מסעדות

אלי ו.

New member
חפש את הפירוש לבד

זה לא קשה במיוחד. הייתי עוזר לך אם לא היית מתעלם מהפסוקים הקודמים בפרק. אם היית מביא את הפסוקים הקודמים היה ברור שהשאלה שלך אינה לענין. והיית מראה איסורי טריפה אחרים (איסור אכילת דם) שעונשם כרת.

hillelg

New member
אויש

כל הוויכוח לא קשור. ואסביר את דבריו מסורתי: הפסוק אינו מדבר על הלכות איסור והיתר, אלא על דיני טומאה וטהרה. יכול אדם שיהיה טהור גמור, אך אפעלפיכן דינו לעולם הבא לא יהיה טוב. ואין קשר בין השניים. [אומר את האמת: לדעתי, יש סיבה טובה שהתורה לא דיברה על עולם הבא. אני מבין מזה, שזה בכלל לא העניין. אדם צריך להיות מוסרי וטוב, גם בלי קשר לשכר או העונש שהוא יקבל. ועל זה כבר אמר אנטיגנוס איש שוכו את דבריו.]

hillelg

New member
נו, הגענו למצב שבו מתווכחים על עצם

העניין. וזו כבר התקדמות. רק שים לב: אתה כופה את דעתך, כי אתה חושב שאתה צודק. אני שמח לזה - כי עכשיו אפשר להתווכח על הנושאים עצמם, ולא סתם לומר "אף אחד לא צודק", או משהו רלטיביסטי מעין זה.

כמעט...

חולה הצליאק יודע שאכילת לחם תסכן מאוד את גופו, והדתי סבור שאכילת טרף תסכן מאוד את נשמתו בעולם הבא. כך גם לגבי המוסלמי הדתי ואכילת בשר שאינו חלאל כך גם לגבי הקתולי האדוק והימנעות מהליכה למיסה אתה מנסה לאמר שהימנעותו של קתולי מללכת למיסה מסוכנת כמו צריכת לחם על ידי חולה צליאק?

masorti

New member
מנקודת מבטו של הקתולי - כן.

ועל כן אתחשב בצרכיו של הקתולי, למשל ע"י חקיקה מתאימה בנושאי עבודה וכו'.

masorti

New member
תודה על המחמאה...

כן, אני בסדר. כשתגדיר לי את המונח "גחמותיו", אוכל להשיב לך. אני למשל חושב שהרצון לנסוע לים בשבת בתחבורה ציבורית הוא גחמה של פרטים מסוימים.

אטיוד5

Active member
מדוע בשבת זאת גחמה

אבל ביום ראשון לא? להיפך, ביום היחיד (כמעט) בשבוע שבו אני חופשי מקללת בזעת אפיך, אך טיבעי, שארצה לשטוף את אותה זיעה בים הגדול. ואיכה אגיע עדיו אם לא בתחבורה ציבורית? ולשאלתך הכללית - להתעסק בפולחן זאת גחמה. למשל, אני לא מצפה מהמדינה לעזור לי באיסוף בולים.

אטיוד5

Active member
הדחף ...

האנושי המיני כנראה יותר חזק מכל אמונה. ואני לא מצפה מהמדינה לדאוג לזובי שלי.

אטיוד5

Active member
שיהיה ברור ...

שאינני נגד זה שהמדינה תדאג לזובי שלי, לקיום אגודות ספורט, או להקמת בתי כנסת. רק שאינני רואה בכך חובה. ראוי שתדאג לרווחתו של הפרט, ובודאי לרווחתם של חלקי ציבור נרחבים. אך אינני מצפה מהמדינה לדאוג אלא לבטחוני האישי, ואם היא גובה מאיתנו מיסים לצרכים נוספים אחרים - שתשתמש בהם כראות עיניו של הציבור הבוחר במוסדותיה.

Idan91

New member
ידוע שאתה בעד שהמדינה

תדאג לזובי שלך, כבר מזמן הצהרת שאתה תומך במיסוד הזנות.

אטיוד5

Active member
אני ממש שמח שאת ...

מנסה להפעיל את הכושר הדדוקטיבי שלך. גברת צעירה, לפני זמן קצר שלחתי אותך לקורס להבנת הנקרא. מקווה שחזרת ממנו בריאה ושלמה. ברם, הגיע הזמן לצאת לקורס חדש. הפעם הרשמי בבקשה למכינה לקורס ללוגיקה למתחילים. בהצלחה.

ההבדלים תהומיים

האדם הדתי יכול גם יכול לאכול חזיר והוא בוחר לא לעשות זאת, וזה לא ישתנה גם אם תדגיש את המלים שלך, וכנ"ל לגבי הצמחוני והמוסלמי האדוק. על הסובל מבעית נכות או בריאות חלות הגבלות אובייקטיביות ולא הגבלות שהאדם שם על עצמו: נכים לא מחליטים לשבת בכיסא גלגלים ולהימנע מללכת. המדינה נוטלת אפוטרופסות על קבוצות נפגעות ומנסה להקל את גורלן. אם אתה שם את הדתיים באותה קטגוריה יחד עם בעלי בעיות בריאות אזי הפתרון פשוט: לעיוור, במידת האפשר, נחזיר את הראיה בניתוח, את חולה הסכרת נחזיר לתפקוד רגיל על יד זריקות אינסולין, ואת הדתי נחזיר לחיים של חופש על ידי מינון יומי של אכילת חזיר (ובסוף השבוע פסוליה). יופי, את הבעיה הזאת פתרנו. כשהצמחוני לןקח על עצמו אי אכילת בשר זו אחריותו שלו והוא ישלם עליה את המחיר. כשאדם מוסרי גוזר על עצמו אי עשיית דברים הפוגעים בזולת זו אחריותו שלו והוא ישלם עליה את המחיר. כשיהודי דתי מחליט לא לאכול מזון לא כשר זו אחריותה של החברה והיא צריכה לדאוג לצרכיו, שמא חס וחלילה יהיה לו קשה לשמור כשרות. כשיהודי דתי מחליט לא לחזות בנשים בלבוש חשוף זו אחריותה של החברה והיא צריכה לדאוג לפנות נשים חשופות ממקום מחיתו, שמא חס וחלילה יהיה לו קשה... רציתם לשמור מצוות? לבריאות, אף אחד לא הכריח אתכם וזה לא האינטרס של החברה לדאוג לכך.

masorti

New member
אין שום הבדל...

הדתי אינו יכול לאכול חזיר. ה"בחירה" שלו היא מדומה, וברוב המכריע של המקרים הוא אנוס נפשית שלא לעשות כך. הצמחוני לעומת זאת אכן בחר שלא לאכול בשר, והוא יכול לבחור הפוך בכל רגע ללא שום חשש מעונש או מנזק כלשהו. הדוגמא שלך על ה"טיפול" היא ממש מגוחכת... הניתוח לעוור והאינסולין לחולה הסכרת אכן ישפרו את מצבם. מתן חזיר לדתי רק יגרום לו לייסורי נפש וידרדר את מצבו הנפשי. שלא לדבר על העונש הצפוי לו בעולם הבא. לגבי אחריות החברה... לדתי יש זכות לאיכות חיים בדיוק כמו לחילוני. על כן, אין שום סיבה שהמדינה תותאם "בול" לאורח החיים האולטרה-חילוני ואילו הדתי ייאלץ לעשות שמיניות באויר כדי לשמור על אורח חייו. ואם נזכור שמרבית האוכלוסיה שומרת מסורת ברמה זו או אחרת, אין שום סיבה שה"אינטרס של החברה" יוגדר כאינטרס של המיעוט האולטרה-חילוני.

שיוויון - כן או לא?

המדינה לא מסבסדת ולא מגינה בחקיקה על אורח החיים החילוני שלי המדינה לא מסבסדת ולא מגינה בחקיקה על אורח החיים הקתולי של האב תאודוסיוס אתה תינזק בחיי עולם הבא עקב אכילת חזיר בדיוק כמו המוסלמי האדוק האוכל חזיר: אתה תינזק לדעתך והוא ינזק לדעתו וכך הלאה ביחס לכל דת המדינה לא צריכה לממן את ה"לדעתו" הזה

למעלה