מסעדת היען
/ בלגיה

מסעדת היען ../images/Emo5.gif/ בלגיה

אבא שלי תמיד אומר: "ואכלת ושבעת וברחת...
" אז אמצנו את הפתגם ולאחר הקינוח (עוגת שוקולד עם 400 גרם שוקולד בלגי של 70% קקאו ללא קמח ורוטב פירות יער חמים
) טסנו לנו לליאג' לאתנחתא קולעת של יממה וחצי. אני לא אכחיש, ובטח כבר הבנתם שאנני חסידת בשרים ולאחרונה גם הכרזתי על פירוק יחסי עם העוף. אבל אצלי שום דבר אינו מוחלט והכל נתון לשינויים. אז בערב מצאנו לנו מסעדת בשרים המתמחה ביען. המסעדה מעוצבת סולידי, אירופאי אותנתי. במרכז החלל הגריל והתפריט אינו מגוון מדי, אך בעל מגוון בשרים. הזמנו לנו את הבירה שמוגשת במקום "ג'ופלייר" ונהננו מחופן מנצי'ס עד להגעת המנות. הזמנו למנה ראשונה סלט עוף ומנה של נקניקיות. הסלט לא היה ממש סלט, אלא, נתחי עוף שנצלה טרי ותובל טוב על מצע חסה עם 3-4 פלחי עגבניות. לא משהו. הרוטב היה עוקצני ומתיש. הנקניקיות היו אפורות, רזות אך המנה היתה נדיבה ונזללה. באופן אישי, אין לי מושג מה מעיד צבע, אני לא נוגעת בנקניקיות. עד שהגיעה המנה העיקרית שנעשתה לפננו על הגריל ותובלה יפה ובמקצוענות עם פלפל שחור גרוס ודומיננטי ומשיחות שמן וצליל צליה נעים, הונח לפנינו מגש רטבים- כולם על בסיס מיונז ואף אחד לא טעים. הרטבים היו: מדבוחה (בחיי!), מיונז עם צלפים, מיונז עם לימון ומשהו ירוק, אלף האיים בלי החרדל ועוד משהו חסר זיהוי. כמו כן, הונחה לפנינו סלסלת לחם עם מבחר מצומצם ומביש של לחם שנחתך מבגט קטן ונמוך (להלן בתמונה). למנה עיקרית החבר הזמין סטייק יען ואנוכי שיפוד. הסטייק והשיפוד הגיעו עם קערת "סלט"- חופן חסות, אך הפעם פלח עגבניה אחד ואותו רוטב ובצלחת העיקרית נח לו חצי תפו"א אפוי טעים, אך בגודל טעימה. הסטייק היה גדול, עסיסי ורייר...
ונזלל בהנאה לא ע"י כמובן... השיפוד היה לא וול מספיק ולכן הספיק לי ביס ע"מ שכל צלחתי תתמלא ב"נוזלי בשר" אדמדמים ובזאת נגמרה ארוחתי. על קינוח וויתרנו ועם טיפ סמלי (לא מקובל שם לתת טיפ) החשבון עמד על 50 יורו. משום מה, אין בבלגיה מנות לא בשריות ובנוסף מאד קשה לקרוא תפריט בצרפתית ולא להבין. לא משהו, בעצם- לא!

liti

New member
אוי פיונית, איזו בעסה!

ובמחשבה שניה, אין כמו השיפודים אצלנו. לבלגים יש מה ללמוד. מדבוחה (מטבוחה) בבלגיה??? חחחח....

למעלה