4 שעה( המקום היה מאוכלס בדלילות ולא היה לחץ) לשלם כבר קמתי לבד כדי לא להמתין עוד 10 דקות לחינם....החשבון הסתכם ב 110 ש"ח לא כולל שתיה קלה קינוח או אלכוהול. תוך כדי התשלום שמעתי את הקופאי מקבל הזמנה לטייק אוויי וזאת באמת נראית האופצייה ההגיונית במקום כזה במקום לסבול משירות חובבני ומתרשל - ומה לעשות בתור תושב הצפון הרחוק כבר התרגלתי שרוב המקומות גובים מחיר גבוה ולא נותנים תמורה של ממש לכספך (לא רק האוכל אלא גם המקום והאוירה חשובים) ולכן אופציה שפוייה במסעדה כזו היא להזמין את ההמבורגא השווה כטייק אווי ולאכול בחיק הטבע באחד הפארקים או החניונים הרבים שיש באיזור. טיפ הם לא זכו לראות - שירות יותר טוב מקבלים בתחנת הדלק שליד המסעדה. גישה לנכים - יש גישה קלה למסעדה - השירותים לא נבדקו כך שלא ידוע מה המצב שם. חנייה בשפע במתחם תחנת הדלק שהיום בסיום החג היתה קצת גדושה במטיילים. לגבי הקב"א - התפנקנו בכנאפה איכותית שנקנתה בכפר מג'דל שמס והמתיקה קצת את האכזבה מהשירות במסעדה... לסיכום - בתור אופצייה לטייק אווי
ישיבה במקום

הסניף בראש פינה כנ"ל ../images/Emo70.gif

הסניף בראש פינה מתנהל כנ"ל אנחנו כמוך תושבי הצפון ובעקבות בניית כביש עוקף צפת אז ראש פינה התקרבה אלינו לכדי 25 דקות נסיעה ופחות. העמבורגר נפלא ושאר המנות יקרות מכדי לדגום אותן - אני זוכרת איזה מחיר מוגזם של הכבד עוף.. גם שם היתה לנו תקרית בסגנון (מזמן), אני זוכרת ציפס בטעם נוראי (זן תפוח אדדמה גרוע) שדווחתי עליו למלצרית ולא התייחסה וגם בסניף ראש פינה הושיבו אותנו בשולחן גרוע כי היינו זוג. לפחות טיב העמבורגר לא משתנה עם השנים - עוד לפני שהכרתיאת בעלי היתי יוצאת לשם לעבורגר ובירה משובחת (גינס).

liti

New member
אחלה קב"א צפוני!

אני מתומכי הכנאפה כקינוח במהלך טיול בצפון. בדרך כלל אנחנו קונים את הכנאפה בכפר הדרוזי מסעדה באחת הקונדיטוריות שם- אין על הכנאפה הזאת!

גליה12

New member
סיפור קטן על עם-בורגר וגם מוסר השכל

לפני כמה חודשים עברנו במסעדה בדרך לביתינו שקרוב מאד לסניף הצפוני- עצרתי לקחת משלוח הביתה לילד- כמו שאמרת alondar אין כמו טקאויי שם.. המחיר היה סביר בהחלט 38 ש"ח אבל רק כשהגעתי לרכב נזכרתי שנתתי שטר של 10 ש"ח וקיבלתי עודף מ- 50 חזרתי על עקבי- והקופאי בגסות רבה- הודיע לי "הנה תראי יש פה שטר של 50" (ברור שיש- היו כל מיני שטרות בקופה)... ניהלנו דין ודברים אבל לא שכנעתי אותו וגם לא יכלתי לעורר מהומות- חזרתי לביתי וכתבתי פקס למנהל הסניף- בחור חביב בשם אריק- לא עברו 10 דקות -והוא חזר אלי והזמין אותי לסניף- שם נתן שלף מארנקו 50 ש"ח ונתן לי- "הלקוח תמיד צודק" אמר וקנה אוהדת לתמיד- כמובן שהסכום נשאר שם תמורת עוד משלוח + הביתה... מוסר השכל- א. תספור עודף לפני שאתה עוזב את הקופה (שזה מוסר השכל ברור) ב. משתלם להיות אדיב....

alondr

New member
מה יש עוד גולדות ואני לא ידעתי????

חשבתי שרק אנחנו בצפון נשארנו כמה שנים אחורה :) אבל לא עד כדי כך!!!

למעלה