מסעדת יונס (חוב לנטע)

מסעדת יונס (חוב לנטע)

אז לפני כמה שבועות~ שוחחנו נטע ואני על גבי הפורום על זוג מסעדות שנמצאות ברדיוס של 2 ק"מ אחת מהשנייה
קרוב לצמת דרור\קדימה שבשרון.

אני שאוכל המון אצל 'אבו סעיד' בתחנת דלק פז בכניסה לקדימה
ונטע שמכירה היטב את מסעדת 'יונס' מהצד השני בתחנת הדלק דלק (אאל"ט) ממש מעבר לכניסה לאבן יהודה..
בהמשך לשאלתי את נטע אם היא אכלה באבו סעיד, כדי שאוכל לדעת איך הן "מתחרות" או אם יש השוואה סבירה?! קיבלתי תשובה שלילית
והחלטנו שאם אחד מאיתנו מבקר בשנייה, הוא מדווח לטובת ההשוואה..
אני בדרך כלל לא נוטה לדווח על כל מסעדה שאני מגיע בז'אר הזה פה בפורום, כי מה כבר יש לדווח בפוסט נפרד על "שיפודייה"... וזה בדיוק מה שזה..

כך אתמול אחהצ\ערב יצא שהייתי בסביבת הצמת המדוברת ורעב כהרגלי, האוטו פנה כמעט אוטומטית לאבו סעיד, אבל נזכרתי בהבטחתי, אז פניתי שמאלה לכיוון פולג
ונעצרתי מול מסעדת יונס.
והנה הדיווח כפי שהבטחתי לנטע, לטובת הדורות הבאים

המסעדה ממוקמת כאמור בתחנת הדלק הראשונה מצד ימין שמגיעים מצמת דרור ופונים שמאלה (המגיעים מדרום) לכיוון פולג.
התחנה ענקית ויש שם כמה מבנים, איזה מן אולם ארועים שנראה שלא ממש פעיל בכל ימות השבוע, המסעדה, ועוד.
המסעדה מחולקת לשניים, מרפסת מקורה שבא ניתן לעשן (כך ניצפו) והחלל הראשי שגדול מאבו סעיד כמעט פי 2 אם לא יותר.
הכסאות והשולחנות מהסוג הפשוט...אך הכל בנוחות סבירה.
התשייבתי ומייד מלצר משלל העובדים ניגש ושאל "סלטים וחומוס?"
אמרתי, תביא.

חיש קל מגש עם כמה צלחות סלטים הונח על השולחן...
סלט תורכי,
סלט כרוב כפול שתיים, לבן ואדום,
חצילים קלויים עם בצל והמון לימון וחומץ,
צלחת חומוס נחמדה.. אבל לא משהו טעים במיוחד
גזר פרוס עם פלפל חריף, נחמד.
כמה פלאפלים שהיו קרירים, ואחר כך קיבלתי גם טריים ישר מהשמן, הסוג הירוק והטעים.
סלסת עגבניות נחמדה ופיקנטית
סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף חתוכים גס
סלט גרגר נחלים עם בצל פרוס סומק והמון לימון - אחלה סלט!
סלט ירקות רגיל, סביר אך טרי וטעים.
ולאפות מהטבון שהיו עם טעם לוואי קצת מעצבן, אבל התרגלתי די מהר...

היה לי מוזר שפלטת הסלטים לא הייתה קצת יותר מרגשת, או עשירה יותר באלמנטים יותר "רציניים"
למשל, חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות\חצילים בטחינה, כרובית מטוגנת כזו או אחרת, חמוצים וכן הלאה.
הרגשתי שהסלטים הכי בנאליים שיש בפס, הוגשו וזהו, כמובן שהיו גם הפלאפלים והגרגר נחלים, אבל אתם יודעים..
זו הרגשה כזו ,בעיקר בגין ההשוואה עם אבו סעיד, ששם השולחן שפורסים בפניך הרבה הרבה יותר עשיר וגם יותר טעים לטעמי, החומוס שם מופלא!, הפלפאלים
הסלטים עצמם וכן הלאה. אז עד כאן, אבו סעיד לוקח לדעתי בגדול. הסלטים שם הרבה יותר טובים והעושר שהם מגישים לשולחן רחב פי כמה מזה של יונס.
לפחות בביקור הזה.

למנה בשרית הזמנתי את המיקס גריל שכולל, שיפוד קבב, שיפוד לבבות, שיפוד פרגית וצלע כבש. (100 שח).
המנה מגיעה עם צ'יפס, או תוספת אחרת לבחירתכם, למרות שלא נשאלתי וצ'יפס הגיעה אוטומטית.
בכלל נראה שהמלצר לא ממש התעניין יותר מידי במה אני רוצה, אלא פשוט עשה את העבודה שלו.. גם לשתייה המתנתי מאז שאמרתי לו שאני רוצה (לא נשאלתי מה אשתה)
די הרבה זמן ורק שהזכרתי לו הוא הביא לי.

הבשר הגיע במגש והיה נהדר! צלע הכבש הייתה שומנית ומהסוג הגדול. התיבול היה אגרסיבי אבל אני אוהב את זה בז'אנר.
בשר הפרגית היה רך והמנה הייתה נדיבה, כך גם הלבבות שהותקנו בדיוק והיו רכות.
הקבב היה עם טעם קצת מתקתק מתבלין הבהרט כנראה ועל השיפוד בין 3 נתחי קבב היו עגבניות ובצל חרוכים.
הצ'יפס היה טרי וטעים מאד.
נקודה מאד טובה ליונס, אם הבשר באמת מוגש תמיד ברמה הזו.
בהשוואה לאבו סעיד שהבשר שלו בדרך כלל טעים מאד, אך היו לי שם קצת זגזוגים בעניין בעיקר בפעמים האחרונות..
אז אם משווים לאבו סעיד במקרים הטובים יונס משתווה אליו... אז פה הם תיקו מבחינתי (רק סטטיסטיקה ביחס שונה תשפר לאחד מהם).

לקינוח קיבלתי קפה עם בקלוואה ומלבי לא רע בכלל, על חשבון הבית. (כך נוהגים באבו סעיד גם כן ד"א)

בגדול, אני נשאר עם אבו סעיד אם תשאלו אותי.
ההרגשה שם קצת יותר ביתית ושקטה מהחלל הגדול של יונס, כמו גם הפתיחים העשירים והשרות האישי יותר, אתה מרגיש שממש מארחים אותך.
אולי בגלל שהם קצת יותר קטנים מיונס... לגבי הבשר, אתמול נהניתי מאד ביונס והבשר שלהם הותקן במיומנות (ביחס לתחום) והיה טעים מאד.
אך גם באבו סעיד נהניתי מהבשר ב 80 אחוז מהפעמים שהייתי מאד... והמנות שלהם אף נדיבות יותר.

ANY WAY...
THE END.

החתולית

New member
גם אנחנו מהאוכלים ביונס

אבל אחרי הדברים שלך, החלטנו שננסה את אבו סעיד בפעם הבאה שנלך לשיפודיה באיזור.

בשם הדורות הבאים, אני מודה לך על נכונותך

לסכן את היקר מכל (הקיבה והרעב, כמובן) למען השכלתנו!

גם אם בממוצע, האוכל ביונס משתווה לזה שבאבו סעיד (ולפי תיאור הסלטים, הוא לא), הרושם שלי הוא שבזכות השרות אבו סעיד נשארת האפשרות המועדפת.

גסטרו

New member
תודה ! כתושבת השרון רשמתי המלצתך וננסה אותם

ביונס הייתי לפני יובלות ואכן השרות היה לא נעים.

בכיף, אני מקווה שתהנו

ד"א ביונס השרות היה בסדר, אבל מאד סטנדרטי וישיר (שאין לי בעיה עם זה בכלל, אבל בהשוואה לאבו סעיד שבאמת רוצה שתרגיש אורח... זה משהו אחר.)

passioneta

New member
כל הכבוד!

סלטים זה חשוב (החלק האהוב עלי בארוחה כזו) - כשאכלנו אצל יונס בערב קבלנו עוד סלטים\מנות ראשונות, כולל פרוסות חצילים מטוגנות, קובה וסיגרים. אני לא יודעת אם מזמינים בנפרד או מקבלים בסיטואציות מסוימות.
בכל אופן נשמע שאם אני לבד שווה לנסות את סעיד - את משפחתה של אחותי אין סכוי להזיז...

בכיף

כבר חששתי שאולי פגעתי בך או משהו

לגבי הסלטים ביונס, אין לי מושג, כי לא הציעו לי למרות שהיה בתפריט, רק שמאי נסיון לא ידעתי אם עלי לדרוש, לבקש וכדומה
מה מגיע בפלטת סלטים הסטנדרטית ומה מגיע למיוחסים.
ד"א לאחר כמה דק שהגעתי, נכנסה משפחה ערבייה כמה גברים, נשים ותף... שני מלצרים כולל זה שלי שרתו אותם וראיתי הרבה יותר דברים מגיעים אליהם (ככה בזווית העין בידי המלצרים)
אז יש מצב שאת צודקת ואלו המוכרים יותר\מיוחסים יותר, יקבלו יותר.

בכל מקרה, אשמח אם בסופו של דבר תהיי באבו סעיד ותכתבי את דעתך.

החתולית

New member
מהנסיון שלי

לפעמים מציעים ומגישים כרובית / חצילים מטוגנים, סיגרים, קובה וכו'. אין חוקיות בזה, וראוי שתהיה.

בסדר לא נורא

לא היה לי חסר סה"כ היה נחמד..
אני מניח שאם הייתי "מסתחבק" איתם קצת וקורץ למה שקיבלו החברה שעל ידי, אולי הייתי מקבל גם מאלו..
אבל אני בדרך כלל לא ממש אוהב לעשות את זה.. לפחות לא בפעם הראשונה שאני מגיע למקום.

ד"א, אחד המלצרים שם היה אחד הקבועים באבו סעיד, שאלתי אותו מה קרה והוא אמר שהוא עבר לפני חודש לפה...
הוא בירך אותי בבריאות ובאורך ימים.

למעלה