מסעדת החלומות ...

Giggle Loop

New member
מסעדת החלומות ...

בוקר טוב לכל מי שהתעורר על קיבה מלאה ..
גם לכם הייתה אתמול ארוחת שחיתות ? טוב, נדון על זה בהזדמנות אחרת ... אתמול נפגשנו עם חבר שסיפר שהוא מתכנן לפתוח פאב - מסעדה וכך לשלב כמה אהבות גדולות של חייו: אוכל (הוא יבשל) ומוזיקה (רקע + מקורי שלו).הבחור מוכשר ביותר, אבל ראוי לציין שאין לו שום רקע בניהול או במסעדנות (למעט העובדה שהוא אוהב לאכול ..). הסברתי לו שיש המון מסעדות חדשות שנפתחות ואחוז הפוטנציאל שלהם לא להצליח הוא גבוה מאוד ... וכאן נשאלת השאלה: מה לדעתכם חשוב שיהיה במסעדה חדשה על מנת שהיא תצליח (למעט שף ידוע)? מה חסר לכם במסעדות הקיימות ? אם הייתם הבעלים של מסעדת חלומתכם מה היה מיוחד בה ?

פינליש

New member
אני אענה לך דווקא לפני הארוחה ../images/Emo13.gif

אז ככה: אני תמיד חלמתי שבתערוכת ציורים הראשונה שלי אני אזמין את כולם. ויהיה שם קיטרינג שאני בישלתי בו, וברקע תהיה מוזיקה שאני הלחנתי. חוץ מהתמונות יקשטו את המקום פסלים ספיסלתי. חלום ישן שאין לי ספק שיום אחד אני אגשים אותו, כי את הכל אני עושה, אני רק צריכה אומץ ויוזמה לכנס הכל יחד. ולמה אני מספרת לך את זה? כי אני מבינה את החבר שלך... זה דיגדג לי בבטן מה שסיפרת. אני אומר לך את האמת? קודם כל אוכל טוב זה מה שמושך אותי. עיצוב מגניב כמו דיטה, ננה בר, בר גיורא ועוד שאני לא מצליחה לזכור. שירות שעושה לי חשק לחזור. קשה לי לשים את האצבע על מה חסר לי במקומות כי אם האוכל לא טוב אני לא חוזרת. אם האוכל טוב אני אחרוש את המקום. כנ"ל שירות, כנ"ל עיצוב. מחירים שלא יהיו בשמיים ושלא יהיה מקום פלצני שיהיה לו שם של "צריך להזמין מקום חודש מראש ולהחתים חמישה חברים קרובים על משכנתא בשביל לשלם את החשבון". אה ושלא ינגנו שם ג'אז בלייב, אני יכולה לחתוך עורק ראשי שמנגנים לי באוזן כשאני אוכלת. תגידי לו שילך לראות את "ברל'ה" ברחובות. כל מי שהיה שם חזר תמיד, ומי שנכנס לא רוצה לצאת. לא בגלל האוכל, רק בגלל האווירה והעיצוב. אבל זאת דעתי בלבד. שיהיה בהצלחה.

adidushim

New member
תוספת קטנה..

את ברל'ה הרחובותית יצא לי לפקוד כבר כמה פעמים , בלילות בהם העצלות השתלטה עלינו ובחרנו שלא לחרוג במטר מאיזור המחייה שלנו. ברל'ה ממוקמת יחד עם כמות מכובדת של בתי קפה ופאבים ברחוב הרצל,אבל בהחלט מתבלטת בסגנון באווירה ובעיצוב. עוד מקום שכדאי לבדוק כדי להתרשם הוא "הרצל" החשוך שנמצא באותו רחוב. ואם כבר הזכרתי חושך,אז זה אחד הדברים שהייתי רוצה שיהיו במסעדה ההיפותטית שלי. האפלולית הנעימה הזו תורמת אוטומטית 50% לאוירה מיוחדת (אם כי יש מקומות שבהם יש להצטייד בפנס מבעוד מועד אם בכוונתך לזהות את הסטייק והסלט ולא לנעוץ מזלג בפרטנר או בשולחן..). כשאני חושב על זה,בכלל הייתי מעוניין לפתוח פאב בסטייל ניו יורקי פלצני

פינליש

New member
לא אוהבת את הרצל

אף פעם לא קרה שישבתי שם והרגשתי נעים. לא יודעת למה... ברל'ה עושה לי הרגשה של "בית", קצת "חו"ל" ומשהו נעים. חושך טוב ליהודים. זה עוזר למטבוליזם.

Siren

New member
מצטער אבל...

אני לא מחבב את שניהם (במילים הכי עדינות שמצאתי). לעומתן דווקא בולטת באיכותה מסעדת/בית קפה "דרך המשי" (ממש מול ברל'ה).

B r u l e

New member
בוא נפתח פאב ביחד

עכשיו אני יודע שנבחר מקום מואר... אחרת עוד תהרוג את חבר שלי :) אם שותים לא נועצים, בשביל זה יש חברים.

הכי חשוב : מיקום, מיקום ומיקום

את זה אמרו חכמים וידעו מה הם אומרים... אם לחבר אין רקע ניהולי, אבל יש לו פרנסה מכובדת ועבודה טובה..אולי כדאי שבמקום לפתוח פאב-מסעדה, יוציא את כספו על על ביקורים בפאב ומסעדות ככל שיחפוץ..אין ספק שזה רומנטי וקוסם לפתוח מסעדה שאתה מבשל בה ושומעים בה את יצירותיך המופלאות...אבל יחד עם המנה הראשונה שתצא לא מוצלחת, עם עומס לקןחות שיוצר לקוחות מאוכזבים ועם בנק לוחץ...כל הרומנטיקה מתפוגגת יחד עם חשבון הבנק . פעם..הציעו לי להכנס שותף למסעדה בשרית, אני תמיד חלמתי על השקעה במסעדה.."תהיה לי מסעדה, שולחן שמור במקום טוב, המלצרים יתחנפו אלי, אביא חברים ואקבע פגישות במסעדה שלי...איזה כיף" ההצעה היתה נפלאה על הניר, התכנית העיסקית מרתקת, החלומות פרחו,הכל זרם נהדר. לשמחתי..השותפים ביקשו 150000 $ עבור כניסה לפרויקט המסעדה...החלומות שלי קצת התקררו, לא ויתרתי..הלכתי לכמה חברים והצעתי שנכנס ביחד כמה חברים כשותפים..החלום הצטמצם יותר יותר יחד עם צימצום חלקי בשותפות הפוטנציאלית. בסוף.. האישה שאיתי...שככל הנשים חכמות מאתנו הגברים, הבינה שאני הולך להיות שיאן השותפות במסעדות בעל נתח המקביל לחצי שולחן...ניתחה את המצב בקור רוח אופיני וניפצה את חלומותי באיבחה אחת מהירה. הגענו למסקנה שבעצם..אם אני אבוא כל שבוע למסעדה המוקמת, אוכל..אשתה ואשאיר טיפ למלצרים בגובה של 100 ש"ח כל פעם שאוכל במקום, עלות ההשקעה שלי במסעדה תהיה משהו כמו 10000 ש"ח לשנה המבוסס על חישוב של 100 ש"ח ארוחה+100 ש"ח טיפ כפול 50 שבועות. במחיר הזה אני קונה יחס הערצה מצד כל המלצרים, ישמרו לי תמיד שולחן,האורחים שלי יהנו מהיחס המיוחד שאני מקבל ומה שבטוח...לא אפסיד כסף. המסדה דרך אגב..נפתחה ברעש גדול, הרויחה הרבה כסף בשלושה חודשים הראשונים ומאז הולכת ומתדרדרת במחזורים קטנים והולכים. דרך אגב..סעדתי שם רק פעם אחת ולפיכך חסכתי 9800 ש"ח. חג שמח עופר.

SigurRos

New member
מה היה מיוחד ב"מסעדה שלי"?

פשוט מאד."אני"{לו הייתי כזה}. מסעדה שבעליה בנאליים ונגררים/אינסטנטים - תקרוס. מסעדה שייחודה בבעליה היצירתיים,כי הייחוד הוא-הוא בבעלים,תהא בעלת פוטנציאל טוב להצליח. פוטנציאל.לא וודאי,אך בהחלט משפיע. כמובן וכמובן שלפורמולת ההצלחה יש לשקלל רכיבים נוספים ומה לעשות,קצת בנאליים,כנ"ל זה מכבר כמו לדוג' נשיקה על מצחו של הבאבא ברוך בראש חודש כסלו ועוד כיוב' הדוגמאות כטוב לבכם עליכם.

B r u l e

New member
המסעדה שלי- במסגרת חלום

כמובן קרוייה על שמי (איך לא). מקום מעונב, קירות צבועיים בצבע קרם עם תמונות מקוריות בסגנון אימפרסיוניסטי וריאליסטי. מנורות סהר עם גוון אור חם הפונות כלפי מעלה ואורם מפוזר בכל המקום- בהחלט לא חשוך אלא מואר בצורה רכה. שולחנות מרובעים מעץ אלון, עטויים מפת כותנה איכותית. המלצרים, נשים וגברים, עברו ראיון עבודה אישי במשרדי, כל אחד ואחת מהם. מראה חיצוני אלגנטי, ומבטא בעל מרקם אירופאי. המלצרים יהיו לבושים חליפות שחורות ועניבה לבנה ויהלכו בנעלים מצוחצחות. ציפורניהם יבדקו כל יום לאיתור לכלוכים בלתי רצויים העלולים להבריח את הלקוחות בעת הנחת הכלים. הכלים יהיו עשויים אך ורק מפורצלן בלגי או גרמני ויהיו בעלי עיצוב קלאסי ופשוט (כמו האוכל שיוגש עליהם). שאר הכלים, כולל הסכום יהיו בקווים נקיים ומצופים כסף. האוכל יהיה בסגנון צרפתי וישלב מנות ייחודיות ומקוריות במסגרת המנה הראשונה ומנות פשוטות ומסורתיות במסגרת המנה העיקרית. חומרי הגלם יהיו מהמשובחים ביותר שניתן למצוא. שמה של המסעדה לא יצא בזכות התחכום דווקא, אלא בזכות הדבקות לעקרונות בישול מסורתיים ושימוש בחומרים הטובים ביותר הקיימים. המסעדה תחזיק בנוסף לשף הראשי גם קונדיטור שיהיה אמון על הכנת מנות אחרונות סטייט אוף די ארט, שיפעימו את הסועדים בטעם שלהם כמו גם בעיצוב המרהיב שלהם. המקום יחזיק בר משקאות עשיר (בלי יין בכלל) שיורכב מכל המשקאות החריפים הטובים בעולם, וברמן שיהיה אחראי למזיגתם של המשקאות ולהכנת הקוקטלים. כל סועד יקבל קיר רויאל כדג'יסטיף, הכוסות יוגשו ע"י הברמן בעצמו (שיהיה הומו בגיל 35 בערך ולא סטודנט שלמד בזמן אמיתי), על מגש כסף מעוטר בפיתוחי זהב. בכניסה יעמוד הדורמן שיהיה בחור צעיר נאה למראה שיסיר מהמבקרים את מעילי הפרווה שלהם ויניח אותם על מתלה. לאחר מכן ילווה אותם למקום שלהם. זהו, זה החלום שלי...

גידי42

New member
במסעדה כזו אני מוכן להשקיע!!!

כמובן שיש לי קצת השגות אבל הם לא כאלה שלא ניתנים לגישור. מילא שם המסעדה על שימך, עם זה אני עוד יכול לחיות אבל ברמן הומו בן 35 ? אני דווקה רואה בעיני רוחי ברמניות, נוטפות סקס בלבוש חושפני (שיעברו סינונים וראיונות קבלה קפדניים אצלי ושהסיכוי להתקבל יהיה בערך כמו לסיים קורס טייס)וברמנים בגופיות החושפות את זרועותהם השריריות, (אותם אתה יכול לראיין אם אתה רוצה, (אבל זכור זה לא חוקי להפלות על רקע מין, דת ולאום...) אבל מה, על מנת להתפשר אני מוכן דורמן הומו בן 35 . איך אני?

B r u l e

New member
תודה גידי

עניין הברמנים עם הגופיות החושפניות... לא כל כך מתאים. כנראה שלא הבנת לאיזו אווירה אני חותר. משהו בסגנון מסעדת גורמה ניו יורקית, ולא מקום שיאפשר לגברים להסתובב בגופיות. מה שכן, יהיה אפשר לספק שירותי זנות פיירסט קלאס לנשים המיליונריות שמאסו בבעליהם.

Amoureuse

New member
../images/Emo70.gifשאלה חשובה../images/Emo70.gif

למה בלי יין
מצטערת, אבל ככה אני לא באה למסעדה שלך!

החלום שלי.

המקום: בית תל אביבי או יפואי, ישן מאוד, משופץ. המרצפות מצוירות. הקירות גבוהים ועבים. החלונות ארוכים וצרים, מחופי וילונות בהירים וארוכים, מבד כבד. המטרה: בילוי מושלם סביב אוכל, אוירה ואירוח. משהו לכל אחד (חוץ מאשר לערסים), הנאה מובטחת. תמורת סכום לא פעוט - אפשר לבלות ערב נפלא וחלומי, "כמו בסרטים". המקום עצמו מחולק למספר אזורים: אזור הלאונג' - קפה, משקה חריף - אפריטיף, מאפים קטנים מלוחים, כריכים מעוצבים, סלטים קטנים, מתוקים. אפשר לשבת להתאוורר במקום בפני עצמו, או כשבוחנים את התפריט, לפני הישיבה במסעדה עצמה. עיצוב הלאונג' - צבעים חמים וכהים, ארגמן שולט, תאורה עמומה. המושבים - כורסאות נמוכות ועמוקות, מסביב לשולחנות נמוכים מעץ כבד וכהה. שטיח עבה ווילונות כבדים ארגמניים משמשים לריכוך האקוסטיקה. הפרדה מוחלטת בין מעשנים ולא מעשנים. המוסיקה - קלאסי, ניו-אייג', אתני, כאשר המטרה היא ליצור אוירה רכה ומזמינה. בלאונג', כמו בבר (להלן), פינת עיתונים, שבועונים, וירחונים. אפשר לשבת, לשתות קפה, לנשנש משהו, לקרוא ולנקות את הראש. אזור המסעדה: עיצוב בהיר. לבן וקרם. תאורה בהירה ורכה, בצהובים וכתומים. הבהירות מדגישה את המרצפות הישנות הצבעוניות. על הצלחות, בשולי הוילונות, על ריפוד הכיסאות, ועיטור מחזיקי המפיות - מוטיב חוזר, שנלקח מתוך הריצוף. אותו מוטיב חוזר גם על התפריטים, ומודפס גם בצד השרוול של ביגוד המלצרים והצוות. זהו סמל המסעדה. אזור נפרד לחלוטין למעשנים ולא מעשנים. אוכל במסעדה: הבסיס - צרפתי קלאסי, עם השפעות מה"מטבח החדש" הצרפתי (שהוא כבר פאסה אבל אהבתי את המינימליזם שלו), והשפעות אתניות שונות: יפניות, ספרדיות. המטרה - ליצור מנות קלאסיות, מעוצבות, ולא כבדות מדי. מרתף יין עשיר, ואני רוצה גם מגש גבינות באורך מינימים חצי מטר, כמו בצרפת, בסוף הארוחה!
השירות: מקצועי מאוד, ומחויך. נעים וידידותי, לא סנובי וקר, אבל בלי פמיליאריות יתר. המלצרים והמלצריות - מראה אחיד ומכובד. שער קצר לגברים, אסוף לנשים. הגברים מגולחים למשעי. הנשים - איפור עדין, תכשוט עדין, אם לק אז בצבע אחיד נייטרלי ולא בולט. עדיפות למלצרים מקצועיים. אין מקום לילדים מהוססים ומגומגמים, שחקנים מובטלים על גראס, ואנשים שמדברים עם שגיאות (אלא אם כן הם "עולים" עם מבטא. מבטא זה סקסי). כולם לפחות דו לשוניים (כי לכזו מסעדה יגיעו הרבה אורחים מחו"ל, אמרוז!
). אזור נוסף: המרפסת. אותם קוי עיצוב כמו במסעדה, תאורה רכה, אפלולית, תחושה פחות מעונבת. לזוגות רומנטיים. חלונות צרפתיים גדולים מובילים אליה. נר על השולחן, ונרות בגומחות בקירות, ובפמוטות מעוצבים על שולחנות ההגשה שבין שולחנות הסועדים. נגיעות של אדניות פרחוניות ועציצים. המרפסת עצמה פונה לגינה עם עצים עבים ועתיקים, ספסלים, ודשא. בגינה יש גם מזרקה וצליל המים מתערבל בקולות הרכים של המסעדה. בסוף הארוחה, אפשר לטייל בגינה, לנשום אויר צח, לשבת על הספסלים... חדר קטן נוסף, שנמצא בהמשך לחלל המסעדה המרווח, הוא חדר עישון ובר. מוצעים סיגרים, תאורה אפלולית, הרבה עץ כהה וכבד, יש שולחן ביליארד אחד, ובר מוגבה וארוך עם כסאות גבוהים. מגיש משקאות חריפים, על הבר נשנושים מלוחים חופשי, כולל דגים מלוחים, זיתים, כעכי הבית (לא סתם בייגלך), אגוזי מקדמיה, קשיו. האוירה עדיין מכובדת, אבל פחות מכופתרת. חדר "גברים". לדרינק שאחרי הארוחה, או לקפיצה להתרעננות בהפסקת צהרים או אחרי העבודה. הם יגשו לשם בזמן שהנשים תמשכנה לשבת במסעדה, ו"לקשקש" ולנשנש מהמנות האחרונות, או תעבורנה ללאונג'. הקיבולת של החדר הזה אינה גבוהה, בכוונה. ככה נראה לי מתאים. ריח הסיגרים לא מגיע למסעדה, וגם לא המוסיקה. המוסיקה בבר שונה, קצבית, סקסית, אבל לא טרנס. לא רוצה שום דבר צעיר מדי בכל המקום הזה. בבר גם פינת עיתונים, שבועונים וירחונים. אפשר לשבת, לשתות משהו, לקרוא משהו, ולנקות את הראש. בכלל, אין כניסה למסעדה מתחת לגיל 16, ואין כניסה לבר מתחת לגיל 18. לגבי הברמן, ברולה, לא חשוב לי אם הוא הומו ובן כמה, אבל שזה יהיה הוא ולא היא (צר לי גידי, לא אוהבת נשים ברמניות), ושיהיה מאוד מקצועי ועם זאת איש רעים להתרועע. בכלל, המיניות של העובדים לא מעניינת אותי, כל זמן שהם יעמדו בדרישות המקצועיות מהם. לעומת זאת, אשמח אם הסומלייה תהיה אישה. עובר, גידי?
תראו מה שקורה לאנשים שלא ישנים בלילה... אני כבר כותבת מעל שעה את החלום שלי במקום לחלום אותו!

B r u l e

New member
איי אם אימפרסד

תארת את הכל עד לפרטים כאלה, זה מדהים. בטוח הייתי מבקר במסעדה כזאת, נשמע מקסים. (כבר דמיינתי איך אני מהלך בחללים שלה)

גידי42

New member
תאור מדהים... אין לי מילה אחרת לתאר

וגם אני קראתי עד הסוף. זה שאת לא אוהבת ברמניות זה מובן. % 99 מהנשים שיצאתי איתם לא אוהבות ברמניות חתיכות וסקסיות. מענין למה? לא נורא. בכל מקרה נהנתי מאד לקרא ברולצ'וק, ממך ממש נפגעתי. להגיד עלי ש "לא הבנתי את רוח המקום שאתה מתכוון"? הגזמתה. אז רק על מנת לסבר את האוזן דע כי יש מקומות ברמה של 4 כוכבים במישלן עם ברמנים בגופיות (טוב לא התכוונתי גופיות לבנות של הצבא שקונים בשוק אלא משהוא אלגנטי של ארמני למשל) יען כי איזור הבר משמש לפגישות, מינגולים (TO MINGLE , לא על האש...) ולשתית אפרטיף לפני ההולכה לשולחן. ןהוא מופרד מאזור המסעדה. וגם נשאר פתוח הרבה אחרי שהמטבח נסגר להגשת ארוחות לילה קטנות. אתה רואה? כבר אנחנו לא מסתדרים...

anat11

New member
וואו, איזה יופי התאור הזה ../images/Emo45.gif

מרשים ביותר. שאפו !

חשוב מאוד:

שהמלצרים לא יהיו עובדים זמניים, בעיני אין מצב שלקוח יבוא ויאמר "פעם אחרונה שאכלתי כאן לקחתי את המנה..." והמלצר יענה לו "מצטער אני חדש כאן, רק שבוע..." שיהיו שני סוגי אוירה בשני מקומות אחד לאזור שבאים לראות ולהראות והשני מקום עם מרווחים גדולים יותר בין השולחנות למי שמבקש ארוחה שקטה ואינטימית..

Lear22

New member
גם מלצרים קבועים

היו פעם חדשים ואמרו שהם פה רק שבוע... אפשר ורצוי שמלצר חדש לא יגש לשולחן לקחת הזמנה על השבוע הראשון שלו, אבל רק מלצרים קבועים ולא חדשים זה נראה לי יותר מידי לבקש

למעלה